Digidexo.com

polypp tannkjøtt

Årsaker til kolon polypper hos spedbarn

Kolon polypper hos spedbarn kan stamme fra genetiske forhold. De polypper oppstår når det er en vekst på overflaten av colon, en del av tykktarmen, som oppstår fra tarmveggen. Tykktarmen er ved slutten av fordøyelseskanalen og absorberer vann for å produsere avfallsprodukter, som deretter passerer ut av kroppen.

Mange kolon polypper hos spedbarn er ikke kreft, men andre er eller har potensial til å bli kreft. Polypper er vanligvis flat eller hevet. Flate polypper er ofte hardere, mindre og har en økt sjanse for å bli kreft.

Familiær adenomatøs polypose

Familiær adenomatøs polypose (FAP) er en arvelig tykktarmskreft. Det er ofte en mutasjon av et gen som forårsaker kreft i å utvikle seg i tykktarmen og rektum. Sykdommen kan bli aktiv i barndommen. Symptomer inkluderer blod i avføring, diaré eller smerter i magen, men noen spedbarn viser ingen fysiske symptomer eller problemer med fordøyelsen.

Ifølge Mayo Clinic nettsiden, oppstår FAP i omtrent en i hver 6000 barn, noe som gjør den til den vanligste genetiske årsaken polypper. For de med FAP, de kan ha hundrevis eller tusenvis av polypper, som kan være dødelig hvis venstre udiagnostisert.

Juvenile polypose syndrom

Juvenile polypose syndrom (JPS) er en arvelig tilstand som påvirker fordøyelseskanalen og kan være tydelig på spedbarn. De med JPS kan eller ikke kan utvikle polypper eller kan ha hundrevis av polypper, som kan eller ikke kan være kreft. De med JPS krever regelmessig oppfølging og koloskopi for å sikre at polypper er fjernet i de tidlige stadier av utvikling for å redusere risikoen for kreft.

Peutz-Jeghers syndrom

Peutz-Jeghers syndrom (PJS) ikke bare omfatter polypper, men også macules, eller endringer i huden pigmentering mest sett på leppene, munnen, neseborene, hender, føtter og kjønnsorganer. PJS innebærer høy kreft rate. Huden pigmentering er normalt ikke tilstede ved fødselen, men kan utvikle seg i tidlig barndom. Noen spedbarn med PJS lider av kramper, oppkast og forstoppelse.

Kolon polypper hos spedbarn og betennelse

Noen kolon polypper utvikle seg på grunn av Crohns sykdom, ulcerøs kolitt eller andre sykdommer som forårsaker betennelse. I dette tilfellet, polypper er normalt ikke problematisk. Spedbarn med Crohns eller ulcerøs kolitt opplever ofte smertefulle kramper, kvalme og diaré.

Symptomer på kolon polypper hos spedbarn

Mange foreldre til barn med kolon polypper ikke kjenner sine babyer har dem med mindre symptomene er tilstede. Mulige symptomer er blødning fra anus, forstoppelse eller diaré, eller blod i et barns avføring. Ta kontakt med en barnelege hvis barnet ditt opplever noen av disse symptomene, så det kan tyde polypper.

Diagnostisering av kolon polypper hos spedbarn

En lege kan vurdere barnets familie historie og vurdere hennes genetikk å fastslå hvilke markører er til stede for kreft eller andre helsemessige forhold. Det finnes flere metoder for å teste for kolon polypper. Når en lege har mistanke om at et spedbarn har kolon polypper, normalt velger han minimalt invasive prosedyrer først.

En barium klyster innebærer fôring spedbarn en barium løsning før å ta røntgen. Bildene blir tatt av spedbarnets tykktarmen, som vises hvit virkningene av barium. Dersom polypper er tilstede i barnets tarmkanalen, vil de dukke opp på x-stråler som mørke områder.

En sigmoidoskopi er en test hvor et fleksibelt rør med en lett føres inn i barnets rektum. En lege benytter omfanget for å se på en liten del av tykktarmen for å se om kolon polypper er til stede.

En colonscopy tillater legen å se på barnets kolon via aa kamera som er festet til et rør og matet inn i tykktarmen. Anestesi blir brukt for sedasjon under prosedyren. Bildene overføres til en skjerm. Røret har også et verktøy for å fjerne polypper funnet under prosedyren.

En datastyrt tomografi (CT) scan er en maskin som kan lage bilder av barnets kolon. Et fleksibelt rør er satt inn i endetarmen og viser bilder av tarmen på en dataskjerm. Selv om dette er lik en kolonoskopi, kan polypper ikke fjernes under denne testen.

Avføringsprøver brukes til å teste for tegn på kreft, gjennomgå DNA og overvåke endringer i blodet.

Hva er årsakene til betennelse i tannkjøttet og influensa?

Hva er årsakene til betennelse i tannkjøttet og influensa?


Gingivitt er en svært vanlig form for tannkjøttsykdom, som lider har betent eller hovent tannkjøtt. Influensa, eller influensa, er en viral luftveisinfeksjon som er svært vanlig. Mens begge er ganske utbredt, de to er vanligvis irrelevant.

Gingivitt Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, gingivitt er ofte forårsaket av plakk --- en klebrig, usynlig film av bakterier som dannes på overflaten av tennene. Dårlig munnhygiene kan plakk å bygge opp, stivne til tannsten, og føre til betennelse i tannkjøttet.

Gingivitt Risikofaktorer

Tobakksbrukere, diabetikere og personer med tørre munner har en større risiko for å utvikle gingivitt.

Gingivitt Forebygging

Folk som pusser tennene to ganger daglig og floss tennene en gang om dagen kan redusere sine sjanser til å få gingivitt.

Flu Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er influensa er forårsaket av influensavirus A, B og C som sprer seg lett fra person til person. Infiserte influensapasienter kan spre sykdommen ved nysing eller berøre objekter, for eksempel tastaturer eller telefoner.

Flu Risikofaktorer

Små barn, personer over 50 år og pasienter med svekket immunforsvar har en høyere risiko for å utvikle en influensainfeksjon.

Flu Forebygging

Folk kan redusere sannsynligheten for at de vil få influensa ved å motta årlige influensa vaksiner, vaske hendene regelmessig og få nok hvile.

