Digidexo.com

Hvordan beregne Net Effektive Karbohydrater

Hvordan beregne Net Effektive Karbohydrater


Netto effektive karbohydrater er karbohydrater som kan være fullt absorbert av kroppen din. Visse stoffer som fiber og sukkeralkoholer er resistent mot fordøyelse og derfor ikke metabolisert som en typisk karbohydrat. Selv om de spiller en viktig del av et godt balansert kosthold, kan for mange karbohydrater være problematisk for noen mennesker med blodsukker eller vekt-kontroll problemer. Beregning av netto effektive karbohydrater anbefales når du velger matvarer som en del av en lav-carb, høy-protein diett.

Hvordan beregne Net Effektive Karbohydrater

•  Bestem servering størrelse. Hvis du kommer til å spise mer enn størrelsen oppført, sørg for å ta høyde for den økte andelen.

Legg merke til mengden av total karbohydrater, kostfiber og sukkeralkoholer per porsjon. Beregn de totale gram hver basert på den delen du er forbruker som besluttet i trinn 1. Informasjonen på maten etiketten gjelder servering størrelse oppført på pakken. For eksempel, hvis servering størrelse er en kopp, og du skal spise to kopper, multiplisere det totale karbohydrat, fiber og sukkeralkoholer med 2.

Legg den totale gram kostfiber og sukkeralkoholer.

Trekk fra fiber og alkoholer fra det totale karbohydrat å beregne netto effektive karbohydrater.

Hint

  • For en mer nøyaktig karbohydratinnhold, anbefaler American Diabetes Association (ADA) trekke kostfiber fra totale karbohydrater bare når fiber er 5 gram eller mer per porsjon.
  • Skjønt sukkeralkoholer har mindre energi enn karbohydrater per gram, er de ikke kalori-fri. ADA foreslår at dersom et produkt inneholder sukkeralkoholer, bør du trekke fra halvparten av beløpet fra den totale karbohydrater.
  • Husk at lav-karbo er ikke lik kalorifattig.
  • Hvis du prøver å administrere ditt blod sukker eller vekt, sørg for å spise en godt balansert kosthold og ikke utelukke en bestemt matvaregruppe.
  • Begrepet "Netto Effektive Karbohydrater" er ikke FDA-regulert, og derfor ikke en pålitelig uttalelse.
  • Sukkeralkoholer kan føre gass eller diaré.