Digidexo.com

Hvordan virker Meningitt Utvikle?

Hva er Meningitt?

Definisjonen av hjernehinnebetennelse er en betennelse i hjernehinnene (slimhinnen som omgir hjernen). Betennelsen er forårsaket når visse virus eller bakterier inn i væsken som omgir ryggraden og hjernen og infisere hjernehinnene. Bakteriell meningitt er mye farligere enn viral hjernehinnebetennelse. Det kan føre til uførhet eller død. Umiddelbar behandling er avgjørende.

Hvordan virker en person får Meningitt?

Meningitt er forårsaket av virus og bakterier som vanligvis finnes i nesen og halsen. I en liten prosentandel av folk, disse vanlige virus eller bakterier spres til blodet og blir fraktet til hjernehinnene. Den medisinske samfunnet ikke forstår hvorfor dette spredning av bakterier eller virus som skjer i noen mennesker. Det er kjent at små barn, ungdom og eldre mennesker er mer utsatt for å få hjernehinnebetennelse enn andre aldersgrupper.

Er Meningitt smittsomt?

Bakterier og virus som kan forårsake hjernehinnebetennelse spres gjennom direkte kontakt med luftveis ekskreter og hals ekskreter. For eksempel: kysse en person smittet eller bli hostet på av en infisert person. Hjernehinnebetennelse er ikke ansett å være en tilstand som overføres gjennom luften, fordi de ansvarlige virus og bakterier ikke kan leve særlig lenge utenfor kroppen.

Symptomer på hjernehinnebetennelse

Symptomer på hjernehinnebetennelse kan komme på rask og fremgang svært raskt. De vanligste symptomene er høy feber, sterk hodepine og stiv nakke. Oppkast, forvirring, leddsmerter, tretthet, ubehag i sterkt lys og forvirring kan også forekomme. En person med hjernehinnebetennelse kan utvise en kombinasjon av de ovennevnte symptomene.

Noen ganger hjernehinnebetennelse er vanskelig å oppdage fordi den kan ligne symptomene forbundet med en forkjølelse eller influensa. Når symptomene er forvekslet med en forkjølelse eller en influensa, kanskje hjernehinnebetennelse ikke bli oppdaget før den smittede fortsetter å bli stadig mer syk.

Diagnose og behandling

Hvis en medisinsk grafen mistenkte hjernehinnebetennelse, kan de ta en prøve av spinalvæsken og sende den til laboratoriet for å finne årsaken. Viral meningitt er ikke så alvorlig og bakteriell meningitt og vanligvis går unna på egen hånd uten noen behandling. Bakteriell meningitt behandles med antibiotika. Legene bestemme riktig antibiotika etter å ha innhentet lab resultater som identifiserer de spesielle bakterier som har forårsaket infeksjonen. Som en forholdsregel, husstandsmedlemmer og andre personer som har hatt nær kontakt med smittet person blir ofte behandlet med antibiotika i tillegg.

Forebygging Meningitt

Hjernehinnebetennelse er ikke ett hundre prosent forebygges, men visse ting kan gjøres for å redusere risikoen for å pådra den.

VAKSINASJON
Det er to FDA godkjente hjernehinnebetennelse vaksiner som kan hindre risikoen for noen av de typer av hjernehinnebetennelse. FDA vurderer vaksiner for å være svært trygt og affektive.

HYGIENE
Ikke drikke forurenset vann. Så mye som mulig, unngå eksponering for andre folkeslag muntlige sekret. Hvis en person hoster på deg, må du straks skylle det utsatte området. Alltid praksis en rutine for regelmessig håndvask, spesielt før du spiser.

Ansvarsfraskrivelse

Denne artikkelen er ikke ment å fungere som, diagnostisere eller erstatte medisinske råd. Denne artikkelen er en generell guide på hjernehinnebetennelse og bør ikke anses som all inclusive. Hvis du eller noen du kjenner opplever helsemessige symptomer, søke behandling av en medisinsk faglig. Ved mistanke om hjernehinnebetennelse, oppsøke lege umiddelbart.