Galleblæren polypp Symptomer

Ifølge University of Maryland Medical Center (MMC), galleblæren polypper er små svulster eller vekster noen ganger oppdaget under testene. Dersom polypper er liten (mindre enn 10 mm), utgjør de ingen risiko, men hvis de er større enn 15 mm, er det vanligvis nødvendig å ha dem kirurgisk fjernet som de øker risikoen for galleblærekreft.

Små polypper

UMMC sier at polypper under 10 mm i størrelse bære ingen spesifikke symptomer, og Merck Manuals enige, sier at galleblæren polypper generelt har ingen symptomer.

Større Polypper

UMMC sier at store polypper er fjernet for å unngå mulige kreft-relaterte tilstander i galleblæren som carcinoma og cholangiocarcinom. Imidlertid er disse forholdene anses sjeldne av Merck Manuals.

Karsinom Symptomer

Merck Håndbøker stat galleblærekreft er en kreft type svulst, vanligvis sett i amerikanske indianere, folk med store gallestein (større enn 3 cm) og personer med omfattende galleblæren forkalkninger. Symptomer omfatter smerter, vekttap og abdominal masse.

Cholangiocarcinom Symptomer

Cholangiocarcinom er gallegang svulster sett i to i 100.000 mennesker. Når funnet, er de oftest ondartet. Merck Håndbøker staten bare vage symptomer for denne tilstanden i form av magesmerter, vekttap og anoreksi.

Betraktninger

Galleblæren polypper ikke direkte forårsake symptomer i de fleste, og er sjelden funnet i mennesker under testing. The Merck Manuals staten, "De er funnet i ca 5% av folk under ultralyd."

Hvordan Heal herpes sår på tannkjøttet

Herpes simplex virus (HSV) er ansvarlig for herpes på tannkjøttet. HSV-1 er vanligvis ansvarlig for oral herpes, også kjent som en kald sår, som i sjeldne tilfeller kan resultere fra HSV-2, som er ansvarlig for genital herpes. Du kan gjøre flere ting for å behandle oral herpes og medfølgende smerter, som inkluderer medisiner og egenomsorg tiltak. Sår vanligvis klare opp i sju til ti dager. Viruset alltid forblir i kroppen og kan aktivere enhver tid.

Hvordan Heal herpes sår på tannkjøttet

•  Snakk med legen din om antivirale medisiner. Hvis startet rett ved utbruddet av utbruddet, kan medisiner lette smerter og redusere varigheten litt. Hvis du får munnsår ofte, kan du ha nytte av å ta disse medikamentene på en jevnlig basis.

Bruk over-the-counter aktuelle behandlinger som inneholder lidokain eller benzylalkohol som anvist på etiketten. De kan lindre symptomene.

Eksperimenter med varme og kalde komprimerer å lette smerter. Du kan foretrekker den ene til den andre, eller finne en kombinasjon av de to gir optimal avlastning.

lette smerter med over-the-counter smertestillende medikamenter som aspirin, Tylenol, naproxen eller ibuprofen. Ikke gi barn aspirin.

Unngå fristelsen til å plukke på sårene; Dette vil forsinke healing, forverre smerte og muligens forårsake infeksjon.

Bruk naturlige behandlinger for å øke hastigheten helbredelse og lette symptomer. The University of Maryland Medical Center tilbyr flere forslag. De omfatter lysin (1000 til 3000 mg daglig), sink oksid krem, sitronmelisse salve, rabarbra krem ​​og homøopatiske kosttilskudd Natrum muriaticum, rhus toxicodendron, Mercurius eller sepia. Bruke homøopatiske behandlinger som anvist på etiketten. Sjekk med legen din før du bruker noen naturlige behandlinger, muntlig eller topically.

Hint

  • Snakk med legen din før du bruker lidokain hvis du har hjerte-eller leverproblemer, eller lysin hvis du har høyt kolesterol, høye triglyserider eller hjertesykdom.

The Connection for tannkjøttsykdom til hjertesykdom

I dagens ordlyd, både innen medisin og odontologi, koblinger mellom tannkjøttsykdom og hjertesykdom blir bandied om. Mens forskningsresultater antyder at det er en sammenheng mellom de to kroppens systemer, de vitenskapelige resultatene er ikke entydige ennå. Tilgjengelig informasjon diskutere de mest plausible teorier for tilkobling leses som den velkjente "Hva kom først, høna eller egget?"

Grunnleggende

Tannkjøttsykdom er kjent medisinsk som gingivitt i sin mild form, og periodontitt i sin mer alvorlig form. Personer med gingivitt kan ikke engang være klar over at de har tilstanden før de besøker tannlegen. Begge former for tannkjøttsykdom er periodontale lidelser; Jo mer avansert sykdom, jo ​​mer sannsynlig at bentap i tannkjøttet og tann tap vil oppstå (University of Maryland Medical Center) (UMMC).

Expert Insight

"The state of oral helse kan tilby mange ledetråder til din generelle helse," Mayo Clinic råder. Å forklare at noen ganger det første tegn på dårlig helse vil dukke opp i munnen, eller at forhold som tannkjøttsykdom kan føre til problemer i resten av kroppen, sammenligner Mayo Clinic oral helse som vinduet på total helse.

Teorier / Spekulasjoner

The American Academy of Periodontology (AAP) forklarer noen av de aktuelle teorier i forhold til sammenhengen mellom tannkjøttsykdom og hjertesykdom:

En teori er at noen av de mange bakterier i tannkjøttsykdommer inn i blodstrømmen. Derfra bakterier feste til fatty plakk i koronararteriene. Koronararteriene forsyne hjertemuskelen med blod. Fatty plaketter til stede er et resultat av åreforkalkning. Tanken bak tannkjøttsykdom påskynde eller bidra til hjertesykdom er at etter hvert som bakteriene feste til plakk, kan blodpropper dannes. Blodpropp i koronararteriene kan føre til hjerteinfarkt (hjerteinfarkt).

En annen teori tar for gitt at betennelse forårsaket av tannkjøttsykdom og dens bakterier kan føre til økt plakk bygge opp. Plakk i arteriene innsnevrer kanaler der blodet flyter, får hjertet til å jobbe hardere for å sirkulere blodet. Plakk fører også arterier til å bli mindre fleksibel.

