Digidexo.com

ms spastisitet og muskelsvikt

Hvordan behandle multippel sklerose Spastisitet

Hvordan behandle multippel sklerose Spastisitet


Minst 80 prosent av personer med multippel sklerose lider av spastisitet, en tilstand der musklene stramme ukontrollert. En lege kan behandle spastisitet med terapi, medisiner og kirurgi. At hjemmet MS-pasienter kan finne lindring med massasje, trening og avslapping metoder.

Hvordan behandle multippel sklerose Spastisitet

Do spekter av bevegelsesøvelser. Bevege armer og ben frem og tilbake strekke dem så langt du kan fra den ene siden til den andre. Dette bidrar til å holde musklene løsnet opp og hindre dem fra å stramme til et punkt der du ikke kan bruke dem.

Få en massasje. Hvis legen godkjenner, kan massasje terapi bidra til å avlaste noen av innstramming av musklene.

Prøv noen dype pust for å lindre stress. Stress kan være årsaken til noen av dine kramper problemer. Begynn hver dag med å sitte opp i sengen og ta noen dype åndedrag, holder dem og slippe dem.

Bruk bukseseler eller splinter anbefalt av legen din. De hjelper opprettholde dine vanlige dag-til-dag-aktiviteter.

Ta medisiner som kan hjelpe lindre spastisitet. Legen din kan forskrive et muskelavslappende middel for å kontrollere ufrivillige spasmer i bena eller andre muskler i kroppen din.

Tenk kirurgi som et alternativ for å lindre din spastisitet problem. Kirurger kan fjerne noen av de sener som er kontrakts musklene, eller kutte en del av spinal nerve til å lindre smerter og muskelsammentrekninger.

Hint

  • Får nok hvile kan hjelpe kramper symptomene forsvinner. Hvis du føler deg sliten, ta en lur.
  • Spastisitet er forskjellig i alle MS-pasienter. Finn behandlinger som fungerer for deg, bør ikke ting du har hørt fungere.
  • Ikke forfalte det. Hvis du føler deg fysisk drenert, ta en pause og komme tilbake til å trene senere i dag eller en annen dag.
  • Ta bare medisiner foreskrevet av legen din. Bland ikke over-the-counter medisiner med resepter uten først å snakke med legen din.

Slik håndterer multippel sklerose Spastisitet

Slik håndterer multippel sklerose Spastisitet


Opplever spasmer er et symptom på multippel sklerose (MS) som er knyttet til muskelsvakhet, spesielt i underekstremitetene. Denne ukontrollerte bevegelse genererer økt stivhet, noe som fører til en reduksjon i bevegelsesområdet for bena. Det kan være smerter forbundet med spasmer, og dette MS symptom kan øke og kreve betydelige medikamentell behandling, fysioterapi og kirurgi.

Slik håndterer multippel sklerose Spastisitet

•  Vurdere hvordan spastisitet påvirker funksjonen. Noen spastisitet, for personer med multippel sklerose, skaper muskeltonus som er gunstig for stående og overføring. Eliminere spasmer, hvis musklene er svake, kan ikke være riktig mål når du administrerer dette MS symptom. Observere dagliglivet ytelse og identifisere eventuelle begrensninger på spastisitet influerer å bestemme hvilken behandling som kommer til å være effektive.

Start behandling så snart spastisitet symptom starter. Dette multippel sklerose behandling omfatter flere medisiner som reduserer spasmer ved å slappe av musklene. Vær oppmerksom på at medikamentell behandling har bieffekter som du bør diskutere med en lege.

•  Ta kontakt med legen dersom kramper øker. Nerve blokk injeksjoner redusere spasmer ved å blokkere dem fra å spre seg fra nerve til nerve. Botox-injeksjoner brukes til denne behandlingen for multippel sklerose og forbli effektiv i tre til seks måneder.

Mosjon og strekke musklene. Denne fysiske terapi vil redusere tetthet forårsaket av kramper. Styrketrening vil hjelpe musklene til å arbeide mer effektivt og bidra til å redusere spasmer.

Ta i tilstrekkelig væske og være kreative i å spare energi for å eliminere trøtthet. For eksempel kan du organisere dagen for å eliminere gjentatte turer til samme sted. Yoga vil bidra til å redusere stress, noe som er en utløser for spastisitet.

Hint

  • Ifølge Medtronic, "spastisitet er forårsaket av skade eller skader på den delen av det sentrale nervesystemet (hjernen eller ryggmargen) som styrer frivillig bevegelse. Denne skaden forstyrrer viktige signaler mellom nervesystemet og muskler, og skaper en ubalanse som øker muskel aktivitet eller spasmer. " Redusere eller eliminere behovet for oral medisin for å behandle spastisitet. Snakk med din nevrolog om å ha en intratekal baklofen pumpe implantert å dispensere baklofen direkte til de berørte områdene.

Hva er behandlingen for spastisitet hos MS?

Hva er behandlingen for spastisitet hos MS?


Spastisitet er en sporadisk til hyppig symptom for lider av multippel sklerose (MS). Spastisitet kan referere til ufrivillige muskelkramper eller stivhet. Disse handlingene kan oppstå i hofter, knær, quadriceps og adduktorer. Mens behandlinger har hatt en viss grad av suksess, er det viktig å huske på at ethvert tilfelle av spastisitet er annerledes. Som et resultat av dette vil forskjellige behandlinger fungere bedre for forskjellige personer.

Fysiske og ergoterapi

Fysioterapeuter kan instruere den lidende i bestemte bevegelser og øvelser som kan lindre symptomene på spastisitet. Disse øvelsene kan slappe av og strekke kortere muskelfibre, øke sirkulasjonen i leddene og bedrer blodsirkulasjonen. Forbedre disse trekkene kan redusere eller helt lindre spastisitet. Ergoterapeuter gi endringer i en lidende dag-til-dag liv som reduserer sjansene for spastisitet oppstår. Disse endringene omfatter hjelpemidler, grooming hjelpemidler og endringer i rutinen.

Medisinering

Det er noen medikamenter som benyttes spesielt for spastisitet og det er andre som brukes til å kontrollere symptomer i visse situasjoner. Baklofen (Lioresal) er en spinal muskelavslappende som gjenoppretter fleksibilitet og gjør fysioterapi mer effektive. Tizanide (zanaflex) beroliger spasmer, slapper musklene og har en sterk sikkerhet posten. Baklofen og Tizanidine kan tas sammen. Diazepam (Valium) kan gis i små doser for å roe spasmer og angst. Gabapentin (Neurontin ®) brukes sammen med epilepsi, og kan redusere visse typer av spastisitet og smerte. Dantrolen (Dantrium) brukes når andre medikamenter er ineffektiv og det fungerer ved delvis lammende muskel. Disse medikamentene, sammen med andre behandlinger som Levetiracetam og Botox, alle har bivirkninger, og en lege bør konsulteres for å finne den beste passform.

Unngå Triggers

Det er mange utløsere av spastisitet som kan unngås eller stod for. Unngå iført trange klær og trange sko. Andre problemer som forstoppelse, dårlig postur, eller virus og bakterieinfeksjoner kan føre til spastiske tilstander. Av denne grunn er optimal helse gjennom et godt kosthold og en jevn treningsprogram med avslapping, yoga, meditasjon og dyp-pusteøvelser viktig. Andre triggere inkluderer kalde temperaturer og høy luftfuktighet. En lidende av spastisitet bør strekke grundig før du går ut i kaldt vær eller høy luftfuktighet for å unngå symptomer.

Injeksjoner og kirurgi

Fenol, en nerve-blokkerende middel, kan injiseres inn i kroppen når oral medisinering ikke har vært meget effektive. Denne metoden er vanskelig å administrere, men som det kan være vanskelig å finne de riktige injeksjonssteder og det krever repetisjoner hver tre til seks måneder. Kirurgi er den siste forsøk behandling av spastisitet og det kan innebære for adskillelse av nerverøtter (rhizotomy) eller sener (tenotomy). Lettelsen er permanent, men kirurgi etterlater også sener og nerver permanent kuttet. Alle andre behandlingsmetoder er vanligvis forsøkt før operasjon vurderes.

