Digidexo.com

dårlig ånde røyking

Hva er årsakene til dårlig ånde eller munn lukt?

Dårlig ånde, også kjent som halitosis, er en tilstand som vil påvirke de fleste voksne på ett eller annet tidspunkt, og kan ha åpenbare årsaker som dårlig munnhygiene eller tørr munn. Andre personer kan ha kronisk dårlig ånde, som kan være forårsaket av en rekke sykdommer, inkludert ikke bare mer alvorlige problemer med tennene, men også sykdommer som organsvikt, fordøyelsessykdommer og infeksjoner.

Dental Årsaker

Den mest åpenbare årsaken til dårlig ånde er dårlig munnhygiene. Trapped matrester rundt og i mellom tennene forblir bak, samle bakterier og bidra til dårlig ånde. Plakk fra bakteriell mat sammenbrudd samler seg på tennene og på tungen. Daglig munnhygiene inkludert pusse tungen vil bidra til å eliminere denne åpenbare kilden til dårlig ånde. Dårlig munnhygiene kan bidra til utvikling av gingivitt, hulrom og periodontal sykdom og forverring av halitosis. Kronisk munn lukt fra hulrom eller periodontal sykdom garanterer oppmerksomhet fra en tannlege.

Luftveis Årsaker

Luftveislidelser som for eksempel allergi og luftveisinfeksjoner kan føre til dårlig ånde. Allergier og allergi medisiner kan få en til å sove med munnen åpen om natten, tørker ut de muntlige membraner. Munntørrhet er en hyppig årsak til halitosis. Bihulebetennelse produsere drenering som kan ha en stygg lukt ved tømming ned i halsen og ved utpust. Bronkial, kan lunge og halsinfeksjoner også forårsake en stygg lukt fra spytt. Enhver type infeksjon skal behandles av en lege.

Kroniske sykdommer

Enkelte typer av kreft og andre metabolske tilstander kan forårsake vond lukt som skal slippes ut fra lungene og munn. Nyresykdom kan føre til dårlig ånde som lukter av ammoniakk og urea, som ligner på lukten av urin. Lever svikt kan føre til en fishy lukt, og diabetikere er kjent for å ha fruktig luktende ånde, noe som kan være ubehagelig på grunn ketoacidose. Kronisk magesår eller gastroøsofageal refluks kan også føre til dårlig ånde. Noen av disse forholdene er grunn til å søke medisinsk hjelp.

Livsstilsproblemer

Atferd som røyking og inntak av alkohol, kaffe eller bitter mat kan være en årsak til halitosis. Røyking og alkohol har åpenbart karakteristiske lukt, men begge kan også tørke ut munnen og bidra til periodontal sykdom. Kaffe bidrar til et surt miljø i munnen som fører til bakterievekst. Kaffe er også et kjent diuretikum, som vil bidra til tørr munn. Bitter mat som løk eller hvitløk og andre matvarer som skaper gass inneholder fytokjemikalier som er absorbert i kroppen og utvist fra lungene for så mye som 72 timer.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue


Halitosis, ellers kjent som dårlig ånde, er en vanlig pinlig klage. Årsaker til dårlig ånde spenner fra fordøyelseskanalen lidelser, inkludert esophageal diverticuli, til soppinfeksjoner i munn og bakterier på tungen og på baksiden av munnen. En hvit tungen kombinert med dårlig ånde er en tilstand som krever vurdering og behandling, men er ofte godartet i naturen.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue

•  Isoler årsaken til dårlig ånde. En medisinsk profesjonell kan hjelpe avgjøre om etiologi av dårlig ånde er sopp, bakterier, mat-relatert eller på grunn av en annen medisinsk tilstand.

Unn trøske hvis det blir oppdaget. En tannlege eller lege kan gjøre denne diagnosen ved bare å børste det hvite området. Vanligvis det lett røyter og avslører en rød, blødende området under. Legen din kan foreskrive anti-fungal medisiner for å behandle trost og resulterende dårlig ånde.

