Digidexo.com

Felles bein sykdommer

Bones er en viktig del av kroppens makeup, slik at vi kan flytte, gi våre organer form og beskytte våre organer. Når sykdommen kommer bein, kan det forårsake ødeleggende symptomer som ofte gjør hverdagen en utfordring. Mens det er en rekke av bensykdommer som påvirker mennesker, tre av de mest vanlige er osteoporose, Pagets sykdom og osteogenesis imperfecta.

Typer

Osteoporose er en bensykdom som dannes når beinmasse er lav og benvevet begynner å forringes. Hovedsak, bein blir sprø og bryte lettere. Selv den mest mindre fall eller bump kan føre til at bein å bryte. The Mayo Clinic bemerker at osteoporose forekommer hos kvinner fire ganger oftere enn hos menn, men menn kan fortsatt få denne sykdommen.
Pagets sykdom er en annen vanlig bensykdom som oppstår når prosessen med å bryte ned og gjenoppbygge ben er forstyrret. Som et resultat av denne forstyrrelse, blir det nydannede ben sprø, skjør og deformert over tid, noe som gjør det mer utsatt for brudd.
Osteogenesis imperfecta er også ganske vanlig i riket av bein sykdommer. Dette er en arvelig lidelse av bein som presenterer seg under unnfangelsen. Også kjent som benskjørhet, osteogenesis imperfecta er et resultat av en utilstrekkelig mengde eller feilaktig formede ben kollagen, som er proteinet i skjelettet som sikrer at de er sterke. Dette gjør knoklene uvanlig delikat og mer utsatt for brekkasje.

Risikofaktorer

Røyking, overdreven alkoholbruk, vitamin D og kalsium mangler, liten og tynn kropp ramme, og familie historie av sykdommen er alle risikofaktorer for osteoporose. Videre asiater, latinamerikanere og hvite er mer utsatt for å utvikle osteoporose, og kvinner vil få sykdommen fire ganger oftere enn menn. Andre risikofaktorer inkluderer lav sex hormonnivået, for mye av hormonet tyroksin i kroppen, mennesker som lider av en spiseforstyrrelse, og de over en alder av 50. Det er langt færre risikofaktorer knyttet til utvikling av Paget sykdom. Menn er mer sannsynlig å få denne sykdommen i motsetning til kvinner, som er personer over 40 år Denne sykdommen er tidvis arvelighet også. Osteogenesis imperfecta risikofaktorer er enda færre, som arvelighet er den eneste kjente årsaken. Barn av noen som lider av denne sykdommen har en 50 prosent sjanse for å utvikle det også.

Symptomer

En person som lider av osteoporose kanskje ikke engang at han har sykdommen til han faktisk bryter et bein. Du kan oppleve ryggsmerter, reduksjon i høyde eller ryggdeformitet; men du kan faktisk ikke føle beina dine svekke så det kan være noen symptomer i det hele tatt. Det samme gjelder for Pagets sykdom. Ofte vil ingen symptomer være til stede. Hvis symptomene vises, kan du merke sterke smerter i de berørte bein, stivhet, hevelse, hud som er varmt å ta på i det berørte området, og bowlegs. Andre symptomer på Paget sykdom inkluderer nevrologiske svekkelser som hørsel og synstap, og hodepine. I motsetning til osteoporose og Paget sykdom, kan symptomene på osteogenesis imperfecta være tilstede mye tidligere i livet, som begynner i barndommen og fortsetter gjennom puberteten og i voksen alder. Ifølge Osteogenesis Imperfecta Foundation, smerter i bein, petite høyde, syn og hørselstap, sprø tenner, og ryggkurvaturer er noen av symptomene vanligvis forbundet med denne sykdommen. Det er viktig å merke seg at symptomene på alle tre av disse skjelett kan ligne de symptomer assosiert med andre medisinske lidelser, så det er viktig å få riktig diagnostisert av en lege.

Behandling

Ingen av disse felles bein sykdommer kan kureres, men det finnes behandlingstilbud tilgjengelig for å hindre ytterligere skade og å administrere symptomene. For osteoporose lider, er det en rekke av reseptbelagte medikamenter som er tilgjengelige for å fremme ny benvekst, produsere nødvendige hormoner i kroppen, langsom bentap, og øke bentetthet. I tillegg er noen leger anbefaler en spesialisert fysioterapi diett for å lindre smerten forbundet med denne sykdommen, og å utvikle holdning. Pagets sykdom kan kreve noen behandling hvis ingen symptomer er til stede, men hvis sykdommen presenterer seg i en høy-risiko del av kroppen, så som ryggraden, kan behandlingen være nødvendig. Reseptbelagte medikamenter for å øke beintetthet, forsinke progresjonen av sykdommen, og for å gjenopprette noen av benet til normal tilstand kan administreres. Målet ved behandling osteogenesis imperfecta er å bevare benmasse og behandle symptomer. Visse medisiner kan bistå i smertebehandling og bein bevaring, samt en øvelse diett for å bygge muskler og styrke. I ekstreme tilfeller, til å stake kirurgi stikk metallstenger gjennom benet for å bygge opp styrke kan være nødvendig.

Forebygging

Forebygge osteoporose bør begynne tidligere heller enn senere i livet, som kroppen din slutter å bygge benmasse en gang i 30-årene. Rikelig vitamin D og kalsium er viktig for å opprettholde sterke bein, og vektbærende øvelser vil øke benmassen. Avstå fra røyking og fra å konsumere store mengder alkohol og koffein, og legge til soya i kostholdet ditt er flere måter å redusere sjansene for å utvikle osteoporose. På den annen side er det ingen kjente metoder for forhindring Pagets sykdom eller osteogenesis imperfecta, men det anbefales å få en tilstrekkelig mengde av vitamin D og kalsium for å opprettholde benstyrke for å administrere disse sykdommene.

Advarsel

Det er viktig å få riktig diagnostisert av en medisinsk faglig hvis du føler at du kan ha en sykdom i benet. Tidlig intervensjon kan bidra til å bevare beinmasse og vedlikeholde så mye styrke som mulig i beina. I tillegg symptomene skissert ovenfor er ganske vanlig i andre medisinske sykdommer og lidelser, så sørg for å oppsøke lege hvis du stiller disse symptomene.