Stroke

The AAP anbefaler at det har vært forskningsresultater som viser at folk som har opplevd slag eller forbigående iskemisk attakk (TIA) var mer sannsynlig å ha en muntlig infeksjon enn en tilfeldig kontrollgruppe. Tannkjøttsykdom er derfor vurdert som en av risikofaktorer for hjerneslag.

Betraktninger

Ifølge ikke navngitte studier sitert av UMMC, de personer med hjertesykdom har en "1,5-4,0" økt risiko for periodontal sykdom. Dette tyder på at periodontal sykdom ikke alltid kan være et forspill til hjertesykdom, men vice versa.

Forskjellen mellom en uterinfibroid & en polypp

Forskjellen mellom en uterinfibroid & en polypp


Ifølge Mayo Clinic, livmor fibroids påvirke så mange som 75 prosent av alle kvinner i varierende grad i løpet av sin levetid. De er ikke å forveksles med livmor polypper; selv om begge er vekster, de er to forskjellige forhold som ofte krever ulike behandlinger.

Sammensetning / Årsaker

Fibroids er godartede svulster i muskelen laget av livmor. Selv om den eksakte årsakene er ukjent, de er antatt å være utløst av reproduktive hormoner og er ofte arvelig. Livmor polypper oppstår når det er en overvekst av celler i slimhinnen i livmoren (endometrium). I en liten prosentdel av tilfellene, kan de være et tegn på livmorkreft.

Størrelse

Polypper i livmoren er vanligvis ikke større enn noen få centimeter. De er mye mindre i gjennomsnitt enn fibroids, som kan nå på størrelse med en vannmelon.

Beliggenhet

Fibromer er plassert i den glatte muskulaturen veggen av uterus, og kan strekke seg i hvilken som helst retning. Livmor polypper forekommer bare i indre slimhinnen i livmoren, endometriet.

Symptomer

Fibroider, spesielt de større, er forbundet med smerte i bekkenet og ben, samt trykk på blæren og tarmer. De kan også forårsake kraftig menstruasjonsblødning, avhengig av deres plassering. Det viktigste symptomet på livmor polypper er kraftige eller uregelmessige menstruasjonsblødninger.

Behandlingstilbud

Fibroids kan behandles enten invasiv gjennom en myomektomi (kirurgisk fjerning), minimalt invasiv gjennom livmor arterie embolisering, eller ikke-invasiv gjennom hormonbehandling eller fokusert ultralyd. Behandling for livmor polypper vanligvis innebærer kirurgisk fjerning. Hysterektomi, eller fjerning av livmoren, kan brukes til å behandle enten.

Hva er kolon polypper?

Hva er kolon polypper?


Vekster og tumorer i kroppen er nesten alltid antas å være kreft; Imidlertid vekster innenfor tykktarmen er generelt benigne. Kjent som kolon polypper, disse massene ikke alltid indikere tilstedeværelse av kreft. Hvis venstre ubehandlet, kan imidlertid et kolon polypper bli kreft. Kolon polypper er lett oppdages gjennom rutinekoloskopier og fjernes vanligvis lett gjennom den samme prosedyren.

Informasjon

Kolon polypper er små vekster i tarmveggen og kan dukke opp alene eller i grupper. Disse polypper kan være flat eller hevet opp fra overflaten. Flertallet av kolon polypper er godartede, men noen kan være kreft. Disse polypper er ganske hyppig hos eldre og middelaldrende voksne. Kolon polypper vokser vanligvis på en langsom, men jevn hastighet. Siden de vokser sakte, har de ikke vanligvis føre til umiddelbar blokkering i tykktarmen.

Risikofaktorer

Visse faktorer, både kontrollerbare og ukontrollerbare, kan øke en persons risiko for å utvikle tykktarmspolypper. En personlig eller familiehistorie med kolon polypper øker sannsynligheten for polypper utvikler seg i fremtiden. En historie med tykktarmskreft i familien eller en tidligere diagnose av livmor eller eggstokkreft er også risikofaktorer for kolon polypper. Andre risikofaktorer er røyking, inntak av store mengder fet mat, overvekt og ikke trener nok.

Diagnose

Kolon polypper kan diagnostiseres ved en kolonoskopi, hvor en lege setter inn en liten kamera gjennom endetarmen for å vise innsiden av tykktarmen. Koloskopi kan også utføres med en x-ray maskin som projiserer bilder i tykktarmen på en dataskjerm, også kjent som en datastyrt tomografi scan. I noen tilfeller kan legen bestemme seg for å sette inn en væske som kalles barium gjennom et klyster. Dette stoffet blir kolon vegger hvite og gjør de mørke polypper skiller seg ut.

Symptomer

En person med kolon polypper kan ikke vise noen symptomer i utgangspunktet. Dersom polypper bli store, de er mer sannsynlig å forårsake bivirkninger. Slike symptomer inkluderer rektal blødning eller blod i avføringen. Nærvær av blod i avføring kan forårsake en gråsort utseende. Kolon polypper kan også forårsake diaré eller forstoppelse. Hvis polyppen er spesielt stor, kan det føre til tarmobstruksjon og bli smertefullt. En hindring kan også forårsake kramper og kvalme.

Behandling

Kolon polypper fjernes vanligvis uten invasiv kirurgi. Gjennom en koloskopi, vil en lege setter inn et lite rør med en wire loop festet til enden. Denne sløyfen benyttes for å omslutte bunnen av polyp og kutte den av. Dette verktøyet hindrer også blødning eller skade ved cauterizing såret. Denne behandlingen er ofte gjort under koloskopi. Polypper er sjekket for kreft ved fjerning. Hvis polyppen er veldig stort, kan kirurgi være nødvendig å fjerne vekst.

Slik unngår du at kolon polypper

Slik unngår du at kolon polypper


Et kolon polypper er en svulst som vokser i slimhinnen i tykktarmen din. Selv om de er vanligvis godartet, kan noen bli kreft. Som polyppen blir større, vil risikoen for kreft er høyere. Det kan bli fjernet i løpet av en koloskopi mens du er bedøvet. Det finnes måter å hindre dem fra forming.

Slik unngår du at kolon polypper

•  Spis frukt og grønnsaker som inneholder antioksidanter. Disse inkluderer appelsiner, jordbær, gulrøtter, paprika, kål, rosenkål og brokkoli.

Sørg for at du får minst 400 mikrogram folsyre daglig fra kosten eller fra en multivitamin eller folsyre supplement. Eksempler på mat som inneholder folsyre er bladgrønnsaker, lever og noen forsterkede frokostblandinger.

