Digidexo.com

Hvordan er plakk oppdaget?

Plakk er en tynn film som bygger seg opp på tennene. Plakk er dannet av bakterier og andre mikroorganismer. Disse bakteriene er i seg selv ikke skadelig, men de kan forårsake hull i tennene til å danne i tennene. Plakk kan oppdages ved hjelp Tabletter som viser deg, som kan hjelpe avsløre plakk innskudd. Plakk kan fjernes ved enten forsiktig tannpuss og bruk av tanntråd eller av en grundig rengjøring fra en tannlege.

Identifikasjon

Plakk er det som kalles en biofilm, som er en type av film som består av stoffer som kommer fra levende organismer. Plakk er forårsaket av mikroorganismer som lever i munnen, for det meste bakterier. Den primære bakterier ansvarlig for plakk er Streptococcus mutans og anaerobe bakterier (disse er bakterier som ikke trenger oksygen for å overleve). Disse bakteriene er alle normalt plassert i munnhulen og er harmløse. Imidlertid, hvis de bygger opp inn i et tykkere lag, så de nærmest tannen begynne metaboliserende anerobically, noe som får dem til å utskille syre.

Betydning

Når disse bakteriene frigjør syre, kan det skade tennene ved å bevirke demineralisering av tannoverflaten, noe som kan føre til hull i tennene. I tillegg er den tykke sorte hindrer opphoping av spytt fra å komme til tannoverflaten og nøytralisering av syren. Denne syren kan også føre til irritasjon i tannkjøttet, som fører til tannkjøttbetennelse og tap av tenner. Endelig kan bli forkalket plakk, tannsten forårsaker oppbygging.

Funksjoner

Plakk kan oppdages via bruk av plakk avsløre tabletter. Disse tablettene inneholder en type fargestoff, ofte funnet i mat fargestoffer som flekker plakett med en sterk farge, vanligvis blå eller rød. Som et resultat, områder der plakk ennå ikke er fjernet blir mer opplagt til den personen børsting, la ham vite hvor hans problemområder er.

Expert Insight

Plakk avsløre tabletter er best brukt etter tannpuss og tanntråd. Knus tabletten i munnen, slik at det å blande seg med spytt, og la det suser rundt i 30 sekunder. Så, skyll munnen med vann og spytte det ut og se etter områder som har blitt farget. Siden tablettene flekken alle bakterier, kan de også flekker på tungen og tannkjøttet. Se etter misfargede deler av tenner som trenger å bli børstet på nytt. Etter børsting igjen, sjekk igjen med Tabletter som viser.

Forebygging / løsning

Hvor ofte du tanntråd og børste er viktig fordi plakk som har vært til stede i mindre enn 12 timer skader tennene mindre enn det som har vært rundt i flere dager. Antiseptisk, antiplaqueegenskaper munnskyllevann også arbeide for å drepe bakterier som forårsaker plakk og også redusere risikoen for tannkjøttbetennelse. Endelig vanlige tannlege checkups er avgjørende for å påvise skadede tenner og sikre god hygiene.