Bruk en antiseptisk munnvann hvis bakteriell overvekst er oppdaget. Slike munnskyllevann drepe bakterier i munnen i stedet for bare å maskere lukt så mange munnskyllevann gjør.

Unngå lukt-forårsaker matvarer. Løk og hvitløk er beryktet for å forårsake dårlig ånde. Sukker og gjær holdige matvarer gir også rik plass for bakterier å formere seg.

Slutte å røyke, hvis det er aktuelt. Røyking kan føre til dårlig ånde og andre orale helseproblemer. Se din lege for å utelukke eventuelle langsiktige helsemessige konsekvenser.

planlegge et besøk med en medisinsk faglig hvis du ikke kan bli kvitt dårlig ånde. Visse sykdommer som tørr munn eller spiserør diverticuli kan føre til bakterie proliferasjon i munnen, en hvit tunge og dårlig ånde.

Hint

 • Tyggegummi og pust mints midlertidig masker dårlig ånde, men å løse det underliggende problemet, må du identifisere den.
 • For å hindre trost og andre forhold fra retur, øve sunne vaner. Puss tennene og tungen to ganger daglig, bruke tanntråd en gang per dag, og ha regelmessige tann helsen.
 • Ikke overse kronisk dårlig ånde som ikke går bort. Det kan være et tegn på et underliggende helseproblem.

Måter å kurere dårlig ånde

Dårlig ånde, eller halitosis, er en vanlig kilde til sosial ubehag og forlegenhet. Det er ofte forårsaket av munnhygiene problemer, spising av enkelte matvarer eller vaner som røyking. Men munnskyllevann og pastiller som vanligvis brukes til å bekjempe disse årsakene er bare midlertidig nyttig i beste fall. Likevel er det noen relativt enkle grep du kan ta for å kontrollere eller eliminere dårlig ånde mest uvelkomne effekter.

Mat Kilder

Vanlige kilder til problemer inkluderer løk, hvitløk, sterke krydder og litt grønnsaker, inkludert kål og brokkoli. Avhengig av din spesifikke kroppen, kan en rekke mat kombinasjoner føre til vanskeligheter. Hold oversikt over maten du spiser for å se hvilke som forårsake problemer. Hvis du oppdager en mat skyldige, eliminere den fra eller begrense det i kostholdet ditt.

Oral Hygiene

Undersøke din daglige munnhygiene. Hvis du ikke pusser eller tanntråd tennene regelmessig, er du skape gode forhold for oppsamling av matrester og dårlig ånde relaterte bakterier (plakk). Børste minst to ganger om dagen og tanntråd minst en gang daglig. Sørg for å børste tungen, siden bakterier buildup på tungen kan være en kilde til dårlig ånde.

Tannkjøttsykdom er en annen dårlig ånde årsaken. Plakk kan føre til tannråte og tannkjøttbetennelse. Venstre ubehandlet, kan en slik oppsamling også føre til periodontitt, preget av plakk lommer forming mellom tenner og tannkjøtt. Se din tannlege eller kjeve tannpleier regelmessig, og arbeidet med eventuelle munnhygiene anbefalinger de gir deg. Hvis du bruker gebiss, rengjøre dem regelmessig og sørge for at de passer ordentlig, uten hull som fanger matpartikler.

Munntørrhet

Spytt frisker munnen og bidrar til å vaske bort døde hudceller og rusk, og dens fravær fører til problemer. Vanlige årsaker til munntørrhet omfatter forbruk av alkohol (inkludert munnskyllevann som inneholder alkohol), lavt daglig væskeinntak, og bruk av antihistaminer, diuretika og noen antidepressiva. Gjør hva du kan for å eliminere disse årsakene, og ta kontakt med legen din om mulige alternativer til medisiner som kan bidra til dårlig ånde.

Tobakk

Tobakksprodukter av alle slag er kilder til dårlig ånde. Hvis du røyker, tygge tobakk eller bruk snus, arbeid på å eliminere din vane.

