Digidexo.com

Hvordan leve med Sleep Apnea

Hvordan leve med Sleep Apnea


Søvnapné er en medisinsk tilstand der pusting blir avbrutt gjentatte ganger, stopper for minst 10 til 20 sekunder mens du sover. Legene anslår at 12 millioner mennesker lider av søvnapné i USA alene. Å vite hvordan man skal leve med søvnapné, og hvordan du kan redusere effekten av symptomene, er nøkkelen til å føle seg sunnere, og får søvnen du trenger.

Bruksanvisning

Hvordan leve med Sleep Apnea

•  Lag en forpliktelse til å leve en sunnere livsstil ved å miste vekt, slutte å røyke og redusere det samlede alkoholinntak. Gjør hver av disse tingene kan redusere symptomene på søvnapné.

sove på din side, i stedet for ryggen din. Dette bidrar til å åpne opp baksiden av halsen din mens du sover, noe som reduserer sjansen for luftveiene lukking og gir en mer adekvat mengde oksygen til kroppen din.

Spør legen din om kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) utstyr. Dette utstyret inkluderer en maskin og en maske som bidrar til å holde luftstrømmen konstant gjennom luftveiene.

Ha noen, for eksempel en ektefelle eller et familiemedlem, overvåke deg mens du sover. Han eller hun kan hjelpe deg hvis pusten stopper i løpet av natten, rulle deg over på din side. Denne løsningen er bare midlertidig, men som medisinsk behandling er å foretrekke.

Betrakt en av de mange typer kirurgi beregnet på å redusere vev på baksiden av halsen. Å ha mandlene eller adenoids fjernet kan hjelpe deg å redusere eller eliminere symptomene på søvnapné.

Følg opp med din lege eller søvnspesialist om eventuelle endringer, enten positiv eller negativ, i dine søvnapné symptomer. Dette vil hjelpe legen din til å isolere de metoder som hjelper deg mest.

Besøk Shuteye.com for søvn nyheter (se Ressurser nedenfor). Denne nettsiden har informasjon om søvn løsninger og sunn søvn, samt en søvn assessor.

Lær om å bli evaluert for søvnapné på den amerikanske Sleep Apnea Association (Asaa) hjemmeside (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

  • Unngå å utsette om å søke medisinsk hjelp. Søvnapné kan føre til hjerneskade og død ved kvelning. Hvis du tror du kan være lider av søvnapné, komme til lege umiddelbart.