Botox for Spastisitet Treatment

Botox for Spastisitet Treatment


Botox som en muskel spastisitet behandling blir stadig mer populært i det medisinske miljøet. Ifølge Botox fakta, blir det brukt til å redusere muskel spastisitet i de personer hvis musklene ikke lenger slappe av når sentralnervesystemet forteller dem til. Det kan bidra til å slappe muskler som forblir kontrakt, i sin tur lindre smerte, stivhet og problemer med å bevege seg. Botox er mest brukt som en muskel spastisitet behandling hos pasienter som har hatt slag og de med nevrologiske og muskel- og skjelettlidelser som forårsaker muskel spastisitet.

Fordeler

Ifølge Botox fakta, Botox for muskelspastisitet hjelper slappe av spastiske muskler, slik at pasientene kan bedre funksjon og komplette daglige oppgaver. Ved å redusere muskel spastisitet, pasientene er bedre i stand til å kle seg, fullføre grunnleggende husarbeid og holde tritt med sin personlige hygiene. Botox kan også bidra til å lindre smerten forbundet med stramme, spastiske muskler som ofte kan få alvorlige.

Side Effects

Pasienter som behandles med Botox for spastisitet kan oppleve bivirkninger. Ifølge Botox fakta, vil bivirkningene variere fra individ til individ og vil avhenge av pasienten, er plasseringen av injeksjonsstedet, legens kompetanse, injeksjon og hyppigheten av dosen. Bivirkningene litt forskjellig mellom injeksjonssteder, men enkelte bivirkninger som kan forekomme uavhengig av injeksjonsstedet. Disse inkluderer injeksjonsstedet ømhet, smerte og blåmerker. Andre mulige bivirkninger inkluderer dobbelt syn (injisert i nærheten av øynene), hengende øyelokk (injisert i nærheten av øynene), hodepine, problemer med å svelge (injisert i nakken) og øvre luftveisinfeksjon (injisert i nakken).

Funksjon

Ifølge Medisin Net, virker Botox ved å blokkere signalene at nervene sender til musklene. Når disse signalene ikke blir sendt, muskel vil ikke lenger kontrakt. Musklene vil bli midlertidig svekket i tillegg.

Prosedyre

Injeksjon av Botox for muskel spastisitet er en relativt rask prosedyre. Ifølge Medisin Net, tar injisere Botox bare et par minutter og anestesi det ikke nødvendig. Å injisere Botox, vil en lege bruke en liten, tynn nål og injisere det direkte inn i spastisk muskel. Pasienter bør avstå fra å ta ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og aspirin to uker før en injeksjon for å minimere potensiell blåmerker.

Potensial

Ifølge Medisin Net, de fleste pasienter oppleve full effekt i 3-7 dager. For de fleste pasienter vil effekten vare i fire til seks måneder. Når pasienten begynner å oppleve muskelspastisitet, kan prosedyren gjentas. Pasientene kan få Botox for muskel spastisitet i hele sitt liv.

Hvordan virker Cerebral Parese påvirke kognitive ferdigheter?

Hvordan virker Cerebral Parese påvirke kognitive ferdigheter?

Cerebral parese er en tilstand som utvikler seg på grunn av skade hjernen. Det utvikler vanligvis under fødselen eller barndom. Fordi motoriske områder i hjernen er skadet med cerbral parese, trenger visse muskler og nerver ikke fungere skikkelig. Det er ikke en progressiv lidelse, men sekundære problemer kan forverres over tid med nerver og muskler. Noen mennesker kan ha problemer med kognitive ferdigheter på grunn av cerebral parese.

Berørte kognitive ferdigheter

Kognitive ferdigheter refererer til tankeprosess og tilbakeholdende informasjon prosesser i hjernen. Noen av de vanligste kognitive ferdigheter som er berørt er oppmerksomhet, læring, problemløsning og beslutningstaking. Du kan også oppleve problemer med tale og språk.

Disse kognitive ferdigheter og tapet av dem kan gjøre det vanskelig for deg å ta vare på informasjon aand lære ny informasjon, spesielt i et læringsmiljø. Tenkning kan virke anstrengt, noe som gjør det ta lengre tid å behandle ny informasjon. Du kan ikke gjenkjenne visse tanker og ideer som du gjorde før. Du kan oppleve å ha en god dag for læring, etterfulgt av en dårlig dag. Hvis du er lei, kan din tankeprosess bremse enda mer.

Hvis du har problemer med hørsel eller syn, kan dette føre til enda mer problemer med læring. Det kan gjøre kognitive funksjonshemninger enda mer uttalt.

Administrerende kognitive ferdigheter

Det finnes forskjellige typer terapi som kan nytte deg hvis du lider av cerebral parese og har kognitive funksjonshemninger. En type terapi er hyperbar kammer terapi, eller HBOT. Dette er bruken av oksygen ved høye nivåer for å bringe mer mettet oksygen til hjernen. Den typiske tid i kammeret er 90 til 120 minutter. Det er vanskelig å spå utfallet av HBOT med cerebral parese pasienter.

Musikkterapi har også vært kjent for å hjelpe med kognitive ferdigheter knyttet til cerebral parese. Din deltakelse i terapi hjelper deg å være i stand til å oppnå slike oppgaver som beholder informasjon ved å bruke områdene i hjernen som kan bli skadet på grunn av cerebral parese.

Andre behandlingsformer som kan øke dine kognitive ferdigheter er ergoterapi, en behandling som kan hjelpe deg å oppnå din uavhengighet samt forbedre din tenkning og forståelse ferdigheter. Det er også fysioterapi og tale og språk terapi, som kan hjelpe deg hvis du har muskel spastisitet. Denne behandlingen vil hjelpe deg å være i stand til å snakke mer tydelig og relé dine tanker mer tydelig.

Det kan være behov for kontinuerlig terapi, noe som betyr at behandling kan være nødvendig å være pågående.

Hvordan diagnostisere jeg en T12 ryggmargsskader?

Hvordan diagnostisere jeg en T12 ryggmargsskader?


Ryggmargsskader kan føre til ødeleggende effekter og til og med død. Omfanget og alvorligheten av skaden kan avhenge av arealet av ryggmarg som er skadet. En skade på T12 ryggvirvlene, som er plassert ved den nedre thorax-regionen av ryggmargen, kan resultere i tap av tid og følelse i den nedre del av kroppen, mens det øvre legeme er fri for skade. Mens bare en medisinsk faglig bør behandle og diagnostisere en ryggmargsskade, er det mange tegn og symptomer å se etter som tyder på skader på T12.

Hvordan diagnostisere jeg en T12 ryggmargsskader?

•  Verbalt vurdere pasientens evne til å bevege seg. Husk, er det viktig ikke å flytte en person som kan ha en ryggmargsskade. T12 posisjon like over hoftene betyr at en pasient med denne skaden kan miste av frivillig bevegelse under hoftene, selv om de ofte opprettholde evnen til å kontrollere musklene i sine armer, hender, mage og bagasjerommet. Hvis en pasient uttrykker deres manglende evne til å bevege musklene under sine hofter, kan de ha fått en T12 skade.

Be pasienten om han kan føle seg ulike deler av kroppen hans. Skade på T12-delen av ryggmargen svekker pasientens sensoriske egenskaper utover det punkt. En pasient som kan føle på overkroppen hans eller armer, men ikke bena, kan ha påført en skade på T12. Mens det er viktig å la den rørende og flytting av noen med en ryggmargsskade til utdannet helsepersonell, verbalt innhente slik informasjon kan være nyttig for å vurdere deres tilstand.

Se etter andre tegn og symptomer på en T12 ryggmargsskade. Pasienter med skade på sin T12 ryggmargen kan miste kontroll over tarm og blære. Seksuell dysfunksjon er også vanlig blant de med skader på T12 området. Spastisitet, kan bli svekket av muskelvev og nevropatisk smerte også følge en slik skade. Noen pasienter kan også ha vanskelige reguleringsgrunnleggende kroppsfunksjoner som temperatur, hjertefrekvens og blodtrykk.

