Digidexo.com

Hva er de helsemessige fordelene av rød palmeolje?

Hva er de helsemessige fordelene av rød palmeolje?


Rød palmeolje kommer fra palme og inneholder en rekke viktige næringsstoffer. Disse næringsstoffene kan gi noen helsemessige fordeler. Mesteparten av palmeolje som selges i USA, men er raffinert palmeolje, som ikke er så næringsrik fordi raffineringsprosessen ødelegger en del av næringsstoffene i oljen. Hvis du kjøper rød palmeolje til bruk i å lage mat hjemme, husk å konsumere det i moderate mengder, fordi det er høy i fett og kalorier.

Næringsrik olje

Ved hjelp av rød palmeolje kan hjelpe deg å øke inntaket av vitaminer og mineraler. Det er en god kilde til vitamin A, E og K og mineralet magnesium. Legge ca 1 ss rød palmeolje til måltider tre ganger i uken var nok til å forbedre vitamin A nivåer i skolebarn i Burkina Faso, ifølge en studie publisert i "Nutrition Journal" i 2006 En annen studie, publisert i "Biomedical og miljøvitenskap "i 2003, fant at bruk av rød palmeolje for om lag 60 prosent av det totale fett forbedrede nivåer av vitamin E og beta-karoten, en forløper til vitamin A, i forhold til å få den samme prosentandel av fett fra soyaolje.

Gir Antioksidanter

Rød palmeolje gir en rekke antioksidanter, inkludert lycopenes, karotenoider, tokotrienoler og tokoferoler. Disse antioksidanter kan bidra til å forbedre restitusjon etter en type hjerteproblem kalt reperfusjonsskade eller iskemi, ifølge en artikkel publisert i "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition" i 2008 Økende antioksidant inntak kan bidra til å redusere risikoen for kreft, hjertesykdom og andre kroniske sykdommer, påpeker en annen artikkel publisert i "British Journal of Biomedical Science" i 2009.

Potensielle helsemessige fordeler

The 2009 "British Journal of Biomedical Science" Artikkelen påpeker også at rød palmeolje kan bidra til bedre immunforsvar, hjelper leveren å forbrenne medisiner, bedre utnyttelse av næringsstoffer fra maten og bidra til røde blodcellene inneholder tilstrekkelige mengder hemoglobin. Oksidativt stress kan fremskynde utviklingen av alvorlige helseproblemer, som HIV / AIDS og tuberkulose, men antioksidanter i rød palmeolje kan bidra til å begrense dette oksidativt stress, bremse utviklingen av disse sykdommene og redusere komplikasjoner, bidrar til å forbedre kvaliteten av livet for mennesker med disse alvorlige sykdommer, ifølge en artikkel publisert i "Journal of Medicinal Plants Research" i februar 2010, selv om forskningen er fortsatt foreløpige.

Hjertesykdom Betraktninger

Palmeolje inneholder om lag 50 prosent mettet fett, heve bekymring for at det kan øke risikoen for hjertesykdommer. Men en artikkel publisert i "Journal of Human Ecology" i 2009 notater som sammenlignet med andre fettstoffer og oljer, har palmeolje en relativt nøytral effekt på kolesterolet. En desember 2010 artikkel publisert i "Nutrition Research Kritikken" sammenlignet virkningen på hjertet av fire oljer, blant annet palmeolje, og bemerket at palmeolje kan være mindre sannsynlighet for å forårsake tilstopping av blodårene enn linfrøolje, tran eller olivenolje. Tokotrienol i rød palmeolje, som er en type av vitamin E, kan bidra til å senke kolesterol. Artikkelen påpeker også at noen forskning peker til en potensiell gunstig effekt av rød palmeolje på hjerte arytmi.