Digidexo.com

Hvordan behandle Infant herpes infeksjon

Hvordan behandle Infant herpes infeksjon


Infant herpes infeksjon kan være en alvorlig og muligens livstruende tilstand som oppstår når en nyfødt har vært utsatt for herpes under fødselen. Et spedbarn som har blitt diagnostisert med herpes infeksjon trenger å motta behandling så snart som mulig for å unngå alvorlige nevrologiske og utviklingsmessige konsekvenser.

Hvordan behandle Infant herpes infeksjon

•  Ta spedbarn til legevakten eller barnelege kontor hvis du merker noen av de tegn på herpes infeksjon. Dersom det konkluderes med at de er smittet, må medisinsk behandling avgjøres med en gang.

•  Forvent barnet legges inn på sykehus. Infant herpes infeksjon krever behandling som er vanligvis bare tilgjengelig i et sykehus. Barnet kan trenge å bli behandlet på et sykehus i flere uker.

Start spedbarn på et kurs av antivirale medisiner. Acyclovir er det stoffet som oftest administrert siden det utgjør minst risiko for å forårsake komplikasjoner hos barnet.

Se om terapi for barnet. Barnet kan trenge flere behandlinger om hun har lidd av støt eller anfall på grunn av infeksjon. De kan trenge ekstra medisiner samt fysioterapi.

Finn ut om ettervern. Legen som har behandlet barnet ditt kan gi deg instruksjoner om hvordan du kan ta vare på babyen din med herpes. Tilbakefall av viruset kan oppstå i hele barnets levetid, og hun kan trenge suppressant medisiner.

Hint

  • For å unngå herpes smitte til barnet ditt, bør legen din herpes diagnose før levering for å redusere sjansen for overføring.
  • Det er alvorlige komplikasjoner som kan utvikle seg hos barn med herpes: lærevansker, hjerneskade, anfallslidelser, pusteproblemer og død.