Digidexo.com

Selvklebende Problemer med Kolostomi Vesker

Mange personer med colostomies har problemer med å få sine poser til å feste skikkelig, eller oftere, å få poser for å holde stikker. Men, vel vitende om at selvklebende problemer med kolostomi- Posene er vanlig betyr ikke nødvendigvis gjør det enklere å håndtere. Det er noen enkle ting du kan gjøre for å hjelpe situasjonen, skjønt.

Endre Vesker

Hvis du er konsekvent å ha lim problemer med poser, vurdere å endre posen oftere ettersom fuktighet kan bygge opp på huden og forårsake lim slutter å virke. Alternativt kan du prøve et annet merke av bag eller prøve poser som belte på, snarere enn de med de klissete ryggen.

Også vurdere den tiden da du endrer poser. For eksempel, hvis du endrer poser rett etter spising, mageområdet kan bli strukket og så posen ikke vil forholde seg til huden også. Hvis du bytter ut poser etter en dusj eller badekar, området har kanskje ikke helt tørket - prøv håndkle å tørke det og deretter bruke en hårføner på lav varme for å sikre at huden er helt tørr før du setter på posen.

Fit

Klebe problemer kan også være på grunn av en dårlig passform rundt stoma - Hvis hullet er for stor, kan væske lekke ut rundt stoma området. Men hvis hullet er for lite at det vil legge press på og potensielt skade stomien så unngå dette også. Hvis du er en mer aktiv person, kan det være at din kolostomi bag beveger seg rundt for mye for limet å holde riktig. Vurdere iført en kolostomi belte for å bidra til å holde posen på plass.

Midlertidige reparasjoner

Hvis du leter etter en mer midlertidig løsning for å få posen stikker for bare en dag, bør du vurdere å bruke bandasje tape til tape på sidene av den klebrige puten ned. Du kan også bruke litt mer Stomahesive lim til større område hvor puten vil holde i stedet for bare rett rundt stomien for utjevning ut og gi puten litt mer stikker makt.