Digidexo.com

Hvordan styrke etter et hoftebrudd

Hvordan styrke etter et hoftebrudd


Hoftebrudd er mest utbredt blant eldre. Som du alder, mister kroppen din beintetthet som holder skjelettet sterkt og benskjørhet er mer utsatt for brudd. Hoftebrudd er sjelden behandles uten kirurgi. Selv om du er heldig nok til å bli sendt hjem uten gjennomgår invasiv kirurgi, du fortsatt må ta skikkelig vare på kroppen din. Målet ditt bør være å helbrede samtidig styrke kroppen din nok til å hindre fremtidige hofteproblemer.

Bruksanvisning

•  Få nok hvile. Enten hoftebrudd måtte opereres eller ikke, er resten fortsatt avgjørende for utvinning. Går om dine daglige aktiviteter uten å legge press på hoften og forverre problemet kan være umulig. Uten rikelig hvile, risikerer du ytterligere skade på hoften.

Ta smertestillende medikamenter etter behov. Ikke prøv å tøffe ut og lide gjennom eventuelle smerter du har etter et hoftebrudd. Pain streker kroppen din og kan hindre helbredelsesprosessen. Smertestillende medikamenter forskrives til deg for å unngå dette. Følg legens instruksjoner når du tar smertestillende medikamenter, og varsle ham til noen bivirkninger du legger merke til.

Spis kalsium-rik mat. Kalsium bidrar til å styrke bein og forebygge osteoporose. Etter et hoftebrudd, er det viktig at du gir dine bein mineralene de trenger for å være så sterk som mulig. Kalsium finnes i melk, ost, yoghurt og mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat og rotgrønnsaker.

Slikk litt sol så snart du er fysisk i stand. Eksponering for sollys øker din vitamin D-nivåer. Uten tilstrekkelige mengder av vitamin D, vil du ha problemer med å absorbere kalsium du får fra mat. Sollys gir ekstra bonus for å øke serotonin, som kan forbedre humøret.

Be legen om å henvise deg til fysioterapeut. En fysioterapeut kan lære deg grunnleggende øvelser for å styrke kroppen etter et hoftebrudd og redusere de samlede utvinning tid. Disse øvelsene nytte hoften og hjelpe deg å få mobilitet. En ekstra fordel er at en fysioterapeut vil også lære deg øvelser å gjøre hjemme lenge etter utvinning.

Ta imot hjelp fra venner og familiemedlemmer. Selv om du kan være frustrert over at du ikke er i stand til å gjøre så mange ting for deg selv som du har lyst til, ikke prøv å tvinge den. Dine fysiske evner kommer tilbake i tid. Hvis andre er villige til å bidra til å lette utvinningen, la dem. Du vil være mye sterkere i det lange løp hvis du ikke trenger å ta vare på alle dine daglige behov alene. For mye aktivitet umiddelbart etter skaden kan forlenge restitusjonstiden.