Digidexo.com

Hvordan balanse diett og mosjon

Kosthold og mosjon begge spiller en viktig rolle i god helse. Dårlig ernæring fører til mange medisinske tilstander og sykdommer. Likeledes er god ernæring en viktig komponent i behandlingen av visse tilstander. Nødvendige næringsstoffer må være tilstede for organer og vev for å utføre sine ulike aktiviteter. Trening har også en sterk effekt på generelt god helse. Trening kan forbedre mentale evner, så vel som fysiske evner. Du kan opprette en gunstig balanse mellom kosthold og mosjon og øke din følelse av velvære.

Hvordan balanse diett og mosjon

•  Ta kontakt med din lege hvis du har noen helsemessige forhold eller har vært stillesittende for en lang tid. Trening bør startes gradvis hvis du ikke er vant til å være veldig aktiv. Plutselig trening skatter hjertet og legger utilbørlig press på muskler og ledd, noen ganger fører til skader. Endringer i kostholdet kan også forverre enkelte medisinske tilstander, som diabetes og noen autoimmune sykdommer.

innlemme fysisk aktivitet i din daglige rutine. Små skritt legge opp når du øker aktivitetsnivået. Ta trappen i stedet for heisen. Parkere et stykke unna i parkeringsplasser. Stå opp fra pulten din ofte for å unngå lange perioder med sittende. Kjøp en skritteller for å holde oversikt over dine bevegelser i løpet av dagen.

Begynn en øvelse rutine. Bruke minst tretti minutter hver dag til fysisk fitness aktivitet. Skriv ut dette og legge det i en åpenbar plass. Du kan velge å gå rundt kvartalet hver kveld og løft noen frie vekter, eller du foretrekker å besøke et treningsstudio. Treningssentre kan være svært nyttig i å gi motivasjon. Varier treningen fra dag til dag, for å inkludere fordeler for hver muskelgruppe, og oppmuntre til god helse.

Konsumere næringsrik mat hver dag. Rå frukt og grønnsaker gir en mengde næringsstoffer i sin naturlige tilstand. Gjør disse matvarene utgjør 50% av det daglige kostholdet. Protein er også viktig å muskler og bindevev. Konsumere protein i form av bønner og meieriprodukter, eller lav-fett kjøtt, for eksempel kalkun og fisk. Legg hele korn, frø og nøtter til kosthold.

Skriv ned alle dine mål og prestasjoner på en kalender. Vekt bekymringer best håndteres når spores på en jevnlig basis. Mange dieters finne at det å holde en logg over sine daglige matinntak bistår i vekttap. Skriv ned alt du spiser i løpet av dagen, samtidig som man gjør oppmerksom på hvordan du føler deg, samt noen vekt gevinst eller tap. Også holde styr på din kalender over treningsmål. Økning i utholdenhet og styrke kan bidra til å motivere deg til å fortsette din gode helse rutine.

Hint

  • Finn en diett og mosjon kompis. Det hjelper å ha noen å være ansvarlig overfor, samt tilby oppmuntring.
  • Kontakt lege før du begynner på et anstrengende treningsprogram.