Digidexo.com

Grunner for plugget Ears

Mange opplevde plugget ørene når de er forkjølet eller bihulebetennelse. Plugget ørene også oppstå med endringer i høyde, på en drivende tur til fjells, eller når flyene tar av. De er forårsaket fordi trykket bygger seg opp i øregangen, og den trenger å bli løst. For det meste, kan disse tilfellene være ubehagelig, men de er mindre og midlertidige. Men hvis de plugget ørene vedvarer, kan det være andre årsaker.

Ørevoks

Voks buildup i øregangen kan forårsake koblet opp ørene. Ørevoks er nødvendig for å holde ting som støv og insekter ut av øret, men overflødig voks svekker hørsel og hvis det ikke ryddet opp, fører til smerter, infeksjoner og trommehinnen skade. Denne tilstanden kan behandles med over-the-counter øret skirens. Hvis voks fortsetter å plugge ørene, bør du oppsøke lege for å utelukke noe mer alvorlig.

Eustachian Katarr

Eustachian rør binde mellomøret til baksiden av nesen, kontrollere luftstrømmen og å utjevne trykket. Eustachian katarr årsaker plugget ørene fordi en hindring har skjedd i mellomøret, som produserer for mye press i øregangen. Dette demper lyden, og mange pasienter opplever øresmerter. Decongestants og nesespray kan klare opp milde tilfeller. I alvorlige tilfeller kan rør plasseres i pasientens ører for å lette trykket.

Otitis externa

Otitis externa er en infeksjon av den ytre øregangen. Bakterier og sopp trives i øregangen, fordi det er en varm, mørkt sted. Otitis externa er ofte referert til som svømmer øre fordi hyppig bading eller dusjing kan forårsake overflødig fuktighet og anspore en infeksjon. Rengjøring ørene hjelper vanligvis avlaste plugget ører, men medisinske intervensjoner er nødvendig hvis problemet vedvarer etter noen dager.

High Blood Pressure

Øre problemer, inkludert plugging, ofte følger høyt blodtrykk. Når blodtrykket er forhøyet, kan pasienter opplever smertefulle bankende i øregangen. For å avlaste plugget ørene, bør pasientene være klar over matvarer som forårsaker en økning i blodtrykket og administrere deres tilstand i henhold til deres legenes instruksjoner.

Barotitis Media

Barotitis media oppstår på grunn av skade på mellomøret i området bak trommehinnen. Denne tilstanden produserer plugget ørene fordi en skade fører til trykkøkning. Barotitis medie skader oppstå på personer som fallskjerm, dykke eller besøke fjellene. I tillegg til plugget i ørene, kan folk føle seg svimmel og har øresmerter. Denne tilstanden vanligvis klarner opp på egen hånd i noen timer eller noen dager. Personer med vedvarende øre problemer bør unngå disse aktivitetene og flytrafikken.