Digidexo.com

Alternativer for Lumbar Disc Surgery

En serie av demping, gelatinøse strukturer kalt virvelskiver skille ryggvirvlene av ryggraden. Disse platene er litt mer delikat enn vi ønsker og er utsatt for både skader og tidens tann. Når konservative tiltak som for eksempel fysioterapi, smertestillende medikamenter og steroid skudd mislykkes, mange folk vende seg til sin nevro eller ortopedisk kirurg for å få hjelp.

Disc Disease

Degenerative plate sykdom er sett først og fremst hos eldre pasienter, og er virkelig en naturlig progresjon av aldringsprosessen snarere enn en ekte sykdom. Plater i voksne eldre enn 60 blir mindre fleksible, tørrere og mindre. Forårsaket av skade eller vedvarende skader over tid, herniated eller svulmende plater kan påvirke en pasient i alle aldre. Når en plate herniates, dens pute-lignende gel materialet helt prolapses fra sin beskyttende skall og presser på ekstremt følsomme nerver i nærheten ryggmargen. Foreløpig er en MR (magnetic resonance imaging) test gullstandarden i diagnostisering av en plate lidelse. Behandlingen består av ikke-kirurgiske teknikker som trening eller steroidinjeksjoner. Men hvis smertene er ikke lydhøre for konservative tiltak, kan pasienten må gjennomgå et kirurgisk inngrep.

Microdisectomy

Ofte når en plate er svulmende eller herniated, trykket på de omkringliggende nerver kan føre til smerter. En prosedyre kjent som en mikrodiskektomi er en av de beste fremgangsmåtene for tiden for behandling av plate-relaterte smerter i bena. I denne type operasjon, et lite segment av ben, sammen med skadet plate materialet, blir fjernet fra den tilstøtende nerveroten gjennom et lite innsnitt. Video gjør det mulig for kirurgen å visualisere området av involvering. Med en suksessrate på 90 prosent, ofte løser mikrodiskektomi problemet, men som med alle kirurgi, er det risiko involvert. Infeksjon, cerebrospinalvæskelekkasje (fluidet som støtter og demper hjernen), nerveskader eller postoperativ blødning er de mest vanlige komplikasjoner forbundet med en mikrodiskektomi; imidlertid tilfeller av alvorlige postoperative komplikasjoner er 1 prosent.

Korsrygg laminectomy

Også kjent som en åpen dekompresjon, er en lumbal laminektomi prosedyren for valg for de med spinal stenose. Stenose oppstår når nervene er komprimert på grunn av aldersrelaterte endringer som for eksempel leddgikt. Disc komprimering er også et felles trekk ved spinal stenose. I motsetning til mikrodiskektomi, mer av benet er fjernet i en lumbal laminektomi. Målet med denne type kirurgi er å utvide spinalkanalen, klart avfall som herniated plater og aktiverer nerver å fungere normalt.

Spinal Fusion

Spinal fusjon er egentlig det samme som en lumbal laminektomi med tillegg av fusing ryggvirvel bein å podet bein med kirurgiske skruer (instrumentering) for ekstra stabilitet. Podet bein er vanligvis høstes fra bekkenet. I tilfelle av artrittiske endringer i ryggraden, eller degenerative plate sykdom, er fusjons mer vanlig enn en enkel laminektomi. Disse pasientene kan bli pålagt å bære en støttende spenne under healing prosessen. En type brace brukes ofte er TLSO (thorax lumbro-sacral orthotic brace).

Suksess priser

Som du kan forestille deg, jo mindre invasiv kirurgi, desto bedre suksessrate. Mikrodiskektomi pasienter har en suksessrate på 90 til 95 prosent. Av denne gruppen, kan opptil 10 prosent utvikle en gjentakelse av skiveprolaps. Med lumbale laminectomies, 70 til 80 prosent sitere forbedring i rygg og ben smerter. I ca 10 prosent av laminectomies, er postoperativ ustabilitet den ledende komplikasjon som kan rettes opp ved en fusjon kirurgi. Fusion suksess priser er 60 til 70 prosent.