Dypere årsaker

Hvis ingen av disse trinnene eliminerer eller kontrollerer dårlig ånde, kan du bli lider av en dypere helse problem som produserer pusten problemer som en bivirkning. Rådfør deg med lege eller tannlege for videre diagnostisering og informasjon om mulige årsaker.

Herbal Cure for dårlig ånde

Dårlig ånde, medisinsk kjent som halitosis, er den ubehagelig lukt som avgir fra munnen. Dårlig ånde er vanligvis en midlertidig tilstand forårsaket av mat og drikke vi forbruker, bakterier i munnen eller en infeksjon. Før munnvann var tilgjengelig, urter ble brukt til behandling av tann saker og utrydde dårlig ånde. Mange urter har samme antiseptiske egenskaper som tannkrem for å fjerne bakterier.

Årsaker

Den vanligste årsaken til dårlig ånde er bakterier i munnhulen, som produserer når spyttproduksjon minsker. Andre årsaker til dårlig ånde er knyttet til forbruk av lukt-forårsaker mat og drikkevarer som alkohol, noe som reduserer spyttproduksjon; hvitløk; melk; løk; og tobakksbruk. Når dårlig ånde ikke kan utbedres ved riktig oral hygiene, kan årsaken være tannkjøttsykdom eller bihulebetennelse. Fordøyelsesproblemer kan også føre til dårlig ånde fordi gassen som produseres i magen utganger fra munningen, som avgir en ubehagelig lukt.

Effekter

Når dårlig ånde ikke er relatert til mat og drikke forbruk eller røyking, kan det være en indikasjon på tyggegummi (periodontal) sykdom. Tannkjøttsykdom er når pesten buildup på tennene forårsaker giftstoffer for å danne i munnhulen som forårsaker betennelse i tannkjøttet. Hvis venstre ubehandlet, kan tannkjøttsykdom føre til tap av tenner.

Spytt er nødvendig å vaske bort døde partikler på tungen, tennene og tannkjøttet, og fukte munnen for å nøytralisere syrer forårsaket av plakk. Når dårlig ånde er et resultat av tørr munn (xerostomia), døde celler som forblir i munnhulen dekomponerer forårsaker dårlig ånde. Plakk på tennene har vært knyttet til en økning risikoen for hjertesykdom.

Forebygging

Deltagelse i riktig dental hygiene vil redusere bakterievekst og holde pusten frisk. De tre områdene i munnhulen som er berørt av bakterier er det tenner, tunge og tannkjøtt. For å holde disse områdene rene pusser tennene, tanntråd og skrape eller børste tungen for å fjerne råtnende matrester, bakterier og plakk, som alle bidrar til dårlig ånde.

I tillegg til å følge riktig munnhygiene, drikke minst åtte glass vann om dagen vil holde spyttproduksjon stødig og munnen fuktig for å minimalisere tilstedeværelsen av lukt bakterier.

Behandling

Urter har aktive ingredienser som bekjempe dårlig ånde.

Kardemomme inneholder den høyeste mengder cineol, en antiseptisk som bekjemper dårlig ånde bakterier. Tygg på en kardemomme frø eller legge den i kokende vann når du lager te å drepe muntlig bakterier og friske pusten.

Eukalyptus er en forbindelse fra eukalyptusolje og også rik på cineol. Tygg eucalyptus blader eller som et alternativt sted noen dråper eukalyptus olje i vann og bruke som en munnvann.

Klorofyll-rike planter absorberer lukt, så de er effektive i å bli kvitt dårlig ånde. Klorofyll-rike urter omfatter persille, salvie, rosmarin, basilikum, selleri og timian. Tygge på bladene av disse plantene eller spise selleri stengel å friske pusten. Bladene og stilken kan svelges for kontinuerlig friskhet emitting fra fordøyelsessystemet.

