Digidexo.com

Amino Acid Nutrition i en Egg

Om 11 prosent av et rått egg, etter vekt, er protein. Bare litt mer enn halvparten av eggets protein er i eggeplomme. Resten er i albumen, eller eggehvite.

Protein

En stor rå egg inneholder ca 6 g protein. Cooking egget reduserer proteininnholdet litt, men faktisk øker fordøyeligheten av proteinet. Egg inneholder både essensielle og ikke-essensielle aminosyrer.

Essensielle Aminos

Det er åtte essensielle aminosyrer som skal spises i dietten, fordi de ikke blir produsert i tilstrekkelig mengder av kroppen. Egg inneholder alle disse essensielle aminosyrer og blir derfor ansett som en fullverdig protein.

Glutaminsyre

Egg inneholder mer glutaminsyre enn noen annen type aminosyre. Dette er en ikke-essensiell aminosyre som er likevel viktig i cellulær metabolisme og bidrar til smaken av egg.

Asparaginsyre

Egg inneholder en betydelig mengde av asparaginsyre. Selv om en ikke-essensiell aminosyre, det er en forløper som blir omdannet til metionin, treonin, isoleucin og lysin, som alle er livsviktige aminosyrer.

Leucine

Den tredje mest utbredte aminosyre i egg er leucin, en essensiell aminosyre. Leucin er involvert i å danne muskler og muskel hindrer forringelse.