Legg ved fiberrike matvarer i kostholdet ditt som hele korn og kornprodukter. Foruten å senke risikoen for kreft polypper, har fiber mange andre helsefordeler.

Sørg for at du får nok kalsium. Den regulerer cellevekst. Du bør få 1000 mg daglig, og etter menopause, kvinner bør få 1500 mg daglig for å redusere risikoen for osteoporose.

Ikke røyk. Røykere er på et høyere risiko for kreft polypper.

6. Vær aktiv. En aktiv livsstil, inkludert trening, sammen med et sunt kosthold kan redusere risikoen for alle krefttilfeller.

Symptomer på Galleblære Polypper

Symptomer på Galleblære Polypper


Galleblæren polypper er vekst av unormale celler som stikker ut fra slimhinnen på innsiden av galleblæren. De varierer i størrelse fra 4 mm til over 1 cm. Polypper kan være kreft, spesielt hvis de er store, selv om kreftgalleblæren polypper er sjeldne (sjansen er mindre enn 5 prosent). Galleblæren polypper er funnet i ca 4 prosent av pasienter med galleblæren smerte. Andre symptomer på galleblæren polypper er sjeldne.

Symptomer

Symptomer på galleblæren polypper er vanligvis svært mild eller ikke-eksisterende. Det viktigste symptomet er vanligvis smerte og ømhet i øvre høyre del av magen. Smerten kan være stabil eller ustabil. Hvis smerten er alvorlig, er det vanligvis forårsaket av gallestein, ikke polypper.

Diagnose

Fordi polypper vanligvis ikke forårsake smerte, er de fleste galleblæren polypper oppdaget da en ultralyd er utført for å diagnostisere gallestein eller betennelse i galleblæren. Oftest en pasient først klager på galleblæren smerte. Når ultralyd er utført for å finne årsaken til smertene, gallestein eller andre problemer som for eksempel en blokkert gallegang er oppdaget i tillegg til noen polypper, som vanligvis ikke en grunn til bekymring.

Behandling

Hvis det ikke er andre problemer med andre enn polypper galleblæren, vil ingen behandling trolig bli utført med mindre polypper er svært tallrike eller over 1 cm i størrelse, noe som kan tyde på kreft. I dette tilfellet, galleblæren vil mest sannsynlig bli fjernet kirurgisk. Fjerning av galleblæren vil fortsatt tillate deg å leve et normalt liv.

Typer

Det er faktisk fem typer av polypper i galleblæren. De fleste er cholesterosis, noe som betyr at de er dannet delvis fra kolesterol. Dette er også hvordan gallestein dannes, noe som er grunnen til å spise fet mat kan føre til utvikling av gallestein. Den andre er hyperplastic, adenomyomatosis, adenokarsinom og cholecystosis.

Forebygging

For å hindre dannelse av polypper og gallestein, spise en lav fett-diett høy i grønnsaker og frukt. Unngå fet mat, koffein og alkohol, som alle er kjent for å forverre galleblæren betingelser. Hvis galleblæren er fjernet, bør du unngå slike elementer før operasjonen og for utvinning perioden etterpå, som vanligvis varer i tre til fire uker.

Hva er symptomene på mage polypper?

Mage polypper dannes når mageslimhinnen blir betent og danner små utstikkere. Disse utstikkere kan til slutt bli ulcerøs. Symptomer vanligvis vises bare når polypper er stor eller stor i antall.

Fravær av symptomer

Ifølge Mayo Clinic, vil mage polypper ikke forårsake noen symptomer i det hele tatt i de fleste mennesker. Dette er i stor grad på grunn av størrelsen og alvorlighetsgraden av polypper. Når en polypp er liten, noe som er tilfelle for de fleste mennesker, vil det ikke føre til en forstyrrelse i funksjonen av mage eller form i en lesjon eller sår.

Pain & Ubehag

Når magen polypper vokser større eller økning i antall, kan pasienten begynne å lide av noen smerte eller ubehag i mageregionen. Ettersom tilstanden vedvarer, kan magen bli mørere enn normalt og utvikle en økt følsomhet for berøring.

Digestive Forstyrrelse

For noen mennesker, vil polypper forårsake kvalme og intermitterende episoder av oppkast. For andre vil mage polypper føre til en økning i magegasser, spørre en økning i både oppblåsthet og raping. Siden polypper påvirker selve slimhinnen i magen, er det også mulig for disse fremspring for å påvirke en persons appetitt, slik at hun oppleve følelsen av "fylde" raskere enn normalt.

Blood

Dersom polypper utvikle seg til lesjoner eller sår, kan den enkelte begynne å merke tilstedeværelse av blod i avføring eller oppkast. Avhengig av alvorligheten av lesjonene, kan en persons avføring blir mørk og tjæreaktig, noe som er en indikasjon for indre blødninger fra sårdannelse polypper i magen.

Fatigue

Med noen mage polypper, kan en person bli stadig trøtt. Dette vil for det meste skje hvis tilstanden sprer og polypper begynner å utvikle seg videre inn i fordøyelseskanalen.

Natural Cures for viker tannkjøtt

Viker tannkjøtt og andre problemer i munnen kan alvorlig påvirke ens helse. I noen individer, kan tannkjøttet trekker seg tilbake som følge av genetikk. Heldigvis finnes det tiltak som alle kan ta til hjelp i forebygging, stoppe og til og med reversere "periodontal sykdom." "Periodontal" betyr "ligger rundt en tann". Siden røttene av tennene er utsatt ved viker tannkjøtt, vil tennene blir følsomme for temperaturer og søt mat og gleden fra å spise vil bli betydelig redusert.

Viker tannkjøtt

Som vi alder, er det en tendens til at tannkjøttet trekker seg tilbake, noe som gjør det viktig å iverksette tiltak tidlig for å løse tilstanden. Viker tannkjøtt kan være et resultat av manglende tenner, så prøv å spare naturlige tenner (opt for en rotfylling fremfor utvinning når det er mulig). Viker tannkjøtt kan føre tennene råtner raskere.

