Digidexo.com

Hvor mange kalorier bør du spise på en dag?

Hvor mange kalorier bør du spise på en dag?

Tilstrekkelig kaloriinntak for en sunn kropp

Kroppen din trenger en bestemt mengde kalorier for å fungere optimalt. Hvis du spiser mer kalorier enn kroppen din trenger på en daglig basis, kan du vanligvis forvente å få vekt med mindre du brenner dem av, for eksempel gjennom trening. På den annen side, hvis du spiser for få kalorier, kan du gå ned i vekt. Hvis du prøver å gå ned i vekt, er det viktig å huske på at kroppen din ikke trenger nok drivstoff til å holde deg frisk. Som sådan, er det best å unngå å kutte kalorier for langt under hva kroppen din trenger.

Figur Din Basal Metabolic Rate

Å finne ut hvor mange kalorier du trenger må du beregne din basal metabolic rate (BMR). Denne prisen er rett og slett mengden kalorier du trenger for å opprettholde din nåværende vekt og sikre at kroppen din prosesser kan fortsette som normalt. Finne din basal metabolic rate krever et enkelt regnestykke. Ta din nåværende vekt og multipliserer det med 10. Dette betyr at hvis du veier 150 kg., 1500 kalorier om dagen er din basal metabolic rate.

Andre faktorer påvirker kalori behov

Du kan bli fristet til å bare stoppe på å finne ut basal metabolic rate. Men det er viktig å innse at din BMR ikke vurdere din fysiske aktivitet. Hvis du trener regelmessig eller er mer fysisk aktive, kan caloric behov være noe høyere. Dessuten vil slike faktorer som familiehistorie, alder og hvor mye kroppsfett du har kontra muskler også være viktige hensyn.

Hold mat og aktivitet Journal

Basal metabolic rate er et bra sted å starte i med tanke på hvor mange kalorier du trenger, men en personlig vurdering kan være mer nyttig. Hold en food journal for et par uker, og skaper en detaljert oversikt over alt du spiser og drikker i løpet av den tiden. Også ta opp fysisk aktivitet hver dag. På slutten av hver uke, veie deg selv og spille inn din vekt i din journal. Hvis du etter 2 uker vekten er den samme som den var da du begynte din journal og du er forbruker antall kalorier som er angitt av din BMR, du har faktisk funnet ut riktig basal metabolic rate. Hvis du har gått opp i vekt, kan du faktisk trenger færre kalorier enn du beregnet.

Menn vs kvinner

Menn og kvinner har ofte svært forskjellige kalori behov. For eksempel, hvis en mann og kvinne veier det samme beløpet, er det sannsynlig at mannen vil trenge mer kalorier på en daglig basis enn kvinnen gjør. Dette skyldes det faktum at menn er ofte fysisk aktive enn kvinner. De har også mer muskel, noe som bidrar til å brenne kalorier. På den annen side, hvis en meget aktiv kvinne er i forhold til en stillesittende mann av samme vekt, hun kan godt trenger flere kalorier enn han gjør for god kroppsfunksjon.