Neem er et eviggrønt tre er kjent for sin antibakterielle og anti-sopp egenskaper. Tygg på Neem blader eller ta Neem kosttilskudd for å fjerne bakterier i munnen og holde pusten frisk.

Mint er en av de vanligste måtene å friske pusten. Tygge på bladene eller bruke mynte olje i vann som munnvann.

Nellik er antibakteriell og når tygget på eller kokt i vann slipper sine bakterier kjemper egenskaper. Drikk fedd kokt vann som en te eller bruk som et munnvann.

Anis er en lakris flavored urt som frisker pusten. Kok frøene i 3 til 5 minutter, sil og deretter bruke som munnvann.

Advarsel

Ikke alle urter er egnet for inntak, fordi de kan være giftig. Konsultere legen din dersom du er gravid eller ammer eller tar andre medisiner når du bruker urter til internt bruk.

Hvordan hjelpe Cure dårlig ånde

Hvordan hjelpe Cure dårlig ånde


For å bidra til å kurere dårlig ånde, kommer vanligvis ned til tannpleie. Dårlig ånde avhenger vanligvis av hvor ofte vi rydde vår munn, sammen med hva vi spiser. For at du skal behandle dårlig ånde, kommer det ned til å opprettholde bedre hygiene. Vi ønsker alle å eliminere dårlig ånde, og unngå pinlige situasjoner som kan oppstå fra det. Hva som forårsaker dårlig ånde er når bakterier vokser i munnen. Røyking kan være en dårlig årsaken til dårlig ånde. For å hjelpe dårlig ånde, er det best å vite årsakene også.

Bruksanvisning

•  Puss tennene tre ganger om dagen, og helst etter at du spiser. To ganger i det minste, prøv å gå tre ganger hvis du har kronisk dårlig ånde problemer. Børst godt og dun godt. Ikke bare børste forsiden av tennene. Mange mennesker ikke børste tennene grundig. Du må pusse alle sider av tennene dine. Få front, side og baksiden av tennene. Børst tannkjøttet og tungen også. Bakterier kan bygge opp der også. Jeg vil prøve å børste når du spiser. På den måten bakterier fra mat kan ikke bygge opp. Noen ganger er det vanskelig å gjøre det etter at du spiser. For eksempel, pusse tennene etter at du spiser frokost i sorg, eller har din morgenkaffe. Ikke glem å floss tennene, ettersom matrester seg fast mellom tennene. Colgate synes å være en ganske god tannkrem merkevare. Hjelper kampen plakk, tannkjøttbetennelse, tannstein og hulrom i tillegg.

Unngå matvarer som forårsaker dårlig ånde og spise matvarer som hjelper dårlig ånde. Hvitløk og løk er de første matvarer som kommer til hjernen som forårsaker dårlig ånde. Kaffe og alkohol kan utløse dårlig ånde problemer i tillegg. Matvarer som er veldig høy i protein, med sterk lukt holde seg til munnen. Noen matvarer er viktig å komme inn i kostholdet ditt. Hvitløk er ganske sunt. Kanskje når du spiser disse matvarene spesielt, du følger den opp med en muntlig opprydding.

Matvarer som er rike på vitamin C kan bidra til å bekjempe dårlig ånde. Ernæring kan være en fin måte å opprettholde bekjempe dårlig ånde. Bær, meloner mango, brokkoli, paprika, nektariner, grapefrukt, appelsiner, guava, og sitron. Gode ​​urter som bidrar til å bekjempe halitosis er persille, estragon, peppermynte og rosmarin. Mye av frukt og grønnsaker i kostholdet ditt vil eliminere dårlig ånde. Drikk grønn te, siden det bidrar til å unngå bakterier for å holde seg til tennene.

Bruk en god vask munnen. Det er best å bruke en antiseptisk vask munnen som hjelper drepe bakterier, og redusere plakk. Prøv å bruke en minty munnen vask, for å få en ekstra smak til å støtte god ånde. Munn vaske alene bør ikke bli brukt til å eliminere dårlig ånde. Swish munnen vask inni munnen i ca 30 sekunder etter hver gang du pusser tennene. Ikke svelge munnvann.

