Digidexo.com

Retninger for Vanadyl sulfat

Vanadyl-sulfat er en form for den kjemiske vanadium. Vanadium er et vanlig element som forekommer i en rekke matvarer, inkludert egg og noen korn. Vanadyl sulfat har vært brukt som et kosttilskudd for å øke insulinfølsomheten hos diabetespasienter og av folk som ønsker å øke muskelmasse. Dens virkning for begge disse formål fortsette å bli undersøkt.

Retninger for Vanadyl sulfat

Vanadyl sulfat blir ofte tatt av vektløftere og kroppsbyggere som et kosttilskudd. Tillegget er vanligvis inntas som et kommersielt forberedt produkt og etiketten retninger skal alltid følges. Ifølge nettstedet Fitnessatlantic.com, er den anbefalte trygg dose et sted mellom 30 og 50 milligram per dag. Denne dosering vil bli delt med antall måltider som forbrukes og som er tatt med hvert måltid.

Vanadyl-sulfat også anvendes som et kosttilskudd av diabetikere. Mens testing pågår, er det indikasjoner stoffet fungerer som en insulinsensibilisator og forbedrer kroppens bruk av insulin. Tester utført i India og rapportert av bio-medicine.org indikert vanadium senket blodsukkernivået hos pasienter med rotter. Den samme studien fant vanadium også senket kolesterol hos rotter.

Diabetikere vurderer vanadyl sulfate bør rådføre seg med lege før du starter behandlingen. De ville også behovet for å overvåke sine blodsukkernivået nøye for å sikre at de ikke blir for lav. Brukere bør følge doseringsanvisningen på de kommersielle produkter. Mengden av aktiv bestanddel i hver pille eller kapsel varierer fra produsent til produsent, noe som vil påvirke den faktiske dosering.

Det er overdose farer forbundet med vanadyl sulfat. En studie rapportert av Vanderbilt University fant 40 prosent av diabetespasienter som tok 22,5 milligram vanadyl sulfat i fem måneder utviklet fordøyelseskanal problemer. The Occupational Health and Safety Administration vurderer alle vanadiumforbindelser giftig og har satt rammer for eksponering på arbeidsplassen.

Indikasjoner på overeksponering av vanadyl sulfat inkluderer kvalme, oppkast og en grønn tunge.