Digidexo.com

Hvordan trene med multippel sklerose

Hvordan trene med multippel sklerose


Øvelse for en person med multippel sklerose kan virke mer utfordrende enn fordelaktig, men selv en liten mengde trening kan være vel verdt sine fordeler. Bare å holde muskler og ledd i kroppen strukket og bevegelse hjelper en person med MS.

Hvordan trene med multippel sklerose

•  Få i vannet. Vann er et flott sted for personer med multippel sklerose (MS) for å få mosjon de trenger uten å føle tyngden av kroppen sin. Vann gir deg oppdrift, bedre utvalg av bevegelse og fleksibilitet.

Gjør yoga for å hjelpe deg å slappe av og holde musklene i bevegelse og fleksibel. Yoga nummer én fordel for MS-pasienter er avslapning, noe som hjelper dem føler seg mer uthvilt og gir dem et bedre utvalg av bevegelse.

Praksis dyp pusting å holde lungene fungerer. Ta en stor pust inn, hold i så lenge du føler deg komfortabel og slipp den sakte.

Strekk armene og beina daglig. Dette er viktig fordi MS-pasienter ofte løst spekter av bevegelse i lemmene når musklene fryse opp. Ved å bevege armer eller ben opp og ned kan holde dem i bevegelse bedre.

Løft vekter for å styrke musklene. Bruk suppebokser eller noe som bidrar til å sette muskler på prøve. Du trenger ikke å kjøpe en gym medlemskap eller dyre vekter for å holde musklene i bevegelse.

forbedre balansen ved å praktisere. En fysioterapeut kan hjelpe deg å komme opp med noen enkle daglige øvelser som kan bidra til å holde kroppen i sjakk. Står opp fra sittende stilling et par ganger på rad er en balanse trening.

Lytt til rolig musikk eller sove med havet eller naturlyder spille. Jo mer avslappet og uthvilt du våkner, kan den bedre dagen din være.

Hint

  • Spør din familie og venner til å bli en vann aerobic eller yoga klasse med deg. Se etter trening klasser for personer med nedsatt funksjonsevne.
  • Finn noe du liker å gjøre. Trening er mer gunstig hvis du liker det.
  • Ikke forfalt noen trener. Hvis du føler deg for sliten, avslutter for dagen.
  • Rådfør deg med din lege før du starter noen treningsprogrammer.