Les en MR eller CT scan. Hvis en pasient viser tegn til å ha en T12 ryggmargsskade, vil en lege trolig bestille en CT scan eller en MR. En CT-skanning er bedre på å skaffe bilder av bein, og er mer nyttig å vurdere ryggskade. En MR, men gir en bedre oversikt over bløtvev og er bedre å bruke for å avgjøre ryggmargsskade.

Strøm Stoler som kan gå vertikalt

Strøm Stoler som kan gå vertikalt


Power stoler er motorisert rullestol for folk som er funksjonshemmet eller deaktivert. Når ingenting mer enn en enkel fire-hjulet stol, strøm stoler fortsette å ta på seg et nytt liv som teknologi øker. Som i 2010, har fremskritt i industrien førte til stoler som fold og konvertere til sittende, liggende og selv stående stillinger.

Karman Health Stand-up Power Rullestol

Den Karman Health Stand-Up Power Rullestol lar funksjonshemmede brukere å bli støttet i en vertikal stående stilling, samtidig som støttes av stolen. Ifølge Healthproductsforyou.com, stolen "tilbyr overlegen i hjemmet manøvrerbarhet som det er primært laget for folk som trenger hjelp til å komme rundt innendørs." Selskapet hevder en stående stilling gir bedre blodsirkulasjon, muskel tone og nyre og blærefunksjon. Stolen har også armlener, en kontroller boksen og en trykknapp for den stående funksjonen. Selskapet sier strøm stol, som kjører på nikkel metall hydrid batterier, gir mer selvstendighet for brukerne. Strøm stol går omtrent $ 8400 som av November 2010.

Servo Stand-up Folding Strøm Chair

The Power Assisted Stand-up Folding Strøm Chair av Forbedre Livet inneholder en knapp som løfter en person som sitter i stolen til et vertikalt stand-up posisjon. Når man står, et brystbelte, kne tropp, leggbånd og bilbelte holder personen på plass. Stolen har også en anti-tipping teknologi for å holde fra å falle. "Regelmessig stående kan bidra til å forhindre mange problemer forbundet med rullestol innesperring, inkludert:. Hudskader, urinveisinfeksjoner, bein demineralisering, dårlig sirkulasjon, spastisitet, muskel kontrakturer, og skuldersmerter Plus, å ha en stand-up stol vil øke din selvtillit -reliability, "ifølge Improvelife.com. Stolen kan foldes for lagring og kjører på oppladbare batterier. Det er priset rundt $ 4900 som av November 2010.

Redman Strøm Chair

Den Redman Strøm Chair hevder å være "verdens høyeste kvalitet stående makt stol." Stolen lar brukerne sitte, ligge og stå gjennom en fjernkontroll boks. Produktet har også en kontur ryggpute for komfort, oppladbare batterier, stropper for stående og seks varianter av farger å velge mellom. Den Redman Strøm Chair har også sensorer i puter som kart presset på visse områder av ens kropp, slik at han eller hun kan vite når du skal rotere posisjoner for bedre sirkulasjon. Prisene for Redman Strøm Chair er ikke tilgjengelige på selskapets hjemmeside som av November 2010.

Sjeldne Symptomer på multippel sklerose

Sjeldne Symptomer på multippel sklerose


Multippel sklerose er en ødeleggende sykdom som spiser opp slirene av nervene forårsaker forverring. Fordi sentralnervesystemet påvirkes, symptomene på MS varierer hos individer. Vanlige symptomer inkluderer synsproblemer, vanskeligheter med å gå og talevansker. For noen kan symptomene være uvanlig, men.

Trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi er ansikts smerter forårsaket av MS. Dette er intens smerte, som føles som et elektrisk støt til ansiktet. Det varer som regel i flere minutter.

Blære

Blære spastisitet kan føre til inkontinens. Blæren kan ikke tømme helt resulterer i urinveisinfeksjoner.

Lhermette syndrom

Lhermette syndrom forårsaker prikking nedover ryggraden når pasienten bøyer.

Seksuell

Noen personer med MS har nerveskader, noe som vil påvirke seksuell opphisselse og orgasme.

Uhthoff syndrom

Noen MS-pasienter, som utsettes for høye temperaturer eller over oppvarmet fra trening, erfaring tåkesyn. Dette kalles Uhthoff syndrom.

Slik Care for en kjær med multippel sklerose

Slik Care for en kjær med multippel sklerose


Omsorg for noen med en sykdom som multippel sklerose kan være både stressende og givende. Når pasienten er noen du elsker, er du enda mer investert i deres velvære. Finn måter å dele byrden lagt på dem av denne ødeleggende sykdommen mens finne tid til å ta vare på deg selv også.

Slik Care for en kjær med multippel sklerose

•  Utdanne deg selv. Det beste du kan gjøre for den elskede du bryr deg om er å forstå hvordan multippel sklerose fungerer og hva slags symptomer de kan forvente å møte.

tilby hjelp, men ikke prøv å overkompensere. For mange funksjonshemninger som følger MS ta en toll på ånden så vel som kroppen, påvirker selvfølelse og selvbilde. Ved å hjelpe ut når du blir spurt, og la din kjære til å ta vare på seg selv da i stand, kan du være støttende for kropp og sinn.

Delta på legetimer når du blir spurt. Husk at konfidensialiteten mellom pasient og lege skal respekteres og du bør bare forvente å delta på de avtaler der du er invitert.

Arbeid med din kjære ens fysiske eller ergoterapeuter å hjelpe fortsette behandling hjemme. Det finnes et mangfold av tøyningsøvelser og andre fysiske aktiviteter som kan redusere smerter forbundet med muskel spastisitet i MS, mange av dem trenger hjelp av en partner.

Lytt når din kjære en ønsker å snakke om sin sykdom. Å ha en sykdom som multippel sklerose kan virke som en svært ensom vei for mange pasienter. Ved å tilby en ikke-dømmende øre til din kjære, kan du gi dem en kraftig utløp for uttrykk for sin frykt og smerte i forbindelse med sykdommen.

Assist din kjære med vedlikehold av deres sykdomsmodifiserende terapi. Siden alle legemidler tilgjengelig for å behandle MS leveres ved injeksjon, din kjære kan trenge fysisk hjelp i å forvalte disse injeksjonene.

Hint

  • Depresjon forekommer svært ofte hos personer med MS. Som en omsorgsperson, må du lære å gjenkjenne tegn på depresjon og hjelpe din kjære finne den hjelpen de trenger gjennom en kvalifisert lege. Tegn på at en pasient med MS kan være deprimert kan inkludere tap av interesse eller appetitt, søvnløshet eller søvnløshet, uttrykk for ønsket om å dø eller økt irritabilitet.

Administrerende symptomene på multippel sklerose

Administrerende symptomene på multippel sklerose

Hva er MS?

Multippel sklerose (MS) er en langsiktig, progressiv sykdom i hjernen og ryggmargen som sammen utgjør det sentrale nervesystemet. Foreløpig er det ingen kur for MS, men behandlinger er tilgjengelig som hjelp til å håndtere symptomene på multippel sklerose. Multippel sklerose er antatt å være en autoimmun sykdom, hvilket betyr at kroppens eget immunsystem angriper seg selv, og i tilfelle av MS, immunsystem angriper de celler i hjernen og ryggmargen.

Symptomer på multippel sklerose

Det er mange symptomer assosiert med MS, og de vanligste er tretthet, depresjon, blære og tarm dysfunksjon, spastisitet, nummenhet og kribling, svimmelhet, svimmelhet, smerter og problemer med syn og / eller kognisjon. Symptomene kan variere i hvor lenge de varer, hvor alvorlige de er, og det tilknyttede funksjonshemming som kommer med dem. Det bør understrekes imidlertid at symptomer på MS er også forbundet med mange andre sykdommer og lidelser, så bare fordi du har noen av symptomene nevnt, betyr ikke nødvendigvis at du har MS.

