Digidexo.com

Childhood Diabetes Fakta

En gruppe av sykdommer som påvirker barnets evne til å bruke blodsukker, diabetes påvirker om lag 151 000 personer under 20 år, ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC). Enten barnet ditt har nylig blitt diagnostisert med diabetes eller har hatt befatning med denne sykdommen i årevis, forstå grunnleggende fakta om barndommen diabetes er avgjørende for å håndtere denne sykdommen hell.

Fakta

En av de vanligste kroniske sykdommer hos barn, påvirker diabetes ditt barns evne til å forbrenne maten. Barnets kroppen bryter ned det meste av maten han bruker til glukose, den viktigste kilden til energi. Glukose kan bare benyttes av sin kropp i nærvær av den riktige mengde av insulin produsert av bukspyttkjertelen. The National Diabetes Information Clearinghouse sier at hvis barnet ditt har diabetes, produserer kroppen hennes feil mengde insulin eller har celler som reagerer på feil måte til insulin. Som et resultat, akkumulerer glukose i barnets blodomløp, til slutt forlater kroppen hans i urinen hans i stedet for å gi ham med den essensielle energi som han krever.

Typer

De to mest utbredte typer av diabetes hos barn er type 1 og type 2 diabetes. Også kjent som juvenile diabetes, er type 1 diabetes er den vanligste formen for diabetes som rammer barn. Type 1 diabetes oppstår når barnets immunsystem angriper cellene som produserer insulin i bukspyttkjertelen. Den resulterende nedgang i insulinproduksjonen betyr at for å holde seg i live, må barnet ta insulin hver dag. Selv om det er mest vanlig hos voksne, har type 2 diabetes blitt vist hos barn oftere de siste årene og er vanligvis knyttet til personer som er overvektige, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse. Et barn som utvikler type 2 diabetes produserer insulin, men kroppen hennes kan ikke utnytte det. Til syvende og sist, forekommer en reduksjon i insulinproduksjon.

Symptomer

Selv om lik, symptomene på type 1 og type 2 diabetes varierer i sine angrep. Hvis barnet ditt lider av type 1 diabetes, han mest sannsynlig vil plutselig oppleve symptomer som tåkesyn, overdreven tretthet eller sult, økt tørste, mer hyppig behov for å urinere og uforklarlig vekttap. Vanligvis et barn med type 2-diabetes viser gradvis lignende symptomer - slik som tretthet, vekttap, økt vannlating og sterk tørste - over en lengre periode.

Risikofaktorer

Selv om forskerne er uklart om den eksakte årsaken til type 1 diabetes, Mayo Clinic sier at familien din historie kan bidra til ditt barns sannsynligheten for å utvikle det. Type 2 diabetes, derimot, er klart forbundet med visse risikofaktorer, blant annet rase, siden African American, Hispanic, American Indian og asiatiske amerikanske barn er alle mer sannsynlig å utvikle denne formen for diabetes. Andre faktorer som bidrar til barnets sjanse for å utvikle type 2 diabetes er overdreven vekt og ditt barns nivå av inaktivitet.

Safety Issues

Som forelder til et barn med en potensielt livstruende sykdom, er du ansvarlig for å sikre at barnet ditt er trygt til enhver tid, spesielt på skolen. Sørg for at ordninger har blitt gjort for å gi rom for regelmessig overvåking av barnets blodsukkernivå, samt administrasjon av vanlige doser av insulin etter behov. The American Diabetes Association antyder også at du sikrer skolen ansatte har grunnleggende opplæring om rutine forebyggende ledelse og legevakt involvert med diabetes.