Digidexo.com

Menneskeleversykdom Symptomer

Menneskeleversykdom Symptomer


Leveren bekjemper infeksjon, fordøyer mat, renser blodet og lagrer energi. Leversykdom hos mennesker er en gradvis prosess som kan være livstruende hvis venstre ubehandlet. Det er flere årsaker for leversykdom, inkludert hepatitt og overdrevet alkoholforbruk.

Første symptomene

De første symptomene på leversykdom er vanligvis kvalme, diaré, tap av appetitt og tretthet. Dette er symptomer på mange andre tilstander også.

Fortsatt Symptomer

Gulsott er et vanlig symptom på leversykdom. Dette er en gulfarging av hud og slimhinner i øynene. Urin er mørk brun eller svart i fargen.

Forstørrelse av leveren

Leveren kan forstørre, forårsaker ubehag i magen. Foruten å være øm og ubehagelig, kan det ikke være noen andre symptomer forbundet med forstørret lever.

Årsaker

Foruten hepatitt og alkoholforbruk, feilernæring og skrumplever føre til leversykdom. Wilsons sykdom, en høy akkumulering av kobber i legemet, forårsaker leversykdom så vel.

Behandling

Behandling av leveren er avhengig av de andre tilstander forbundet med leveren slik som hepatitt. Noen behandlinger kan omfatte ribavirin, lamivudin, steroider og antibiotika.