Leve med multippel sklerose

Multippel sklerose kan ha stor innvirkning på livet ditt. Mens medikamentelle behandlinger er tilgjengelig for å hjelpe modifisere symptomer, er det noen tiltak som du kan ta mot å håndtere symptomene på multippel sklerose på egen hånd. For eksempel, trene mer, spise bedre og få mer søvn er grunnlaget for enhver sunn livsstil og er relativt enkle trinn for å implementere i livet ditt. Prøv litt avslapping eller visualisering teknikker for å forbedre din følelsesmessige velvære. Forynge dine sosiale relasjoner ved å snakke mer med venner og familie, eller tilbringe mer tid med din ektefelle. Berik din mentale og intellektuelle helse ved å lese en bok eller lære et annet språk. Koble med din åndelighet med omtanke og bønn og daglig meditasjon. Forplikte deg til helse og du vil bli sunnere, på tross av sykdom. Tar skritt mot å håndtere symptomene på multippel sklerose er noe du kan gjøre på egen hånd for å hjelpe gjenvinne en følelse av kontroll over livet ditt, kontrollere at symptomene på multippel sklerose prøve å ta fra deg.

Multippel sklerose og nevropati

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnerve-systemet, som består av hjernen, ryggmarg og synsnervene. Multippel sklerose rammer kvinner dobbelt så ofte som menn, og den eksakte årsaken er ukjent. MS er vanligvis diagnostisert i tidlig voksen alder, og de fleste tilfeller er diagnostisert i alderen mellom 20 og 50. Men, kan MS forekommer også i ungdomsårene eller tidlig barndom, ifølge National Multiple Sclerosis Society. Det finnes behandlinger tilgjengelig, men det er ingen kur for MS.

Fakta

Hos personer som har multippel sklerose, angriper immunsystemet nerveceller eller neuroner i hjernen og / eller ryggmargen. Neuroner består av en celle organ, som mottar impulser fra andre nerveceller, og som gir impulser, og en axon, som er festet til cellekroppen og som bærer de impulser til andre nerveceller. Alle de nervevev i kroppen, inklusive hjernen og ryggmargen, funksjoner gjennom denne kommunikasjon mellom nevroner.

Mange nevroner har flere lag av et protein og lipid stoffet som omgir deres aksoner --- er dette stoffet som kalles myelin. De nevroner som har myelin er referert til som "" myelinerte nerveceller, og myelinet som omgir aksoner deres kalles en myelinlaget. Myelin skjede beskytter axon. Immunsystemet av en person som har MS angriper myelin hylser, produsere arr eller plakk, som også kalles Screlose. Ødeleggelsen av myelin forstyrrer, og kan til slutt ødelegge, nervecellen evne til å sende signaler til andre nerveceller. Arrvev er permanent, og ødelagte nerveceller kan ikke repareres. Når et område av hjernen, ryggmarg eller synsnervene er fylt med neuroner som ikke er i stand til å kommunisere godt med andre neuroner, kan den delen av hjernen eller ryggmargen ikke fungere skikkelig.

Symptomene på MS variere fra person til person, og er avhengig av mange faktorer, blant hvilke områder av sentralnervesystemet er skadet av sykdom. Noen vanlige symptomer er synsproblemer, svakhet, trøtthet og nummenhet eller prikking i ulike deler av kroppen, som kalles parestesier.

Pain

Ifølge National Multiple Sclerosis Society, om lag 55 prosent av MS-syke rapportere "klinisk signifikant" smerte på et tidspunkt i løpet av sykdomsprosessen, og smerte med MS er omtrent dobbelt så vanlig hos kvinner som hos menn. Smerte kan være akutt eller kronisk, og kan være nevropatisk --- noe som betyr at det er forårsaket av funksjonsfeil nevroner --- eller har en annen årsak.

Trigeminusnevralgi er en type akutt nevropatisk smerte. Den er oppkalt etter den trigeminal nerve, som er ansvarlig for følelse i ansiktet. Trigeminal neuralgi smerte er en skarp, stikkende smerte til siden av ansiktet som er et resultat av skade på trigeminus, og det kan være ganske alvorlig. Noen ganger trigeminusnevralgi er en av de første symptomer på MS. Fordi det er i den side av ansiktet, er trigeminusnevralgi noen ganger forveksles med tannsmerter.

L'Hermitte sin sign (uttales "hule-møte") er en kort, plutselig følelse av elektrisk støt, summende eller smerter som reiser ned kroppen som et resultat av å bøye nakken fremover. Det er en type parestesi eller unormal følelse. Den kan være forbundet med en rekke lidelser, inkludert cervikal spondylose, artritt, tumorer eller pernisiøs anemi. I MS er det et resultat av skade på nakkesøylen, som er halsen regionen av ryggraden, og er klassifisert som nevropatisk smerte. Om lag to tredeler av MS-syke opplever L'Hermitte er tegn på noen gang.

MS-syke kan også oppleve kløe, brennende, verkende eller "girdling" som er en til tider smertefull band-lignende press rundt kroppen. Leger kaller disse symptomene "dysesthesias", som betyr en ubehagelig unormal følelse. Disse dysesthesias er nevropatisk, og kan enten være akutt eller kronisk i MS-syke. Selv om ikke vanlig, noen ganger nevropatisk smerte kan følge optikusnevritt, forårsaker smerte når øyet er flyttet i henhold til Multiple Sclerosis Society of Scotland.

Noen smerter forbundet med MS er ikke nevropatisk. Eksempler på dette er smerter som følge av muskel spastisitet, eller ryggsmerter forbundet med immobilitet noen MS lider erfaring. Selv om denne smerten er like viktig som ekte og nevropatisk smerte, er behandlingen forskjellig.

Behandlinger

Mens det er ingen kur for MS, det finnes behandlinger tilgjengelig. Noen behandlinger kan endre sykdomsforløpet eller forsinke progresjon. Andre behandlinger kan lette symptomer på MS, inkludert nevropatisk smerte.

Nevropatisk smerte ikke svarer godt til medisiner som brukes til å behandle andre typer smerter, som smerte som følge av en skade, så legene må ta en annen tilnærming ved behandling av den. Trigeminusnevralgi er ofte behandlet med krampestillende medikamenter som karbamazepin (Tegretol®) eller fenytoin (Dilantin®). For L'Hermitte fortegn, kan leger foreskrive en antikonvulsiv narkotika eller soft-krage støtte for nakke hvis dette symptomet er alvorlig nok til å forstyrre dagliglivet. Dysethesias som brennende, verkende eller girdling blir ofte behandlet med krampestill gabapentin (Neurontin®) eller det antidepressive amitriptylin. Den antidepressive duloksetin hydroklorid (Cymbalta®), selv om det ikke er spesifikt for MS, er blitt godkjent for behandling av diabetisk neuropati, og kan derfor hjelpe til med neuropatisk smerte i MS pasienter. Antidepressiva bidra til å lette nevropatisk smerte ved å endre måten hjernen reagerer på smerte signalene som kommer fra de skadede nerveceller. Stoffet pregabalin (Lyrica®), som FDA godkjent i 2004 for behandling av nevropatiske smerter forbundet med diabetes og fibromyalgi, kan også hjelpe noen MS-syke som opplever nevropatisk smerte. Dysesthesias er også noen ganger behandlet ved ikke-kjemiske midler, for eksempel på seg en strømpe eller trykket ved hjelp av en varm kompress på det berørte området. Paracetamol (Paracet) også noen ganger letter smerten av dysesthesias, ifølge National Multiple Sclerosis Society.

Non-nevropatiske smerter i MS reagerer på ulike behandlinger. Smerter fra muskel spastisitet kan behandles med baklofen (Lioresal®) eller tizanidin (Zanaflex®), anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen eller tøyningsøvelser. Ryggsmerte forårsaket av immobilitet kan behandles med ultralyd, fysioterapi eller varme.

Betraktninger

Mens noen symptomer på MS, slik som svakhet eller problemer med å gå, kan være opplagt, er smerte en usynlig symptom. En person som lider av kronisk, kan ødeleggende smerte ser "helt fint" til andre, men føler forferdelig og har problemer fungerer. Det er viktig for MS-syke som opplever smerte for å kommunisere med sine kjære om hvordan de føler seg, slik at de kan tilby støtte. Kronisk smerte kan også forstyrre en MS-syke evne til å arbeide eller utføre andre aktiviteter, og kan forårsake store emosjonelle plager. Noen MS-syke opplever at det hjelper å snakke om det; din lokale avdelingen av The National Multiple Sclerosis Society kan fortelle deg om støtte grupper i ditt område.