Oral Hygiene

Begynn en plan for en naturlig kur ved å sette en god munnhygiene rutine på plass. Tanntråd regelmessig, og massere tannkjøttet med et produkt som kalles "Stim-U-Dent" fra ditt lokale apotek. Skyll med en dental produkt som fjerner plakk, etterfulgt av børsting med en myk-tannbørste. Hold tannbørsten ren, og kjøpe en ny hver måned. Prøv forskjellige tannkremer, som noen kan forårsake tannkjøtt irritasjon. Undersøke naturlige tannkremer hos din lokale helsekost butikk og unngå de som er lastet med kjemikalier. Etter børsting, bruke en "Waterpik" fylt med vann og en cap full av en antiseptisk munnvann.

Vitaminer og kosttilskudd

Koenzym Q10 (100 mg daglig) kan øke vevsoksygenering og redusere betennelser og smerte. Vitamin C er lenge kjent å hindre periodontal sykdom og for helbredelse. Ta en vitamin C supplement som også inneholder bioflavonoider, som er mat faktorer som finnes i naturen hvor vitamin C er til stede. Disse er kjent for å forsinke veksten av plakk (plaque kan havnen bakterievekst). Andre vitaminer som fremmer tannkjøttet inkluderer A, E og folsyre. Vitamin E kapsler kan bli brutt åpen og påføres direkte på tannkjøttet. En multi-vitamin og mineral-supplement bør også tas daglig.

Fordelaktig Urter

Drikke grønn te kan bidra til å forbedre tannkjøttet. Bruk salvie for å gjøre en varm munn skyll, som kan hjelpe stramme tannkjøtt. Te treet har antimikrobielle egenskaper til å bekjempe bakterier (bruke 3 dråper olje blandet med vann ved romtemperatur for å lage en skylling). Kok hvit eik bark til å lage en munn skyll, som bidrar til å lindre smerte og fremme helbredelse. Bruk aloe vera gel til betent tannkjøtt. Gni en dråpe fedd olje på tannkjøttet for smertelindring. Fukt en bomullsdott med et øye dropper full av alkoholfritt goldenseal ekstrakt og plassere den direkte på tannkjøttet. Goldenseal kan negativt påvirke tarmfloraen, så ikke ta det internt. Lag en lime-lignende stoff fra echinacea, hagtorn bær, myrra tyggegummi eller rose hofter og gjelder for tannkjøtt. Disse kan også gjøres om til te å drikke.

Foods å spise og unngå

Unngå å spise sukker, noe som kan føre til bakterievekst ved å hindre hvite blodceller fra å bekjempe dem av. Når det er mulig, unngå å ta antibiotika. Spis et bredt utvalg av frisk frukt og grønnsaker. Ikke drikk alkohol. Ikke drikk kaffe (selv koffeinfri er utenfor grensene). Bruk en blender til å lage saft fra grønnsaker og frukt.

Hva er mage Polypper?

En mage polyp er et fremspring eller unormal vekst i den gastriske slimhinnen i magen. Det er ganske lik andre polypper som kan dannes i andre områder av kroppen - inkludert tykktarmen, blæren eller livmorhalsen. Mange mennesker kan aldri vite at de har en mage polypp fordi små ikke ofte føre til ubehag. Men da dette polypper vokser i størrelse, kan det begynne å presentere problemer for den lidende.

Typer

Det finnes en rekke forskjellige typer av polypper som kan utvikle seg i og langs den gastriske vegg i magesekken. En av de vanligste typene er noe som kalles hyperplastiske polypper, som er utgangspunktet klynger av utvidede kjertler som kan utvikle seg til små forhøyede lesjoner på slimhinnen i magen. Etter denne type polypp er disse unormale fremspring kjent som fundus-kjertel polypper, som også utvidede kjertler, men denne gang plassert på det øverste område av magen. Det er også mulig å utvikle en adenomatøs polypp, som er en utstikkende kjertel som er ofte et tegn på magekreft.

Utvikling

Mageslimhinnen kan utvikle en polypp på grunn av et par forskjellige grunner. For noen mennesker, kan en polypp være et resultat av deres immunsystem forårsaker tilstanden gastritt. Når berørt med tilstanden, kan slimhinnen i magen begynner å bli skadet av immunsystemet i seg selv, spørre en polypp å danne. For andre, kan en polypp være et resultat av en bakteriell infeksjon. Hvis en infeksjon setter inn langs slimhinnen i magen, kan det til slutt bli betent, noe som gjør en person mer utsatt eller sårbar for dannelsen av en polypp.

Symptomer

Selv om mange mennesker gjør faktisk ikke manifest symptomer på en mage polypp, er det mulig for en person å oppleve noe ubehag som disse vekster utvide. Mesteparten av tiden dette inkluderer ting som kvalme, oppkast, magesmerter, en endring i appetitt og blødning, spesielt etter en lesjon har dannet.

Antibiotikabehandling

Når en polypp utvikler i magen som et resultat av en infeksjon eller en fordøyelses tilstand, for eksempel gastritt, en lege typisk anbefaler antibiotika. Med dette kurset for omsorg, er årsaken til polypp å bli behandlet så unormal vekst kan kontrakten og til slutt forsvinne.

Kirurgisk behandling

Når en polypp ikke kan knyttes til en forhåndsdefinert tilstand eller bakteriell infeksjon, kan en lege anbefalt kirurgisk behandling - først å fastslå om polypp er godartet eller ondartet, og deretter å fjerne polypp fra magesekken.

Tarm Polypper Symptomer

En polyp er ganske enkelt en klynge av celler som stikker ut gjennom veggen av et organ. Med tarm polypper, også kjent som kolon polypper, disse utstikkere danne langs slimhinnen i tykktarmen. Hovedforskjellen mellom disse polypper og polypper som kan dannes i andre områder av kroppen er at tarmen polypper kan bli kreft. Når noen utvikler polypper i tarmen, kan de føre til at enkelte til å lide av noen svært forskjellige symptomer.

Fravær av symptomer

For mange mennesker, vil tarmen polypper forårsake ingen symptomer i det hele tatt. Dette er i stor grad på grunn av størrelsen og dannelse av utspringene. Når polypper er relativt små, rundt størrelsen på ert, vil de faktisk ikke forstyrre normal funksjon av tykktarmen, noe som gjør det viktig, spesielt som folk alder, å oppsøke vanlige screenings.

