Digidexo.com

Virkningene av Zymar øyedråper

Zymar øyedråper er merkenavnet for stoffet gatifloxacin oftalmisk. Medikamentet blir administrert gjennom en drypper direkte på øyet for å behandle bakterielle bøyinger i øyet. Zymar øyedråper behandler ikke virus eller sopp.

Formål

Zymar øyedråper er primært foreskrevet for å behandle konjunktivitt i øyet. Konjunktivitt er den medisinske navn "pink eye", en infeksjon som berører innsiden av øyelokkene og membranen på utsiden av øyeeplet. Zymar øyedråper, eller gatifloxacin øyedråper, behandler de bakteriene som forårsaker konjunktivitt, drepe den.

Dosering

Ta Zymar øyedråper som anvist av legen din. Sørg for at du fullføre hele dosen, selv om symptomene på bakteriell infeksjon forsvinner. Øyedråpene bør lagres i henhold til instruksjonene på etiketten; er det viktig at du ikke la dropper berøre noe, men øyet. Du kan administrere dråper med eller uten å spise maten, og dråpene blir administrert direkte inn i øyet.

Tapte Doser

Hvis du husker den glemte dosen på samme dag, bør du ta dosen så snart du husker det. Du bør ikke ta en dobbel dose av medisinen, så hvis du går glipp av en dag, ikke dobbel din daglige dose. I tilfelle av en utilsiktet overdose, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan bruke

Fjern kontaktlinser før påføring av øyedråper. Vask hendene før du påfører dråpene, og sikre dropper ikke kommer i kontakt med alle overflater. Rist flasken før påføring av dråpene for å sikre at medisinen er blandet. Bøy hodet bakover, trekk nedre øyelokk ned og presse en dråpe i øyet. Lukk øynene umiddelbart etter påføring av jobben og trykk på hjørnet av øyet for å unngå dråpene fra rømmer gjennom rive duct forsiktig.

Hvem bør ikke bruke Zymar Øyedråper

Zymar øyedråper bør ikke brukes av de som har hatt en tidligere allergisk reaksjon på gatifloxacin øyedråper eller lignende medisiner. De som er gravide bør ikke tatt Zymar øyedråper, siden de ikke har blitt testet på gravide kvinner for sikkerhet. Det er også uklart om Zymar øyedråper går over i morsmelk for ammende mødre.

Bivirkninger

Det store potensialet bivirkning av Zymar øyedråper er tåkesyn, så du bør være forsiktig når du kjører eller bruker maskiner.