Det er veldig viktig å fortelle legen din om eventuelle symptomer du opplever, inkludert smerte. Leger har en rekke alternativer for å hjelpe deg med smerter, og ber om hjelp er ikke "maser" eller et tegn på svakhet. Hvis en behandling legen har foreskrevet for din smerte ikke virker, fortelle henne slik at hun kan prøve noe annet. The National Multiple Sclerosis Society anbefaler også tverrfaglige smerteklinikker for MS-syke som opplever kroniske smerter; disse klinikkene kan tilby en rekke behandlinger som for eksempel medisiner, fysioterapi, rådgivning, og alternative behandlinger.

Advarsel

En endring i symptomer eller utseendet av nye symptomer på MS lider noen ganger kan indikere en endring i forløpet av sykdommen, eller en negativ reaksjon på medisiner. Ta kontakt med din lege dersom symptomene dine endrer seg.

MS Symptomer og Aspartam

Aspartam er en lav-kalori sukker erstatning brukes i mange pulverisert drink mikser, kullsyreholdige drikker og bordsøtningsmidler. Selv om aspartam ble godkjent av FDA i 1981 og er for tiden godkjent for bruk i 100 land, har det vært noe uenighet om sin sikkerhet. Aspartam er beskyldt for å være knyttet til flere forhold, blant annet multippel sklerose, Alzheimers (MS) og lupus.

Hva er Aspartam?

Aspartam er omtrent 200 ganger søtere enn sukker, og gir ingen kalorier eller næringsverdi. For de som prøver å redusere sine kalorier, er dette en attraktiv erstatning. Aspartam er laget av aminosyrer, og en gang i kroppen, oppsluttes til sine komponenter: asparaginsyre, fenylalanin og metanol. Det er disse komponenter som en tror forårsake helseproblemer.

Myte

En av komponentene av aspartam er metanol. Tilkoblingen som noen laget knytte aspartam bruken til multippel sklerose (MS) hevdet at aspartam indusert MS-lignende symptomer ved å forårsake metanolforgiftning. Dette har imidlertid blitt funnet ikke å være tilfelle.

Multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår på grunn av skade på myelin i det sentrale nervesystemet, som griper inn i nervesignaler mellom hjernen og andre deler av kroppen. Ulike symptomer kan komme og gå, men som sykdommen utvikler seg, de inkluderer tretthet, nummenhet, blære dysfunksjon, tarm dysfunksjon, synsproblemer, emosjonelle endringer, kognitiv svekkelse, vertigo og spastisitet.

Metanolforgiftning

Metanol, også kjent som tre alkohol, kan være giftige ved svelging av store mengder. Når i kroppen, er metanol omdannet til formaldehyd og til slutt inn i maursyre. Dette kan forårsake skade på øynene, forårsaker synshemning. Det påvirker også nevrologiske funksjoner og kan føre til anfall.

Fact

Det finnes ingen vitenskapelige bevis for at aspartam forårsaker noen bivirkninger, inkludert symptomer på multippel sklerose. Aspartam er et av de mest studerte matprodukter. Det har vært tester utført hos både dyr og mennesker, med dem forbruker langt større mengder enn noen gang ville bli fortært i et normalt kosthold, og ingen uønskede bivirkninger noensinne har blitt dokumentert.
I tillegg er mengden av metanol innføres i kroppen ved aspartam meget liten og ikke nok til å indusere toksisitet. Faktisk inneholder en servering av tomatjuice seks ganger mer metanol enn samme mengde av et aspartam-søtet drikke.

Nevrologiske symptomer som ligner multippel sklerose

Multippel sklerose påvirker hver person på en annen måte. Nevrologiske symptomer som ligner multippel sklerose også tjene som grunnlag for å diagnostisere andre kroniske tilstander. Regelrett nerveskade fører vanligvis til diagnosen av multippel sklerose.
Nevrologiske symptomer på multippel sklerose har en tendens til å dukke opp mellom 20 og 40, selv om noen mennesker ikke vet at de har det. Tidlige symptomer kan komme og gå, og dermed disse symptomene forblir ubehandlet. Det er av denne grunn at multippel sklerose er en "regel i" diagnose. De nevrologiske symptomer er felles for andre kroniske sykdommer som må "utelukkes" først.

Ukjente Tidlige symptomer

Disse tidlige symptomer er prikking og nummenhet, som er "pins og nåler" effekt. Dette er nevrologiske i naturen som de vanligvis skyldes press på en nerve. Tap av balanse er en annen veldig tidlig symptom som også er felles for ørebetennelser, indre øret lidelser eller alkoholabstinens --- for å nevne bare noen få problemer som forstyrrer diagnose.
Optikusnevritt er betennelse i synsnerven som forårsaker tåkesyn eller dobbeltsyn. I de fleste tilfeller fører dette definere nevrologiske symptom til diagnostisering av multippel sklerose.

Årsaker til Nevrologiske symptomer

Det er et beskyttende deksel over nervefibrene i hjernen. Disse fibre sende meldinger til andre deler av kroppen fra hjernen og ryggmargen bruker fluid som den viktigste metoden for transport.
Myelin er at beskyttende kappe. Skader og den endelige nedbrytning av myelin føre til utseendet av neurologiske symptomer. Berørte områder av hjernen gjøre en stor forskjell med hyppigheten og alvorlighetsgraden av nevrologiske symptomer. Disse områdene vises på magnetic resonance imaging (MRI) bilder som hvite flekker (lesjoner).
Plasseringen av lesjoner bidra til å "kart" berørte områdene der meldingene ikke kan komme gjennom, eller forvrengning av signaler forårsaker blandede meldinger. Dermed hjelper MR for å identifisere opprinnelsen av skaden forårsaker de nevrologiske symptomer som ligner multippel sklerose.

Nevrologiske symptomer og diagnose

Ingen vet den eksakte årsaken til multippel sklerose. Teorier inkluderer påvirkning av geografi, røyking og gener. Vaksiner er "utelukket", basert på omfattende studier. Forskere generelt enige om at multippel sklerose kan være en autoimmun sykdom som ligner fibromyalgi, kronisk tretthetssyndrom, lupus, reumatoid artritt og andre. Kroppen har infeksjon mannskaper som blir overaktiv forårsaker skader på organer, muskler og nerver. Dette er grunnen til at pasienter som opprinnelig kan motta diagnostisering av en sykdom som ligner multippel sklerose.
Over tid, dukker andre symptomer kompliserer hastigheten på en sikker diagnose. Disse ekstra nevrologiske symptomer inkluderer muskelspasmer, varme / kulde følsomhet, tretthet og endringer i persepsjon og kognitiv tenkning. Etter fremveksten av disse symptomene, kan en pasient sakte oppleve tale og svelgeproblemer, skjelvinger, problemer med å gå, spastisitet og mer.

Vanligste formen for multippel sklerose

To personer sjelden til stede med identiske symptomer. Leger og forskere bruker under grupperinger å forutsi alvorlighetsgraden og forventede utfallet av behandlingen. Flertallet av MS befolkningen (90 prosent) har relapsing-remitting multippel sklerose. Deres tilbakefall ansvarsområde med hel eller delvis tilbakeføring til det normale.
Det finnes en rekke symptomer, ulike mønstre av berørte nerver, varigheten av tilbakefall, mengde oppnådd utvinning og hvor lang tid mellom tilbakefall. Etter mange år med behandling, vil de fleste mennesker med RRMS overgang til en sekundær progressiv fase.
Flere behandlinger er tilgjengelige for å bremse utviklingen av relapsing-remitting multippel sklerose. Sekundær progressiv er ikke svarer til de fleste behandlinger. Det skaper også en vanskelig livsstil. Personer med SPMS vil oppleve funksjonshemming.

