Digidexo.com

Hvordan et foster vokser

Hvordan et foster vokser

Stadier av fosterutviklingen

Utviklingen av en baby fra unnfangelse til fødsel kan deles inn i tre stadier: Germinal, embryo og foster.

Germinal stadium av fosterutviklingen varer i ca to uker. Det skjer fra tidspunktet for befruktning før implantasjon i livmorveggen. Deretter kommer det fosterstadiet av fosterutviklingen, som varer i ca åtte uker. Store kroppens strukturer - som hjerte, hjerne, lever og kjønnsorganer - er dannet. Babyens hjerte slår av syv uker. Denne gangen er den mest kritiske i fosterutviklingen, hvor embryoet er veldig sårbare for skader.

Fra uke åtte til fødsel rundt uke 40, babyen kalles et foster. Dens viktigste oppgave er å vokse. I denne tid, er alle kroppsystemer begynner å fungere.

Første trimester: Måneder 1, 2 og 3

Den første fasen av svangerskapet er tiden zygote implantater seg i livmoren fôr. Rask celledeling foregår der, og organer - for eksempel ryggmargen og hjerte - begynne å danne.

I den andre måneden av svangerskapet, utvikler hodet området ganske raskt; nese, øyne og øyelokk er forming. Dessuten er indre organer vokser. Armer og ben vokse og kan tydelig skilles. Hvert organ er på plass.

Øyne er rettet fremover mot slutten av første trimester. Babyen også utvikler smaksløker på tunga. De fleste organer har strukturelt utviklet på denne tiden; hender, armer, ben og tær har utviklet også.

Andre trimester: Måneder 4, 5 og 6

Måned fire er etterlengtet blant mange foreldre; det er på dette stadiet at kjønnsorganene til fosteret blir tydelig synlig ved ultralyd. Nå flyter fosteret rundt og viser reflekser som svelger. I neste måned, begynner babyen fine lanugo hår vokser. Dessuten kan det være første gang at den vordende mor kan føle hennes sønn eller datter flytte. Organer fortsette å modne, men de er fortsatt ganske umoden på dette tidspunktet. Fosteret kan sees tommel-suger på ultralyd; den har hikke og spark kraftig.

Øyebevegelse (åpning og lukking) begynner rundt enden av den andre trimester. Babyen fortsetter å vokse på en rask hastighet.

Tredje trimester: Måneder 7, 8 og 9

I måneds syv, kan barnet svare på høye lyder. Med fett innskudd utvikle under huden, blir det mindre gjennomsiktig. Alle organer unntatt lungene er helt moden på dette tidspunktet. For moren er det mer merkbart når babyen hennes er våken eller sover.

Fosteret går gjennom en annen vokser sporen som svangerskapet nærmer seg slutten. For å forberede seg til fødselen, vil barnet begynne sin nedadgående flytte inn i mors bekken. Lungene er modnet, og alle organer er helt fungerer. Hodet ned, er barnet i en "klar" posisjon. Han er klar til å bli ønsket velkommen til verden.