Digidexo.com

Diett for MS-syke

Mange pasienter som har MS gjøre ting for å holde kroppen i god stand så lenge som de muligens kan. De kan gjøre visse øvelser, kan du se en terapeut for god emosjonell og mental helse og spise en ernæringsmessig, sunt kosthold som vil gi dem den energien som kroppen spesifikt trenger. Det finnes i dag flere dietter som personer med MS kan følge.

Den Swank Diet

Den Swank diett er en populær diett blant lider av MS. Dr. Roy Swank kom opp med dietten rundt 1946 og det har vist seg å være svært effektiv i å hjelpe mange mennesker som lider med MS leve lange, friske liv. Den Swank kosthold innebærer å kutte ut fett og spise mye fiber, eliminere bearbeidet mat med mye fet fett. En stor del av dietten er å spise mye hele korn, som korn, brød og pasta og unngå bleket, beriket mat. Redusere forbruket av mat eller drikke som har koffein, samt godteri eller desserter, er også anbefalt. Tar ernæringsmessige eller kosttilskudd, tran, en multivitamin, vitamin C og vitamin E er også en viktig del av dietten.

MS Healthy Eating Plan

Et annet kosthold er MS Healthy Eating Plan, som igjen tar til orde for å senke fett i kosten. En forskjell mellom dette og Swank diett er at denne planen anbefaler å spise mat som har flerumettet fett, mens Swank diett anbefaler å begrense sitt inntak. Flerumettet fett er bra for immunforsvaret og hjernen / nervesystemet helse. Fisk er også sterkt anbefalt for sine nivåer av omega oljer.

Paleolithic Diet

Roger MacDougall implementert Paleolithic Diet da han ble diagnostisert med MS. Han mener at som et resultat av å følge denne dietten, ble hans symptomer reduseres dramatisk. Denne dietten er svært forskjellig fra de andre oppført i at det ikke er noen korn eller hvete inkludert i det hele tatt - absolutt ingen gluten - og melkeprodukter er også eliminert. Den understreker spise lav-fett, ubehandlet mat. Den anbefaler også flere kosttilskudd, inkludert B-vitaminer, lecitin, C-vitamin, magnesium, vitamin E og kalsium.

Fordi denne dietten eliminerer inntak av så mange matvarer, vil denne dietten krever en stor justering av pasientens del.

Sunt kosthold

De fleste leger anbefaler en normal diett for pasienter med MS, bare senke fettinntaket og øke protein, siden protein er kjent for å bygge kroppen opp igjen etter skade eller sykdom. Omega oljer er sterkt anbefalt for sin evne til å bekjempe betennelser i kroppen. En diett høy i fiber med mye hele korn er også den generelle regelen, selv om gluten kan være nødvendig å kutte ut siden folk med MS kan ha reaksjoner på denne ingrediensen. Bearbeidet mat og søtsaker og selv koffein bør kuttes ut. Kosttilskudd er også anbefalt, som sink, B-vitaminer, vitamin E og vitamin C.

Betraktninger

Det er viktig for pasienten å følge hans legens råd når det kommer til kosttilskudd regimer, men det er også viktig å prøve forskjellige taktikker og finne diett som fungerer for sin livsstil, kropp og tilstand.