De tre progressive

Hver av de progressive former for multippel sklerose har sin egen unike nevrologiske, fysisk og deaktivering grad av nedgangen med en viss overlapping. Ved diagnose En persons alder er en medvirkende faktor. Den enkelte opplever delvis utvinning fra tilbakefall vil overgangen til sekundær progressiv mye raskere.
De tre progressive former inkluderer:

Primary-progressive multiple sclerosis affects about 12 percent of people 40 years old or more with multiple sclerosis. These patients tend to develop disability much more quickly as treatments are not dependable.
Progressive-relapsing multiple sclerosis is rare. Relapses happen sporadically and relief rarely means this person returns to normal.
Secondary-progressive multiple sclerosis follows many years of relapsing-remitting multiple sclerosis. There is less inflammation but more nerve degeneration.

Multippel sklerose og overgangsalder

Ifølge National Multiple Sclerosis Society (NMSS), har om lag 2,5 millioner mennesker over hele verden blitt diagnostisert med multippel sklerose (MS). Flere kvinner enn menn har MS, som gjør flere kaukasiere enn andre raser. Uttrykket multippel sklerose refererer til virkningene av sykdommen; nemlig flere plaketter eller Screlose. Disse plakk er et resultat av inflammatorisk sykdom fra en autoimmun sykdom som oppstår i sentralnervesystemet. Kroppens eget immunsystem angriper beskyttende myelin skjede som omgir nervene. Skade på myelin skaper avbrudd i strømmen av nerveimpulser fra hjernen og ryggmargen som strekker seg gjennom legemet. Som et resultat, opplever MS pasient en mengde svekkende symptomer som påvirker funksjonen og den totale livskvaliteten. Kvinner, spesielt, står overfor flere utfordringer som de kommer inn menopause. Når menopausale symptomer kombinere med multippel sklerose, en postmenopausal kvinne krever ofte en grundig medisinsk undersøkelse for å vurdere hennes muligheter for omsorg.

Typer og symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er presentert i en av de fire former. Pasienter kan bli diagnostisert med relapsing-remitting, primær progressiv, sekundær progressiv, eller progressiv relapsing. Relapsing-remitting MS kan overgangen etter ca ti år inn i sekundær progressiv MS; Imidlertid kan bruken av sykdomsmodifiserende midler kan hjelpe til å dempe de sykdommer 'progresjon. Individer som lider av multippel sklerose kan oppleve et stort utvalg av symptomer, som strekker seg fra meget milde til alvorlige. Ofte pasienter som ennå ikke diagnostisert med MS søke hjelp av sin lege når de merker en plutselig innsettende synsforstyrrelser. Optikusnevritt er et vanlig symptom på MS, noe som vanligvis ettergir etter noen uker eller måneder. Andre symptomer er hodepine, svimmelhet, nummenhet og kribling, depresjon, ekstrem trøtthet, blære og tarm endringer; spastisitet og smerte.

Symptomer på overgangsalder

Menopause oppstår når en kvinne ikke har hatt en menstruasjon i ett år eller når kirurgisk indusert av en hysterektomi. Fordi menopause er ledsaget av en nedgang i østradiol og østrogen hormoner, kan ubehagelige symptomer oppstå. Hetetokter, nattesvette, hjertebank, glemsomhet, og følelsesmessig labilitet er vanlig. Kvinner opplever menopause på ulik alvorlighetsgrad. Som et resultat, er ikke alle kvinner krever hormon-erstatningsterapi (HRT).

Behandling av multippel sklerose

Nevrologer og primær-omsorg leger behandle multippel sklerose på to nivåer; nemlig sykdom modifikasjon og symptomer ledelse. Sykdom-modifikasjons medikamenter omfatter interferoner, slik som Betaseron og avonex, samt Copaxone, som er en kombinasjon av fire aminosyrer. Andre sykdomsmodifiserende stoffer er anbefales avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Selv om disse stoffene ikke kurere MS, bidrar de til å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av eksaserbasjoner. Fordi MS-symptomer er unike for hvert individ, leger foreskrive disse stoffene som gir best sikkerhet, effekt og toleranse for pasienten. Ofte foreskrevet medisiner for MS symptomer inkluderer Amantadine, Meclizine, Elavil, Neurontin, og Dilantin. Alvorlige eksaserbasjoner er ofte behandlet med IV kortikosteroider for å redusere betennelse. Det er flere andre medisiner som kan hjelpe lindre MS-symptomer. Legen din er den beste til å bedømme hva som passer for deg.

Overgangsalder og HRT

Fordi menopause resultater fra en nedgang i østrogen, progesteron og østradiol, kan man være tilbøyelig til å erstatte det som mangler. Imidlertid har hormon-erstatningsterapi (HRT) kommet i søkelyset som et resultat av utfallet av betydelig forskning. Ifølge en 2001 artikkel av Elizabeth Barrett-Connor og Cynthia Stuenkel har leger forskrevet HRT i over 50 år. Målet var å holde kvinner på HRT lang sikt for å beskytte hjertet, bein, og kognitiv funksjon. Den nye anbefalingen er å bruke HRT for kortvarig behandling av menopausale symptomer, fordi fordelene ved langvarig bruk ikke oppveier risikoen.

Advarsel

I 2001 Barrett-Connor og Stuenkel anmeldt resultatene av hormonerstatningsterapi-studier som avslørte nye bekymringer og begrensninger. HRT er effektiv og hensiktsmessig anbefalt for bruk på kort sikt for å redusere hetetokter og nattesvette. Imidlertid er langsiktig bruk knyttet til brystkreft, hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Din lege vil nøye overvåke dine multippel sklerose og menopausale symptomer. Endringer i reseptbelagte medisiner vil bli gjort etter behov.

Anbefalinger

Postmenopausale kvinner som også har multippel sklerose stri med utfordrende og noen ganger ødeleggende symptomer. Med riktige medisiner og livsstilsendringer, kan kvinner videre gjennom overgangen av overgangsalder og multippel sklerose, levde fulle, hyggelig liv.

Symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en alvorlig tilstand som angriper kroppens sentralnervesystemet (CNS), det området av legemet som styrer evnen til å fungere. Til tross for at det er utallige mulige symptomer, er det viktig å huske på at ingen av symptomene på MS er spesifikke for sykdommen alene. Å ha en av disse symptomene, eller enda mer, betyr ikke nødvendigvis at du har MS. Disse symptomene er alle alvorlig, skjønt, og garanterer oppmerksomhet av en helse-omsorg leverandøren dersom de presenterer seg selv - enten alene eller sammen med andre.

Optiske Symptomer på multippel sklerose

Symptomene på MS kan deles inn i en rekke forskjellige kategorier. Den første vil vi se på er de visuelle symptomer, eller symptomer på MS som påvirker øynene. De optiske symptomer på MS kan inkludere optikusnevritt (tåkesyn, blindhet, fargeblindhet eller øyesmerter); dobbeltsyn (dobbeltsyn); og nystagmus (plutselige krampetrekninger øyebevegelser).

Du kan også oppleve en tilstand som kalles afferent pupillen defekt (unormale responser i elevene), har problemer med bevegelse og lyd phosphenes (der du ser blinkende lys når du hører en plutselig lyd eller beveger øynene for fort) eller til og med utvikle inter oftalmoplegi (der øynene ikke kan koordinere med hverandre).

Motor Symptomer på MS

Fordi multippel sklerose angriper sentralnervesystemet, vil effektene på dine motoriske evner være veldig tydelig. De som lider av MS, kan lide av en rekke tilstander som påvirker muskelkontrollen og motorikk.

Noen av de motoriske symptomer på MS inkluderer paraparesis (svakhet i underkroppen), quadriparesis (svakhet i begge armer og begge ben), monoparesis (påvirker en lem) og hemiparese (enten høyre eller venstre side av kroppen), alle som bidrar til muskel svakheter som kan utvikle seg enten mild eller delvis lammelse. Forhold som plegia (lammelser), hemiplegi (den ene siden av kroppen er lammet), quadraplegia (begge armene og begge bena er lammet), paraplegi (påvirker bare ben) og tetraplegi (lammelse av alle fire ekstremiteter samt torso ) er mer alvorlige forhold som påvirker muskelstyrke og kan forårsake alvorlige eller total lammelse.

