Digidexo.com

Rennende nese hos barn

Rennende nese hos barn

Det er ikke uvanlig for et barn å ha en rennende nese, delvis fordi deres immunforsvar ikke har utviklet så fullstendig som voksne. Selv om det er mange faktorer kan føre til en liten en nese for å kjøre i de fleste tilfeller er det ikke en alvorlig tilstand, og vil trolig klare seg på egen hånd i løpet av få dager. En vedvarende rennende nese som varer i mer enn 10 dager er grunn til bekymring imidlertid, og kan kreve medisinsk behandling.

Identifikasjon

En rennende nese eller rhinoré som det er referert til i de medisinske kretser, er definert som et kontinuerlig utslipp fra nesen. Utslippet kan variere fra tykk til vassen og kan være ledsaget av nysing, hoste, tett nese, hodepine eller feber.

Årsaker

Mest rennende neser er forårsaket av vanlig forkjølelse, men andre sykdommer eller miljøfaktorer som røyk, kjæledyr dander og støv kan også føre til et barns nese å kjøre. Barn kan også ha en rennende nese som en allergisk reaksjon på pollen, visse matvarer, kjæledyr eller andre elementer.

Advarsel

Av spesiell bekymring er en rennende nese i et barn som følger en hodeskade. Tynn, vannaktig væske rennende fra nesen etter en hodeskade kan være en indikasjon på cerebrospinalvæsken rhinorrhea (CFR) som indikerer væske fra hjernen siver gjennom ørsmå sprekker fra et skallebrudd. Denne tilstanden krever legehjelp.

Forebygging / løsning

Trening barn du skal vaske sine hender med jevne mellomrom er den beste beskyttelsen mot en rennende nese fra sykdom. Imidlertid, når barnet får en rennende nese lære dem å blåse forsiktig nesen inn i en engangs vev er den beste måten å behandle en overfladisk rennende nese. For mer alvorlige symptomer barnespesifikke over-the-counter antihistaminer kan være effektive.

Medical Care

En lege bør konsulteres når et barn yngre enn to måneder gammel har en rennende nese som er ledsaget av feber, eller hvis det fører til at spedbarn problemer sykepleie. Eldre barn bør se en lege hvis deres rennende nese vedvarer i mer enn ti dager, hvis den rennende nese er ledsaget av høy feber, eller hvis slimet blir tykk og grønt.