Digidexo.com

Alkaliske pH hudproblemer

Alkaliske pH hudproblemer


Skin er spesielt tilpasset for å beskytte mot skadelige bakterier og irritanter. En av de viktigste faktorene i sunn hud er å sørge for dette beskyttende lag forblir intakt.

Normal pH Skin

Den menneskelige hud er dekket av et tynt lag som består av talg, urea og andre aminosyrer som har en svakt sur pH-verdi på 4,5 til 6,0.

Formål

Den "syre mantelen" virker til å hemme bakterievekst på huden og holde keratin proteiner intakt. Keratin holder huden fast og unge utseende, og når den blir funnet på hudens overflate, fungerer det som en rustning mot irritanter og fremmede partikler.

Advarsel

Alkalisk er det motsatte av en syre; Den nøytraliserer syrer og gjør dem mindre potent. Baser på huden vil bryte ned syrekappen, gjør huden sårbar for bakterier, sopp og andre irritanter.

Betraktninger

En enkelt vask med en gjennomsnittlig til mild såpe vil skifte hud pH-nivåer mot alkalisk. Dette tar som regel et par timer å normaliseres. Hyppig vask med sterke såper eller vaskemidler vil bryte ned hudens syrekappen. Når skadet, kan syrekappen ta opptil 14 timer å reparere.

Hudproblemer

Flere hudsykdommer kan forårsake økning, eller alkalisk, pH-nivåer på huden: eksem, kontakteksem, atopisk eksem og tørrhet.

Systemiske sykdommer

Diabetes, kronisk nyresvikt og cerebrovaskulær sykdom er interne faktorer som resulterer i forhøyede pH-verdier på huden. Den nøyaktige årsak er ukjent, men antas å være relatert til lave nivåer av fosfolipase og unormal svette sekretet.