Digidexo.com

Symptomer på hjertesykdom hos kvinner

I USA, den ledende dødsårsaken for menn og kvinner er koronar sykdom. Hvert minutt, en amerikansk dør av en koronar relaterte helseproblem, ofte et hjerteinfarkt, ifølge Centers for Disease Control (CDC). De anslår også at i 2008 vil ca 770 000 amerikanere lider av en ny koronar angrep og 430.000 vil oppleve en tilbakevendende hjerteinfarkt.
Disse tallene inkluderer kvinner. Ofte sett på som først og fremst en "manns sykdom," kvinner står for nesten 53 prosent av alle dødsfall av koronar-relaterte sykdommer. Og kan kvinner har ulike symptomer på hjertesykdom enn menn.
Kvinner kan oppleve det som føles liker dårlig fordøyelse og kvalme mens menn kan oppleve kortpustethet og smerter i midten av brystet. Kontakt legen din hvis hjertesykdom går i familien din å avgjøre om du er i faresonen.

Identifikasjon

Hjertesykdom er en sykdom som vil svekke hjertets evne til å pumpe blod effektivt til bena og ryggen. Hypertensjon er høyt blodtrykk hvor blodårene kan ha blitt redusert som veggene er blokkert med kolesterol.
Kvinner er i faresonen for hjerteinfarkt akkurat som menn er. Kvinner kan også vise ulike symptomer på hjerteinfarkt som det som føles som fordøyelsesbesvær, ørhet og kvalme. Disse symptomene er ikke det de fleste menn opplever før et hjerteinfarkt, og noen kvinner kan bli feildiagnostisert eller udiagnostisert.

Betydning

Som den ledende dødsårsaken hos kvinner, i 2004, om lag 450.000 kvinner døde av koronar hjertesykdom, ifølge CDC.
Det som er viktig å merke seg er at de primære symptomer på hjertesykdom hos kvinner som er annerledes enn de som finnes i mennesker.
Kvinner kan spørre sine leger hva de aktuelle forsknings statene om rådende symptomer. Kvinner kan ha sitt blodtrykk og blodfettnivåer overvåkes for å være sikker på å finne ut om de er i faresonen for hjerteinfarkt.
Det er mange måter å redusere risiko for koronar hjertesykdom gjennom stressmestring, kosthold, trening og andre endringer i livsstil.

Funksjoner

Hjerteinfarkt kan komme plutselig og symptomene kan være overraskende mild: noen kvinner rapporterer at de ikke var klar over ubehaget de følte var et hjerteinfarkt.
Kvinner har en tendens til å legge merke til symptomer på noe som ligner på dårlig fordøyelse eller kvalme - annerledes enn hva menn opplever før et hjerteinfarkt.
Hvis kvinner fortsetter å få årlige fysiske eksamener, kan de lett bli screenet for hjertesykdom. Ingen trenger å gå ubemerket for koronar hjertesykdom.

Misforståelse

Den største misforståelse er å tro at hjertesykdom er i hovedsak en helserisiko for menn. Denne er i nøyaktig. Både menn og kvinner er i faresonen for hjertesykdom.
Hvis du er over 55, over din idealvekt, røyk, drikke eller ha høye nivåer av uovervåkede stress i livet ditt, søke råd fra legen din.
Dette er de mange åpenbare tegn på at du kan være i faresonen for å utvikle koronar hjertesykdom.
Endringer i kosthold, og legger regelmessig, riktig trening og utvikling av en stress forvaltningsplanen alle kan hjelpe avverge et hjerteinfarkt - hvis praktisert konsekvent.

Forebygging / løsning

Det er mange måter å redusere risikoen for hjerteinfarkt.
Dean Ornish, MD, som direktør for en helsegruppe i Marin, California, var i stand til å arbeide med mennesker tar medisiner for høyt blodtrykk og ikke bare redusere blodtrykket, men også gjøre det uten kirurgi eller ekstra medikamentell behandling. Dr. Ornish gjorde det med et program som kombinerte en lav-fett diett, trening, yoga, stressmestring, bygge støtte grupper og overvåking benchmarks som blodtrykk.
CDC anbefaler kvinner i alderen 40-64 får regelmessige medisinske undersøkelser for å skjerme dem for risiko for kroniske sykdommer som hjertesykdommer og også leversykdom og diabetes.
The American Heart Association anbefaler at alle redusere risikoen for koronar hjertesykdom ved å begrense deres kolesterol til ikke mer enn 300 mg per dag, og for å senke deres kosten saltinntaket til ikke mer enn to, 300 mg per dag (mindre hvis du er utsatt for hjertesykdom.)
Se legen din for andre spesifikke retningslinjer.