Bruk pust mints, tygge tyggegummi, og drikke vann daglig. Spytt er blitt sagt å bidra til å bekjempe dårlig ånde. Spytt kan vaske ut bakterier og lukt i munnen. Tygg tyggegummi daglig. Også ved hjelp av pusten mints er en annen flott måte å eliminere dårlig ånde. En oversett måte å forbedre dårlig brød er drikkevann. Vann holder munnen fuktig, og inneholder ingen lukt i det hele tatt. Det vasker bort matrester og bakterier i munnen. Holde munnen fuktig og unngå dehydrering. Det vil bidra til å eliminere dårlig ånde problemer.

Få vanlige tannlege helsen. Spesielt hvis du har kronisk dårlig ånde problemer. En vanlig tannhygiene fra en tannlege kan virkelig hjelpe med dårlig ånde. De kan også anbefale faglige råd, og måter å eliminere dårlig ånde. Fra tannkrem å bruke, børsting teknikker, til hva munnvann å bruke.

Hvordan Naturligvis bli kvitt dårlig ånde

Er du lider av dårlig ånde? Så mange mennesker i verden har denne ubehagelig og pinlig tilstand. Det er flere ting som forårsaker dårlig ånde, men mange mennesker er i stand til å eliminere dårlig ånde med bare noen få enkle trinn. Noen ganger folk har dårlig ånde på grunn av dårlig tannhygiene. Andre kan ha dårlig ånde på grunn av deres kosthold, visse medisiner de tar, eller fordi de har en tørr munn. Heldigvis er det et par ting du kan gjøre for å naturlig bli kvitt dårlig ånde.

Bruksanvisning

•  Praksis god tannhygiene. Husk å pusse tennene minst to ganger om dagen med fluortannkrem og ikke glem å pusse tungen og taket av munnen din også. Du bør også bruke tanntråd daglig (etter børsting), for å fjerne mat som er fanget mellom tennene. I tillegg må du kontrollere at du skylle munnen hver dag (i 30 sekunder) med fluormunnvann.

Unngå å få en tørr munn. Tørr munn skjer når det er en mangel på spytt i munnen, og dette fører til dårlig ånde å forekomme. Folk kan få en tørr munn puste gjennom munnen, drikke alkohol, ikke drikker nok vann eller ta visse medisiner som antidepressiva, antihistaminer og blodtrykket medisiner.

Drikk rikelig med vann hver dag. Du bør drikke minst 6 til 8 glass vann om dagen, for å hjelpe bli kvitt dårlig ånde. Drikkevann vasker bort igjen matrester og bakterier fra munnen.

Hold deg unna mat med en sterk lukt og krydret mat. Matvarer som hvitløk og løk kan legge igjen en dårlig smak i munnen i lang tid. Så, er det best ikke å spise dem i det hele tatt.

Eliminer tobakksvarer fra livet ditt. Røyking kan forlate en ubehagelig smak i munnen, og får deg til å utvikle dårlig ånde. Så, unngå å bruke noen form for tobakksprodukt.

Legg mer frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Å spise friske frukter og grønnsaker som gulrøtter, epler, selleri og agurk, alle bidra til naturlig eliminere dårlig ånde. Du kan også prøve andre frukt og grønnsaker produkter, men prøv å holde seg til skarp frukt fordi det har en tendens til å fungere bedre på å eliminere dårlig ånde.

