Digidexo.com

Normal hvite blodceller hos barn

Blod som strømmer gjennom kroppen er fullblod. Det består av hvite blodceller, røde blodceller og blodplater. De hvite blodcellene er hæren; de oppdage og bekjempe infeksjoner. Hos barn som hos alle mennesker, avslører den hvite blodlegemer om en person kjemper infeksjon.

Nyfødte

Nyfødte har høyest antall hvite blodlegemer. Typiske nyfødte har en teller som strekker seg fra 9000 til 30.000 leukocytter. Leukocytter er et annet navn for en hvit blodcelle.

Barn

Etter de første par ukene av livet, er hvite blodlegemer ikke aldersspesifikke. Et friskt barn og en sunn fullvoksen voksen vil ha teller som speiler hverandre. Den normale leukocytter er 4000 til 10.800 i et sunt menneske.

Lav Count

Et lavt antall hvite blodlegemer er under 3500. Grunner til nedgangen kan inkludere en infeksjon som bruker opp de hvite blodcellene raskere enn de kan regenerere; kreft; medfødte og autoimmune sykdommer; og medisiner. Et barn med et lavt antall hvite blodceller kan ikke viser noen av symptomene på bekjempelse av en sykdom; det eneste signalet kan være en feber på 100,5 grader eller over. Hvis du har grunn til å tro ditt barns teller har falt, for eksempel en historie med dette problemet, og barnet ditt har feber, ring din barnelege umiddelbart.

Høy Count

Vanligvis når et barns hvite blodlegemer er høy, er at kroppen produserer en hær til å bekjempe en infeksjon. Forhøyede nivåer kan være på grunn av en benmargs sykdom eller en immunsystemsykdom, eller det kan være en reaksjon på medisiner. Typiske barnesykdommer assosiert med et høyt antall hvite blodlegemer inkluderer kikhoste og meslinger. Hvis barnet ditt har en høy hvite blodlegemer, vil hennes barnelege bestille tester for å finne årsaken.

Hvorfor Få Testet

Vanligvis er en blodlegemer gjort hvert år på ditt barns fysiske bare for å sikre at barnet ditt er faktisk sunt og ingenting usett er lurking. Utenom normal fysisk, kan et antall hvite blodlegemer bli beordret til å teste for en infeksjon, avslører en sykdom eller overvåke fremdriften for en behandling for en sykdom eller infeksjon. Hvis den hvite blodlegemer er innenfor normalområdet, er behandlingen en suksess.