Blødning

Tarm polypper kan føre til at noen mennesker til å lide av rektal blødning. Som en polypp vokser i størrelse, kan det i stykker, noe som fører til dannelsen av et sår. Når disse sårene blø, kan den enkelte legge merke spor av blod i undertøy eller på toalettpapir.

Krakk Endringer

Det er også mulig for tarm polypper å endre utseendet på en persons avføring. Når polypper skjema til sårdannelse sår, kan det skilles blod blandes med avføringen når den passerer. Med nok blod, vil avføringen bli relativt mørkt og dryge i utseende eller smykket med blod. Det kan også inneholde spor av slim.

Diaré

For noen mennesker, vil en tarm polypp be periodisk diaré. Som en polypp former, kan den forstyrre systematisk bevegelse av tykktarmen. Normalt trekker musklene seg sammen og slappe av i en rytmisk måte, flytter avføringen gjennom tarmkanalen. Det er i løpet av denne tid hvor væsken er absorbert. Men hvis sammentrekninger blir lengre og mer hyppig, passerer avføring sammen med en akselererende hastighet. Jo raskere den beveger seg, jo mindre væske absorbert, forårsaker diaré.

Forstoppelse

For andre vil en tarm polypp mener forstoppelse. Denne prosessen er i utgangspunktet baksiden av diaré der, i stedet for lengre og hyppigere rier, det er kortere og mer uregelmessige seg. Siden tykktarmen jobber i en avslappet tilstand, flytter avføringen mye saktere, slik at mer tid for væske absorpsjon. Dette fører til at avføring til å bli hard, noe som gjør det vanskelig å passere.

Pain

Det er heller ikke uvanlig at tarmen polypper å forårsake smerte. Denne smerte er vanligvis koblet til en krampe forekommer innenfor de store tarmveggene. Når musklene trekke seg sammen med stor kraft, som kan sees med både diaré og forstoppelse, kan det føre til at fibrene til å gå inn i en krampe. Denne krampe tillater ikke muskler til å slappe av, noe som gjør det krampe og forårsaker smerte.

Kvalme

Selv om det ikke nødvendigvis er like vanlig som de andre symptomer, er det også mulig for en person å lide av kvalme, mens håndteringen av tarm polypper, spesielt de som er større i størrelse. Når polypper blitt for stor, kan de forårsake en hindring, utløser en reaksjon av kvalme hos noen mennesker. Noen ganger er dette kvalme så intens at det kan føre til oppkast.

Hvordan kolon polypper Utvikle

Fordøyelsesprosessen

Fra munningen, mat seg nedover en 30-fots passasje kalt fordøyelseskanalen, som forbinder seg til anus. Under fordøyelsen blir maten brytes ned i magen og næringsstoffene blir absorbert av kroppen for å produsere energi, og bygge celler. Den siste delen av fordøyelseskanalen er et langt rør av muskler kalt tykktarmen. Den øvre 4 til 6 meter av tykktarmen er tykktarmen, mens de nedre 8 til 10 inches er rektum. Primært absorberer kolon vann, salter og andre mineraler fra prosessert mat og rektum lagrer avfallet før det utskilles fra kroppen ut anus.

Polypper Dannelse

Polypper ofte resultere fra unormal cellevekst som de fleste kreftformer gjør, men det er vanligvis ikke kreft eller ondartet. Det er vanligvis godartet. I en vanlig prosess, celler deler seg på en ordnet måte, styres av to grupper av gener. Når det foreligger en mutasjon i en hvilken som helst av genene, kan cellene fortsetter å dele seg selv når nye celler ikke er nødvendig, og dermed forårsaker uregulert vekst. Når denne usunn reproduksjon av celler forekommer i tykktarmen og rektum, kan danne polypper, og over en lang tidsperiode, muligens kan bli ondartet.

Skjemaer

Kolon polypper kan utvikle seg i noen del av tykktarmen og kan være små eller store, soppformet eller fastsittende (flat), festet til en stilk eller pedunculated. Små og soppformede polypper er vanligvis ufarlig og ondartet mens flate og større de er mer risikofylt. Jo større polypper, jo større er muligheten for dem å bli kreft.

Typer

Kolon polypper er klassifisert i tre hovedtyper: hyperplastiske, inflammatoriske og adenomatøse. Hyperplastiske polypper vanligvis forekommer i den venstre colon og rektum, er mindre enn 5 mm i størrelse, og er sjelden ondartet. Inflammatoriske typene er vanligvis et resultat av ulcerøs kolitt, Crohns sykdom eller andre kolon problemer. Adenomatøse polypper kan vokse utover på størrelse med en blyant viskelær og jo mer de vokser, jo større deres mulighet til å bli ondartet. Adenomatøse polypper kan også vokse så mye som 10 mm i diameter og vanligvis må fjernes gjennom en medisinsk prosedyre.

Risikofaktorer

Praktisk talt alle kan utvikle kolon polypper, men de som er spesielt utsatt er de som er over 50 år, røykere, overvektig, spise en lav-fiber og høy-fett diett eller har en familiehistorie med tykktarmskreft eller kolon polypper. Kolon polypper også forekomme oftere hos menn enn hos kvinner.

Acid Reflux og tannkjøtt sykdom

Sure oppstøt, eller GERD, oppstår fra syre mage unnslippe opp gjennom halsen, og noen ganger i munnen. Hvis magesyre kommer i kontakt med tennene og tannkjøttet ofte, vil det føre til tannkjøttsykdom eller periodontal sykdom. Tannkjøttsykdom er svært skadelig for tennene, tannkjøttet og bindevev. Syren kan bokstavelig talt erodere tennene og tannkjøttet, stripping av tennene av emaljen og skaper en lomme mellom tennene og tannkjøttet, eksponere røttene av tennene. Heldigvis finnes det mange måter å stoppe dette fra å skje.

Årsaker til GERD

Folk lider av GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom, når den nedre esophageal sphincter ikke lukkes helt. Sphincters er band av muskel ringene som avstenger områder av kroppen. Når den nedre esophageal sphincter ikke lukkes ordentlig, gjør det syre fra magesekken til å reise opp til halsen, forårsaker en brennende smerte i halsen.

GERD Påvirker Tannkjøttet

Hvis syren når munnhulen, kan det påvirke tannkjøttet og tennene ved å brenne gjennom lag av tenner og tannkjøtt. Periodontal sykdom, eller tannkjøttsykdom, oppstår når du kobler vev og bein all forfall. Tannkjøttet blir angrepet, noe som gjør dem såre og svake og løsne tannrøtter 'grep på tannkjøttet.

