Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på epilepsi

Hvordan gjenkjenne symptomer på epilepsi


Epilepsi er en lidelse som fører til avbrudd i den normale elektriske impulser som regulerer hjernens funksjon. Plutselige og intense utbrudd av elektrisk energi i hjernen utløser epileptiske anfall. Det er anslått at mer enn 3 millioner mennesker i USA har epilepsi. Det påvirker mennesker i alle aldre, raser og etnisiteter. I flertallet av mennesker med epilepsi, kan ingen enkelt årsak være fant.

Bruksanvisning

Igjen disse symptomene

Merk at epileptiske anfall er identifisert ved en endring i bevissthet, bevissthet eller atferd. I en tonic-kloniske anfall, kan personen roper før opplever kramper eller spasmer. De kan også oppleve rask, rykninger, grunne pust, og noen ganger tap av blære eller tarm kontroll.

Se for plutselige endringer i muskeltonus. Noen anfall føre til fullstendig kollaps. Kalt atoniske anfall, de oppstår brått og uten forvarsel, og øke risikoen for skade fra å falle.

Observer svarer eller omtumlet atferd. Personen er fortsatt bevisst, men kan virke trøtt eller ruset, og ofte ikke svare på hva som skjer rundt henne under en kompleks partielle anfall.

Være på vakt for en blank, glassaktig blikk, leppe-smacking eller armbevegelser, som er karakteristisk for absenser. Familiemedlemmer, personen med epilepsi, og noen ganger til og med helsepersonell anerkjenner ikke at disse symptomene er knyttet til epilepsi.

Vit at selv etter et anfall ender, trenger tid til å gjenopprette den personen. Et epileptisk anfall varer vanligvis ett eller to minutter. Etter et anfall, kan personen føle seg forvirret, desorientert eller irritabel.

Erkjenne at en enkelt, isolert anfall kan skyldes ekstremt høy feber eller alkohol tilbaketrekning, og anses ikke epilepsi hvis en andre anfall ikke oppstår.

Tips og advarsler

  • Søke lege hjelp med en gang når du har mistanke om symptomer på epilepsi. Mens det er ennå ikke en kur, kan epilepsi være effektivt klart å hjelpe deg å leve et produktivt liv.
  • Hvis du er tilstede mens noen har et epileptisk anfall, sørg for å forbli rolig og sette noe flatt og mykt under personens hode. Aldri, under noen omstendigheter, bør du prøve å holde personen. Du bør også aldri forlate person alene, da dette kan føre til irreversibel skade, eller til og med død.
  • Unngå aldri tegn på epilepsi. Tilbakevendende anfall kan alvorlig påvirke din livskvalitet, og kan også føre til permanent hjerneskade.