Digidexo.com

Hva kan føre til at Glaukom?

Grønn stær er ikke en enkelt sykdom, men snarere en samling av tilstander som medfører skade på øyets synsnerven, som resulterer i tap av syn. Personer som er over en alder av 60 er på et høyere risiko for glaukom, selv om noen kan utvikle sykdommen. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til blindhet i ett eller begge øyne. Tenk på dette informasjon avledet fra Mayo Clinic og National Eye Institute om hva som forårsaker glaukom.

Genetikk

Ifølge National Eye Institute, kan familiens historie, genetikk og fødselsskader forårsake glaukom. Babyer kan bli født med defekter som forårsaker væsken i øyet å renne feil, som kan forårsake glaukom. Personer med en familie historie av glaukom har en økt risiko for å få det selv, og afro-amerikanere har en høyere risiko for å utvikle glaukom enn kaukasiere.

Skader

Skader i øyet eller hodet kan være en årsak til glaucoma. Ifølge Mayo Clinic, kan plutselige trauma som en bilulykke forårsake løsgjøring av netthinnen eller øke det indre trykk i øyet, noe som resulterer i glaukom. Infeksjoner i øyet og øyekirurgi kan også øke trykket i øyet og forårsake glaukom å utvikle seg.

Medisinske lidelser

Visse typer av kroniske medisinske lidelser kan være en årsak til glaukom, ifølge Mayo Clinic. Aterosklerose, som er en medisinsk betegnelse for åreforkalkning, kan skade øynene og forårsake glaukom. Diabetes er en annen medisinsk tilstand som kan øke risikoen for glaukom, som kan høyt blodtrykk i skåler av øyet.

Medisiner

Ifølge Mayo Clinic, kan visse typer medikamenter påvirker øyet og kan føre til utvikling av glaukom. Medisiner som brukes av optikere å strekke øynene under en synsundersøkelse kan være en årsak til plutselig glaukom. Andre medisiner, inkludert antihistaminer som Zyrtec og antidepressiva som Sinequan kan også være en årsak til glaukom.

Nerve lidelser

Ifølge Mayo Clinic, kan forstyrrelser i synsnerven i øyet være en årsak til glaucoma. En uvanlig følsom synsnerven kan oppleve en overdreven mengde skade og forårsake glaukom å utvikle seg over tid. En tumor på synsnerven kan også være en årsak til glaukom, som kan tapet av blodtilførsel til den optiske nerven.

Strukturelle Disorders

Strukturelle sykdommer i øyet kan resultere i glaukom og iblant fullstendig blindhet innen ett eller to døgn. Ifølge National Eye Institute, grå stær, svulster og betennelse i øyeeplet kan alle forårsake glaukom å utvikle. Unormal utstøtingen av pigment i iris i øyet kan også være en årsak til glaukom.