Gum Disease

Bakterielle giftstoffer, inkludert magesyre, ødelegge bindevev og bein. Gummiene blir påvirket av syren og trekke tilbake og etterlater røttene av tennene eksponert. Åpninger mellom tannkjøtt og tenner utvikle. I alvorlige tilfeller kan danne pus i lommen mellom tenner og tannkjøtt. Tennene kan bli følsomme for varme og kalde sensasjoner og selv å røre.

GERD behandling

For å lagre tannkjøtt og tenner fra periodontal sykdom, må man hindre GERD skjer i første omgang. The Mayo Clinic råder endringer i livsstil, medikamenter, endoskopisk behandling eller kirurgi. The Mayo Clinic lister "godkjent endoskopiske behandlinger som sy (suturering), brenning (radiofrekvens) eller injeksjoner." En annen måte til å stoppe syre reflux er å stoppe den alvorlige magesyren oppbygging. Dette kan oppnås ved medikamenter, slik som protonpumpehemmere og spiser mer sunn mat. Andre alternativer er anti-reflux operasjoner som er minimalt invasiv slik som innpakningspapir del av magesekken rundt den nedre øsofagus å hindre tilbakeløp.

Konklusjon

Kontakt er lett tilgjengelig for GERD fordi det er et vanlig problem. Det kan bli behandlet før tannkjøttsykdom tar enda sted ved å søke behandling og være villig til å prøve nye medisiner som kan hjelpe.

Slik fjerner kolon polypper

Kolon polypper er vekster som dannes på overflaten av tykktarmen eller kolon. Et individ kan ha bare én polypp eller flere. Disse polypper kan være flate eller hevet opp som humper og kan muligens være kreft. Din lege kan utføre en prosedyre for å finne disse polypper og å fjerne dem.

Slik fjerner kolon polypper

•  Få en sigmoidoskopi. Denne prosedyren viser bare om den siste tredjedelen av tykktarmen og endetarmen. Ved å gjøre dette, kan polypper bli oppdaget her. Men det viser ikke hele tykktarmen der andre polypper kan være. Dette er trygt og pasienten kan være våken eller sover.

Få en koloskopi. Denne prosedyren er ganske trygt og viser legen hele tykktarmen. Legen bruker et omfang for å undersøke tykktarmen. Ved slutten av dette omfang er et lys. Dette lyset viser tydeligere på innsiden av tykktarmen din. Legen bruker også dette omfanget å presse en ledning gjennom hvis det er nødvendig å bruke. Dette er den eneste fremgangsmåten som viser noen tegn til polypper eller polypper selv.

Finn polypper. Under en koloskopi, kan legen se disse polypper. Det er to forskjellige typer polypper. Den første er som en sopp. Den har en stamme festet til veggen i tykktarmen. Den andre ser ut som om noen fant maling og sprutet den på veggen av tykktarmen. Leger vet ikke hvorfor polypper utvikle, men de vet at de kan føre til kreft. Polypper kan inneholde kreftceller.

Fjern polypper under en koloskopi. Hvis legen finner en polypp, vil han fjerne det. Han vil ta omfanget han bruker og sette inn et bøyd ledning gjennom det. Så han vil sløyfe den rundt polypp. Under denne prosedyren, vil han cauterize det å holde det fra blødning. Polyppen blir deretter kuttet og fjernet. Det vil bli sendt til et laboratorium for tester for å se etter kreft. Denne fremgangsmåten for å fjerne en polypp kalles en polypectomy. Det er ganske trygt, og pasienten kan være våken eller sover.

Fjern polypper ved hjelp av laparoskopisk kirurgi. For de polypper som ikke kan fjernes gjennom en kolonoskopi, er denne prosedyren gjøres med minimal invasjon i kroppen. Legen gjør snitt på magen og innstikk scopes med lys og fjerne polypper. Den delen av tykktarmen som har polypp er fjernet. Pasienten sover under denne operasjonen.

Hint

  • Spis et høyt fiber diett og massevis av frisk frukt og grønnsaker. Dette vil bidra til å redusere risikoen for tykktarmskreft.
  • Hold opp med regelmessige kontroller, spesielt hvis kreften går i familien din. Polypper utvikle seg når du ikke engang vet at du har dem, og de kan være kreft.

Colonic Polypper Symptomer

Colonic polypper er grupper av celler som samler på den indre fôr av tykktarmen og skape støt eller sekker. Mens de fleste av kolonpolypper er ikke kreft, er det mulig for noen å utvikle seg til kreftsvulster. Legen din vil bruke avføringsprøver og tester, for eksempel en koloskopi, for å fastslå om du har polypper. Den vanligste form for behandling er kirurgi.

Anal Bleeding

Et vanlig symptom på colonic polypper er anal blødning. Du kan merke blod i toalettet eller på toalettpapiret etter avføring. Anal blødning er ikke alltid et symptom på colonic polypper. I noen tilfeller kan det være et resultat av en rektal rive, eller det kan være en blødnings hemoroide i nærheten av anus. Mens anal blødning er ikke alltid en indikasjon på en alvorlig tilstand, informere legen din.

Blod i avføringen

Folk opplever colonic polypper symptomer kan se blod i avføringen. I noen tilfeller kan det være lyse røde blod som blandes inn med avføringen, eller krakken kan være sort. Black-farget avføring kan være et resultat av noe i kostholdet ditt, men for å avklare, diskutere disse symptomene med legen din.

Avføring Endringer

En endring i mønsteret av avføring kan også være en indikasjon på colonic polypper. For eksempel, hvis du opplever forstoppelse eller diaré som varer i mer enn en uke om gangen, må du kontakte legen din. Det er også mulig at avføringen kan bli smalere enn normalt.

Obstruksjon

Noen colonic polypper kan bli store nok til å delvis blokkere tykktarmen og gjør det ekstremt vanskelig for avføring. Hvis dette skjer, kan du oppleve alvorlige magekramper under avføring og skarpe smerter før flytting tarmene. Disse symptomene kan skape en følelse av kvalme som kan føre til oppkast.

