Digidexo.com

Hva er ekstra glukose umiddelbart omgjort til?

Hva er ekstra glukose umiddelbart omgjort til?


Glukose er kroppens fremste energikilde, men forbruker for mye kan føre til alvorlige helseproblemer. Overvåking glukose inntak er viktig for å opprettholde en sunn kropp og sinn.

Beskrivelse

Glukose er en enkel sukker som er laget fordøye karbohydrater (sukker og stivelse). Matvarer som brød, poteter, ris, frukt, honning og diverse søtsaker er karbohydrater. Når kroppen fordøyer disse, blir de brutt ned til glukose. Denne glukose reiser gjennom blodet til drivstoff hjernen og muskler i kroppen.

Ekstra Glukose

Den ekstra glukose blir umiddelbart omdannet til glykogen i leveren og musklene. Glykogen lagres der inntil kroppen trenger mer energi for å fungere. Glykogen er deretter konverteres tilbake til glukose og slippes ut i blodet. Overskudd av glukose som ikke kan brukes til energi, eller lagres i leveren og musklene som glykogen, omdannes til fett.

Glukose og helse

Tilstedeværelsen av ekstra glukose i blodet kan føre til alvorlige helseproblemer inkludert fedme, diabetes, koronar varme sykdom, kardiovaskulær sykdom, kreft, demens, slag og et undertrykt immunsystem. Spise en balansert kosthold, trene og drikke mer vann for å redusere krav vil bidra til å holde glukose på et normalt nivå i kroppen.