Andre vanlige symptomer er spastisitet (tap av muskeltonus, forårsaker smerte og stivhet), dysartri (talevansker), muskelatrofi, muskelkramper, muskelkramper, rastløse ben syndrom, droppfot, hypotoni eller clonus (holdningsproblemer) og dysfunksjonelle refleks lidelser .

Sensoriske symptomer på multippel sklerose

De sensoriske symptomer på MS kan være ganske skremmende. Noen vanlige sensoriske symptomer på MS omfatter parestesi (delvis nummenhet, summende eller prikking, og noen ganger også vibrasjoner, vanligvis følte i ekstremiteter); L'Hermitte tallet (summende eller elektrisk støt følelser ved hodebevegelser); og trigeminusnevralgi (ansikts smerter). Du kan også oppleve anestesi (komplett nummenhet i deler av kroppen) eller nervesmerter (plutselige smerter uten identifiserbar årsak).

MS symptomer som påvirker koordinasjon og balanse

På grunn av sitt engasjement med det sentrale nervesystemet, kan MS ha en betydelig innvirkning på din evne til å holde balansen og vedlikeholde din koordinasjonsevne.

Vanlige symptomer som påvirker disse evner inkluderer ataksi (manglende evne til å forbli koordinert), dysmetri (bevegelser som under-eller over-shoot), svimmelhet (en form for svimmelhet som kan forårsake oppkast eller kvalme), tale hindringer, risting, skjelving og tap av evne til å bevege seg i en rytmisk måte.

Reproduktive & Elimination Symptomer

Multippel sklerose kan ha en alvorlig innvirkning på din reproduktive system (spesielt på din sexlyst) samt på blæren og tarmene.

Vanlige symptomer på MS påvirker din evne til å eliminere avfall inkluderer urininkontinens, problemer med vannlating, forstoppelse, et presserende behov for å gjøre sitt fornødne eller fekal inkontinens.

Vanlige seksuelle symptomer på MS inkluderer impotens, en manglende evne til orgasme, mannlig utløsning tilbake i blæren og en manglende evne til å bli seksuelt opphisset.

Kognitive eller emosjonelle symptomer

Bare blir diagnostisert med MS kan ha en betydelig innvirkning på en persons tankesett. Som andre symptomer, spesielt i de senere stadier av sykdommen, kan du finne deg er å utvikle flere kognitive symptomer.

Disse symptomene er depresjon, humørsvingninger og angst, alle relatert til stress og bekymring forbundet med selve sykdommen. Du kan også utvikle hukommelsesproblemer, talevansker, demens eller til og med bipolar lidelse.

Primær progressiv multippel sklerose Symptomer

Primær progressiv multippel sklerose er en autoimmun svekkende sykdom karakterisert ved den gradvise angrep av utallige symptomer og økende nevrologisk skade. I multippel sklerose (MS), den beskyttende myelinlaget som dekker nervene (ofte sammenlignet med belegget som omgir ledningene i en elektrisk ledning) blir skadet, forårsaker nerveimpulser til å bli tent, og en rekke av MS-symptomer til å utvikle seg. Noen ppms symptomene kommer og går, mens andre kan være permanent og irreversibel.

Fakta

Ifølge Multiple Sclerosis Association of America, er omtrent 20 prosent av personer med MS diagnostisert med primær progressiv multippel sklerose. Primær progressiv multippel sklerose symptomer varierer fra individ, og ikke to sykdomsforløp er de samme, som gjør det vanskelig for legene å diagnostisere hvordan sykdommen vil utvikle seg.

Fatigue

Ifølge National multippel sklerose Society, tretthet, en av de mest vanlige MS-symptomer, oppstår i omtrent 80 prosent av de med MS. MS tretthet, ofte sammenlignet med den utmattelsen som følger med influensa, forverres med eksponering for varme, om at varmen er fra eksterne kilder (været eller et varmt bad) eller interne kilder (feber).

Pain

Kronisk og akutt smertesymptomer forbundet med primær progressiv multippel sklerose omfatter dysestesi (mer kjent som "klem MS"), som er en tetthet, eller "girdling" følelse rundt torsoen; og trigeminusnevralgi, en spontan, lyn-lignende ansikts smerter, ifølge Mayo Clinic. L'Hermitte fortegn, en elektrisk sjokklignende smerter som kan oppstå med visse hodebevegelser, er en annen vanlig MS symptom. Ifølge National MS Society, smerte, svie, spastisitet (muskelkramper), og "pins og nåler" i ekstremiteter, spesielt ben, er også vanlige primære progresjon multippel sklerose symptomer.

Gange og bevegelighet-relaterte symptomer

Nummenhet, leg svakhet, og balanse-relaterte problemer kan gjøre walking vanskelig. Noen av de vanligste primær progressiv multippel sklerose symptomer inkludere "tå drag", "droppfot," monoparesis (svakhet i det ene beinet) og paraparesis (svakhet i begge bena). Vertigo --- en følelse av spinning eller svimmelhet --- fører til tap av balanse som fører til ataksi, et ustødig eller "drukne" gangart, i henhold til Multiple Sclerosis Foundation.

Tarm, blære og seksuelle Symptomer

Ifølge Cleveland Clinic Neurological Institute, blære og tarm-relatert MS symptomer inkluderer inkontinens, tap av følelse, urinretensjon og obstipasjon. Seksuelle endringer skjer i 90 prosent av mennene og 70 prosent av kvinner med MS, i henhold til multippel sklerose Foundation, og kan inkludere tap av følelse, nedsatt sexlyst og tap av interesse.

Mindre utbredte symptomene

Noen typisk vanlige MS-symptomer --- visuell og kognitiv dysfunksjon, og rystelser --- synes å være mindre utbredt i PPMS enn i andre former av MS, ifølge Cleveland Clinic Neurological Institute.

PPMS Symptom Ledelse

Selv om forskerne har ennå å finne en kur for primær progressiv multippel sklerose, er det ingen mangel på MS symptom styringsverktøy: medisiner, hjelpemidler, alternative behandlingsformer, yrkesmessig, fysisk og tale terapi, akupunktur, massasje og meditasjon --- eller noen kombinasjon derav.

I tillegg kan trening hjelpe lindre ppms symptomer, holde depresjonen i sjakk, og øke energinivået. Multiple Sclerosis Foundation og lokallag av National MS Society tilbod modifiserte klasser i yoga, T'ai Chi, og andre former for terapeutisk trening og hjelpemidler lettelse.

Første symptomene på multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en svært ødeleggende sykdom som angriper det sentrale nervesystemet. Symptomer på MS kan variere fra svært mild til alvorlig. Det er ingen kjent årsak til MS eller noen kjent kur.

Visjon

Visjon endringer som uskarpt syn og tap av syn er normalt en av de første symptomene på MS.

Fatigue

Mange MS-pasienter føler tretthet og må hvile regelmessig gjennom hele dagen for å utføre vanlige daglige gjøremål.

Pain

Smerte oppstår i om lag 10 prosent av diagnostiserte MS tilfeller. De fleste pasienter klager om smerte på grunn av spastisitet.

Balanse og likevekt

Tapet av balanse er et tidlig symptom på MS. Tap av balanse kan være svært nedslående hos pasienter. Vertigo er også svært vanlig tidlig med MS.

Sensoriske Unormalt

Mange sensoriske abnormiteter er symptomer på MS. Slike avvik som prikking og nummenhet i ryggen og bena bør vurderes av en lege.

Advarsel

MS er overkommelig, men bare med riktig medisinsk behandling. Noen symptomer på MS bør sjekkes og behandlet av en medisinsk faglig.

Fysioterapi for MS

Multippel sklerose, eller MS, er en ødeleggende sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Ifølge Natural Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er MS en autoimmun sykdom --- immunsystemet er i hovedsak å bli lurt (kanskje av et virus eller en miljøfaktor) til å angripe friske vevet. Symptomer inkluderer svakhet og dårlig balanse og koordinasjon. Mens det er ingen kjent kur for MS, kan fysioterapi stanse ytterligere tap av mobilitet.

