Digidexo.com

Hvordan behandle Crohns sykdom med medisiner

Crohns sykdom er en tilstand som rammer fordøyelseskanalen. Forårsaket av betennelse, kan den påvirke enhver del av fordøyelsessystemet, fra munningen til spiserøret til magen, tarmene og rektum. Men i de fleste tilfeller av sykdommen påvirker den nederste del av fordøyelseskanalen, kalt ileum.

Crohns sykdom er ansett å være en type av inflammatorisk tarmsykdom, oftest kalt IBD, og ​​symptomer kan være sporadiske eller kronisk natur. Noen individer diagnostisert med Crohns sykdom kan nyte uker, måneder eller år mellom flareups. Likevel kan mange personer behandles med medikamenter. Forstå det mangfoldet av tilgjengelige behandlinger hjelper dem som lider av ulike stadier av Crohns å føre full og lykkelig liv.

Hvordan behandle Crohns sykdom med medisiner

•  Snakk med legen din om medisiner eller behandlinger som kan brukes til å behandle Crohns sykdom. I de fleste tilfeller, medisiner og behandlinger som mål å lindre symptomer, så det er ingen kur for sykdommen i dag. Legen din kan forskrive et bredt utvalg av medisiner eller rusmidler, avhengig av din alder, alvorlighetsgraden og hyppigheten av dine flareups, og din evne til å tolerere visse medisiner.

Spør legen din om anti-inflammatoriske eller steroider som brukes til å behandle symptomer på Crohns sykdom. Anti-inflammatoriske kan bidra til å redusere hyppigheten samt alvorlighetsgraden av tarmbetennelse.

Ta OTC (over-the-counter) medisiner for å hjelpe med mild til moderat smerte og ubehag forårsaket av flareups. Slike smertestillende midler kan inkludere paracetamol eller aspirin. Legen din kan foreskrive sterkere medisiner hvis smertene er kroniske og forstyrrer din evne til å arbeide eller nyte livskvalitet. Motstå trangen til å ta for mange reseptbelagte smertestillende, som kroppen din vil etter hvert bygge opp en motstand mot slike stoffer, og de vil ikke være effektiv etter kronisk bruk.

Ta noen anti-diarrheals foreskrevet av legen din for å redusere eller eliminere utbrudd av diaré. Disse vil bidra til å gi lindring, samt hindre deg fra å bli dehydrert. Sørg for at du alltid er tilstrekkelig hydrert hvis du lider av Crohns sykdom: Drikk minst 64 oz. vann om dagen.

Spør om noen medikamenter en lege foreskriver som er kjent for å undertrykke immunsystemet, da disse kan fungere godt for din tilstand, men kan også la deg utsatt for mer vanlige sykdommer som viral og bakteriell infeksjon. Legen kan også foreslå at du tar vitamintilskudd eller antibiotika for infeksjon. Når du tar antibiotika, spør legen din om reaksjoner, og alltid ta hele løpet av antibiotika, selv om du føler deg bedre før resepten har blitt fullstendig brukt opp.

Hint

  • Årsakene til Crohns sykdom er foreløpig ukjent, men risikoen øker hvis det er en familie historie av tilstanden. I noen tilfeller kan kostholdet også spille en rolle, så gjør endringer i ernæring og matvaner for å unngå flareups av tilstanden.
  • Venstre ubehandlet, kan Crohns sykdom føre til blokkerte tarmen, abscesser og enda høyere risiko for tykktarmskreft. Hvis du mener at du eller et familiemedlem kan være lider av Crohns sykdom, planlegge et checkup med familien din helse-omsorg leverandøren.