Digidexo.com

Diabetiker Foot Pain Symptomer

Personer som har diabetes trenger å øve god blodsukkerkontroll og ta vare på deres generelle helse for å unngå noen potensielt alvorlige komplikasjoner som kan stamme fra deres forhold. Komplikasjoner av diabetes kan inkludere en høyere risiko for å utvikle hjertesykdommer, nyreskader, problemer med syn og infeksjoner i hele kroppen, ifølge Mayo Clinic. Nerveskader er en annen komplikasjon som er en svært reell mulighet for diabetikere, noe som kan føre foten smerte og andre symptomer hos noen mennesker.

Typer Foot Pain

Foot smerte hos diabetikere kan komme fra flere kilder. Det er ikke uvanlig for personer med diabetes til å gro saktere enn personer uten underliggende medisinsk tilstand, slik at eventuelle kutt, sår, blemmer eller andre blemmer på føttene kan føre til mer smerte enn normalt under healing prosessen. Personer med foten saker av denne typen må ta spesiell omsorg for å holde føttene tørre og sår dekket for å unngå å utvikle infeksjoner. En mer alvorlig form for foten smerte hos diabetikere er en type nerveskader kalt neuropati, perifer neuropati mer spesifikt når skaden strekker seg til de nedre ekstremitetene. Perifer neuropati kan være til stede ikke bare i føttene, men også armer og fingre, som nevnt av National Diabetes Information Clearinghouse (NDIC).

Definisjon av diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati er forårsaket av dårlig forvaltning av blodsukker som er en del av diabetes. De noen ganger vilt varierende nivåer av ukontrollerte blodsukker forårsake nerver i hele kroppen å fungere normalt. Den NDIC sier at nevropati i føttene er den vanligste formen for nerveskader hos diabetikere, og anslagsvis 60 prosent av diabetikere føler smerte og symptomer i føttene til en viss grad. Nevropati er en progressiv tilstand som kan forverres over tid og i alvorlige tilfeller kan påvirke en persons evne til å gå.

Fysiske symptomer

Foot smerte forårsaket av nevropati kan manifestere seg på mange måter. Et vanlig symptom er svie eller har en konstant følelse av varme i føttene. Føttene kan føle tingly eller nummen, og du kan føle at føttene er dekket (som iført en sokk) når du er barbeint. Forskjellige områder av foten kan bli påvirket, fra tærne til sålen av foten, eller hele foten kan ha nerveskader. Det er viktig å kontrollere føttene visuelt for blemmer, hard hud og andre abnormiteter hvis du opplever nummenhet som din viktigste symptom på nevropati, for å unngå å utvikle infeksjoner. Muskelsvakhet er et annet symptom på at noen mennesker opplever sammen med smerte av nevropati.

Forebygging

Å få blodsukkeret under kontroll kan bidra til å forhindre foten smerte forårsaket av diabetisk nevropati. Sjekker inn med legen din regelmessig, teste blodsukkeret som anvist og følge et sunt kosthold er alle måter du kan forhindre komplikasjoner. Nevropati er ikke reversibel, men du kan hindre ytterligere skade ved å ta vare på helsen din.

Behandling Symptomer

Medisiner og øvelser er to av de mest effektive behandlinger for nevropati relaterte smerter i føttene. Noen mennesker finner en viss lettelse ved å ta antidepressiva, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds). Antikonvulsive medisiner er også foreskrevet for å bidra til å holde alvorlige symptomer i sjakk. Aktuell kremer og lotion som capsaicin kan også være foreskrevet. Turgåing og får regelmessig mosjon kan redusere ubehagelige foten symptomer i mange mennesker også. Ikke alle behandlinger som fungerer for alle mennesker, og det kan ta en viss tålmodighet for å finne en kombinasjon av behandling som lindrer den enkeltes symptomer.