Prognose

Ifølge Mayo Clinic, er det mulig å ha mindre colonic polypper og ikke vet det. Mens kolonpolypper er normalt ikke kreft eller farlig, er det mulig for ubehandlede polypper å bli kreft. The Mayo Clinic anbefaler regelmessig screening for colonic polypper hvis du er over 50 år eller hvis det er en historie med tykktarmskreft i familien din.

Stadier av kolon polypper

Initial Polyp og Indre Colon

Et kolon polypp former når en gruppe av celler fortsette å dele raskere enn gamle celler dør av. Cellene danner en enkelt masse kalt en polypp. Når polypp stikker ut fra kolon veggen til innsiden av colon, anser medisinsk vitenskap det en polypp. Kolon polypper forspill kreft. Tykktarmskreft skjer i fem trinn nummererte null til fire. De to første faser, null og en, betegner når polypp rager inn i det indre av tykktarmen. Trinn En indikerer feste til den innvendige veggen av tykktarmen. I løpet av denne tiden, kan polyppen fjernes uten sterk sannsynligheten for at det etterveksten. Ifølge Colon Cancer Association, er fortsatt en vanlig koloskopi det beste forebyggende tiltaket mot de tidlige stadier av tykktarmskreft.

Ytre Colon og lymfeknuter

Polyppen, når den når de midtre og ytre lag av tykktarmen, når etapper to og tre. Det utgjør en alvorlig trussel på de ytre lagene; lymfeknuter på utsiden av kolon kan miste funksjon. Cayuga Community College sier at lymfeknuter produserer hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner. Tykktarmen inneholder høye konsentrasjoner av avføring, som gir bakteriene en yngleplass.

Sluttfasen

Tykktarmskreft, når den passerer lymfeknutene i tykktarmen, når sluttfasen. Det sprer seg utover til andre organer i kroppen. Vanligvis lever eller lunger viser tegn på infeksjon først. Selv om kirurgene fjerne den opprinnelige svulsten fra tykktarmen, ligger vanskeligheten i å finne det fulle omfanget av infeksjonen. Selv forlate en liten del av kreftvev hvor som helst ikke forårsaker kreft å gå inn i remisjon.

Behandling for rektal blødning forårsaket av polypper

En av gjerningsmennene bak rektal blødning kan være et kolon polypp. Polypper er klynger av celler som til slutt danner inn utstikkere langs slimhinnen i tykktarmen din. Som du alder eller få en overskytende beløp av vekt, er det mer sannsynlig å utvikle polypper enn andre mennesker. Imidlertid kan røyking og dårlige kostvaner (mat lavt i fiber) bidrar også til denne tilstanden. Med kolon polypper, er behandling tilgjengelig for å eliminere disse utstikkere fra din større tarmen.

Koloskopi

Hvis du opplever blødninger fra endetarmen, må du kontakte lege så snart som mulig slik at hun kan finne kilden til blødningen. Etter andre, mindre inngripende tester utføres - for eksempel en barium klyster eller en sigmoidoskopi - en koloskopi kan være nødvendig for å finne kilden til blødningen. Du vil bli satt under en bedøvelse som et langt rør - eller colonoscope - er satt inn i tykktarmen. Hvis en kolon polypper er funnet på dette tidspunktet, kan den vanligvis fjernes i løpet av prosedyren.

Fjerning er vanligvis gjort gjennom "snarefangst" med colonoscope, som er utstyrt med en wire loop som både servere og cauterizes polyppen. Ikke bare gjør denne fjernes fremspringet fra tykktarmen, men den tetter også såret på samme tid for å unngå tap av blod.

I enkelte situasjoner kan det være vanskelig å bruke colonoscope, slik at en endoskopisk mucosal reseksjon kan være nødvendig. Denne behandlingen er svært lik snaring, men før polyppen er fjernet, er saltvann injisert i veggen av tarmen rett under utstikket. Infusjon av saltvann bringer polyppen bort fra tykktarmen, noe som gir enklere utvinning.

Etter polyppen er fjernet, er det vanligvis testet. Kolon polypper kan være enten godartet eller ondartet, så legen vil ønske å skjelne hvorvidt du lider av et tidlig stadium av kreft i tykktarmen. Etterfølgende behandling er diktert av resultatene av testen.

Kirurgi

Hvis legen din ikke er i stand til å fjerne polyppen under koloskopi, må du gå tilbake på et senere tidspunkt å ha klynge av celler kirurgisk fjernet. Kirurgi for polypp fjerning er ikke så invasiv som andre metoder for utvinning, siden prosedyren gjøres laparoskopisk.

Et laparoskopisk polypp fjerning, blir en serie av små snitt tatt opp i magen hvor instrumenter er så innsatt for å faktisk fjerne den del av tykktarmen som inneholder polyp (eller polypper). Det er i det vesentlige en form for reseksjon, hvor en "syk" område blir fjernet, og endene av organet blir satt inn igjen. Ved å fjerne den delen av tykktarmen som inneholder polypper, du redusere sjansene for tilbakefall.

Typer av kolon polypper

Polypper dannes når cellevekst blir unormal, produsere flere nye celler enn nødvendig i tykktarmen. De fleste kolon polypper er ikke kreft, selv om de kan bli ondartet.

Betydning

Rundt 150.000 mennesker er diagnostisert med tykktarmskreft hvert år, noe som resulterer i ca 60 000 dødsfall.

Typer

Ifølge Colon Cancer Resource, er det fire typer av kolon polypper. Inflammatoriske polypper er normalt godartede og tilstede i pasienter med ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom. Hyperplastiske polypper er funnet i den nedre endetarmen med en lav sannsynlighet for å bli kreft.

Sytti prosent av alle polypper fjernet er rørformede adenom polypper med økt risiko for å være kreft som de vokser større. Villøse adenom polypper feste til kolon vegger i stedet for stilken og er den høyeste risikoen for å bli kreft.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, bør du rådføre deg med legen din dersom du har magesmerter, blod i avføringen eller endringer i avføringsvaner som varer lenger enn en uke.

Testing

Å diagnostisere kolon polypper, kan legen fullføre en sigmoidoskopi, koloskopi, colonography eller røntgen.

Forebygging / løsning

For å redusere sjansene for polypper, legge til mer fiber, kalsium og folsyre til kosthold. Hvis du er over 50, hadde polypper i det siste eller har en familiehistorie med dem, bør du få testet på en jevnlig basis for å bedre dine odds for tidlig deteksjon.