Aerobic Trene

Regelmessig aerob trening er avgjørende for å hindre MS-symptomer fra voksende verre. Ifølge University of California San Francisco Medical Center (UCSF), aerobic øvelser hjelpe MS-pasienter regulere søvnmønster, avføring og appetitt. Gå eller jogge hvis du kan; hvis ikke, svømme eller sykle en stasjonær trimsykkel. Rådfør deg med fysioterapeut for å finne ut hvilke aerobic øvelser passer best for dine behov og evner.

Stretching

Ifølge UCSF, vanlig stretching bidrar til å hindre spastisitet --- muskelkramper i MS-pasienter, spesielt i sine ben. Stretching øker muskellengde, noe som igjen øker din fleksibilitet. En yoga eller tai chi klasse vil hjelpe deg å strekke mens fremme en følelse av velvære.

Styrking

Styrke øvelser, som for eksempel vektløfting, bygge opp svekkede muskler og hindre ytterligere forverring muskel. UCSF oppfordrer MS-pasienter til å utføre styrke eller anaerob øvelser med forsiktighet, da kraftige perioder med denne type trening kan føre til ekstrem trøtthet. Samarbeid med fysioterapeut for å lage en tidsplan og velge hensiktsmessige styrkeøvelser.

Koordinasjons Øvelser

Ifølge UCSF, koordinasjonsøvelser bedre balanse og din evne til å utføre daglige oppgaver. Koordinasjons øvelser kan være så enkelt som står på en fot med den andre foten forlenget, men kan også innebære å bøye opp og ned på en fot, og å utføre en rekke andre bevegelser.

Upper Body

Arbeide overkroppen er en annen del av fysioterapi for MS, for å forbedre overkroppen funksjon, fleksibilitet og balanse. UCSF foreslår å utføre overkroppen øvelser mens på ryggen eller sitter. En vanlig trening innebærer å nå bak hodet med høyre hånd og prøver å ta på venstre skulderblad. Dette gjøres mens forsiktig påføring av trykk til albuen med den andre hånden. Deretter alternative sider.

Multippel sklerose: Tegn og symptomer

Multippel sklerose: Tegn og symptomer


Symptomene på multippel sklerose (MS) kan variere, ifølge National Institutes of Health (NIH). Dette skyldes det faktum at både styrken og plasseringen kan være forskjellig for hver MS angrep.

Men noen tegn på MS observert oftere enn andre. The National Multiple Sclerosis Society (NMSS) har identifisert flere vanlige symptomer:

Fatigue

Rundt 80 prosent av de med MS erfaring følelsen veldig sliten, bemerker NMSS. Tretthet kan føre til alvorlige problemer i å gjøre dagligdagse oppgaver og fungerer godt både hjemme og på arbeidsplassen. NIH rapporterer at tretthet kan forekomme hyppigere hos pasienter som sykdommen forverres. MS-pasienter kan også føle seg mer sliten senere på dagen.

Vision Disorders

NMSS bemerker at vanskeligheter med å se er ofte det første tegn på MS. Tilstanden kan føre til slike problemer som dobbeltsyn, ubehag eller smerte, eller uskarpt syn. Det er også mulig for synstap å skje. Ifølge Mayo Clinic, delvis eller fullstendig tap av synet vanligvis oppstår først i bare ett øye.

Balanseproblemer

Mange personer med MS har problemer med å gå ordentlig. De kan ha problemer med sin balanse og koordinasjon som de beveger armer og ben mens du går. Disse ganglag problemer kan føre til begrenset mobilitet. Tap av balanse kan også sette MS-pasienter i fare for andre fallskader.

Nummenhet og smerter

Følelser av lammende, prikking, eller andre unormale sensasjoner er ofte blant de første tegn på MS. Disse følelsene kan oppstå i hele kroppen, inkludert ansiktet, armer og ben. Noen mennesker med MS kan føle ansikts smerter, eller opplever smertefulle muskelspasmer. Ifølge NMSS, har forskning vist at rundt halvparten av personer med MS føler smerte noen ganger, og halvparten føler det konsekvent.

Tarm og blæreproblemer

Rundt 80 prosent av MS-pasienter til slutt har blæredysfunksjon, melder NMSS. Tap av tarmen kontroll er en annen hyppig problem. På grunn av dette, diaré og andre mage problemer er vanlige tegn på MS.

Andre symptomer

Den NMSS sier de vanligste MS-symptomer kan også omfatte:

• Svimmelhet (ør eller vertigo)
• Emosjonelle og kognitive endringer
• Seksuelle problemer
• Spastisitet

Noen mindre vanlige symptomer som noen mennesker med MS kan fortsatt oppleve blant annet:
• Problemer med tale
• vanskeligheter med å svelge
• Hodepine
• Hørselstap
• Kløe
• Problemer med å puste
• Tremor eller anfall

Noen symptomer på MS kan også oppstå på grunn av andre helseproblemer. Er du i tvil, bør du oppsøke lege for å hjelpe deg å avgjøre om du opplever symptomer på MS eller en annen tilstand.

Hvordan bremse utviklingen av multippel sklerose

Hvordan bremse utviklingen av multippel sklerose


Multippel sklerose er en autoimmun sykdom som angriper nervene i hjernen og ryggmargen, som fører til visjon, balanse og muskelbevegelser vanskeligheter. På tidspunktet for publisering, har ingen kur blitt identifisert for MS, men noen behandlinger kan styre eller bremse utviklingen av denne sykdommen. Finne og bruke de mest effektive behandlinger for å hjelpe deg å opprettholde så mye av din uavhengighet og trivsel som mulig.

Behandle den første episoden av MS

Legen mål i behandling av tilstanden din er å bremse utviklingen av MS ved å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av tilbakefallene. Dette kan bidra til å redusere opphopning av lesjoner i hjernen og på ryggmargen, og hjelper deg å forbli fullbefarne så lenge som mulig.

De verste endringer i hjernen utvikler veldig tidlig i sykdommen din, mest sannsynlig før du begynner å oppleve merkbare symptomer. Legen din kan forskrive medisiner etter ditt første episode av MS, som kalles en klinisk isolert syndrom. Når du har gjennomgått diagnostisk testing, kan han lettere finne ut om du har høyere risiko for en forverring av MS. Hvis du er, kan du få resepter for tidlig behandling med sykdomsmodifiserende medisiner.

Ta sykdomsmodifiserende medisiner

Legen din vil henvise deg til en nevrolog, som vil vurdere din historie og bestemme hvilke medisiner som er mest hensiktsmessig for din form for MS. Disse inkluderer Interferon, glatirameracetat, natalizumab og mitoksantron. Alle disse er gitt som injeksjon i forskjellige doseringsplaner.

Når du har blitt diagnostisert, vil du være å ta medisiner langsiktig for å forebygge tilbakefall og progresjon av sykdommen. Dersom disse stoffene ikke har en effekt på symptomene dine, kan legen velge å forskrive legemidler som ikke er spesielt godkjent for MS. De kan inneholde immunoglobulin, azathriopine, metotreksat og cyklofosfamid.

Behandle alle akutte Tilbakefall

Det er viktig å behandle MS og hindre så mange tilbakefall som du kan. Disse tilbakefall, kalt flareups eller forverringer, forverres de opprinnelige symptomene og forårsake nye symptomer.

Eksterne faktorer, som for eksempel stress, varme eller en infeksjon, føre til at noen forverring. De trenger ikke føre til betennelse av myelin skjede rundt nervefibrene i hjernen og ryggmargen, og de er vanligvis kortvarig. Sanne eksaserbasjoner siste minst 24 timer og utvikle minst 30 dager etter at en tidligere angrep. For alvorlige angrep, kan legen forskrive en kort kur med høydose kortikosteroider. Hvis symptomene er svært alvorlig, kan du få en plasma overføring eller en adrenokortikotropt hormon, ifølge University of Maryland Medical Center.

Behandle symptomene

Bortsett fra din medisinering diett, vil nevrologen og legen anbefaler at du tar godt vare på din helse. Dette kan inkludere å spise mer næringsrike måltider, får tilstrekkelig hvile og søvn og unngå sterk varme. Hvis du opplever spastisitet eller muskel engasjement, kan du få foreskrevet yrkes eller fysioterapi.