Hint

 • Noen ganger dårlig ånde kan skyldes hulrom, råtne tenner, tannkjøtt sykdom eller en medisinsk tilstand, som diabetes eller nyre sykdom. Så, sørg for å besøke din tannlege for regelmessige kontroller (minst en gang hvert halvår) og se legen din minst en gang i året.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde permanent

Dårlig ånde kan være svært pinlig. Det kan ta en alvorlig toll på både personlige og profesjonelle liv. Dårlig ånde kan være forårsaket av en rekke problemer, alt fra dårlig ernæring utilstrekkelig dental hygiene. Enkelte individer er rett og slett genetisk utsatt for dårlig ånde. Heldigvis trenger du ikke å leve med dårlig ånde alltid. Det finnes ulike behandlinger du kan benytte for å bli kvitt dårlig ånde. Hvis du stadig benytter disse behandlingene, kan du bli kvitt dårlig ånde permanent.

Bruksanvisning

Ansett god munnhygiene praksis. Puss tennene minst to ganger daglig og floss en gang per dag. Hvis du ikke børste og tanntråd regelmessig, mat kan forbli inngitt mellom tennene og føre til dårlig ånde. Sørg for å bytte ut tannbørsten hver fire til seks måneder. Hvis du ikke gjør det, kan bakterier på tannbørsten bidra til dårlig ånde.

Besøk tannlegen to ganger i året for vanlige rengjorde. Din tannlege eller kjevepleieren vil fjerne plakk fra tennene. Hvis en slik oppsamling ikke blir fjernet, kan det både årsak og forverre dårlig ånde.

Tygg sukkerfri tyggegummi etter å ha spist. Selv om det er best å pusse tennene etter måltider, tygge sukkerfri tyggegummi når du ikke har enkel tilgang til din tannbørste og tannkrem. Tyggegummi bidrar til å fjerne matrester som kan bli fast i tennene. Det bidrar også til å drepe bakterier som kan forårsake dårlig ånde.

Ikke røyk. Røyking er en av de viktigste årsakene til dårlig ånde. Hvis du fortsetter å røyke, vil du ikke være i stand til å bli kvitt dårlig ånde permanent. Alle behandlingsmetoder vil bare maskere lukten av røyker pust. Hvis du slutte å røyke, vil du forbedre din pust samt din generelle helse.

Drikk rikelig med vann hele dagen. Dette holder munnen fuktig. Når munnen er tørr, er den mer utsatt for dårlig ånde.

Skrap bakterier off tungen. Bruk en tungeskrape for å skrape bort partikler fra overflaten av tungen. Du kan også slå en skje opp ned på tungen og forsiktig skrape den fra baksiden til forsiden av tungen. Du kan også bare børste tungen med tannbørsten. Dette bidrar til å fjerne bakterier fra tungen som kan føre til dårlig ånde.

Unngå mat som forverrer dårlig ånde. Matvarer som hvitløk, løk, melk, ost og fisk kan alle føre til dårlig ånde. Væsker som alkohol og kaffe også føre til dårlig ånde. Hvis du unngå disse stoffene, vil du være mindre sannsynlig å få dårlig ånde.

Se en tannlege eller lege hvis du ikke klarer å bli kvitt dårlig ånde på egen hånd. I noen tilfeller kan dårlig ånde være et tegn på en mer alvorlig underliggende problemet, som for eksempel fordøyelsessykdommer.

Hint

 • Mouthwashes og mints kan også bidra til å bli kvitt dårlig ånde.

Måter å stoppe dårlig ånde

Måter å stoppe dårlig ånde


For noen, å bli kvitt dårlig ånde er mer komplisert enn dukker i et par pust mints, tygge tyggis eller gurgle med munnvann. Dette er fordi slike midlertidige reparasjoner ikke nødvendigvis kvitte seg med bakterier som forårsaker dårlig ånde til å begynne med. Her er noen hjemme-tiltak du kan gjøre for å stoppe dårlig ånde.

Børste og Floss

Børsting minst to ganger om dagen i to til tre minutter av gangen hjelper kvitte seg med dårlige ånde forårsaker bakterier som lever på tennene og tannkjøttet. Siden bakterier som lever i munnen trives på maten du putter i munnen, er det spesielt viktig å børste etter måltider. Ta en tannbørste til arbeid, slik at du kan pusse etter lunsj. Også tanntråd tennene minst en gang om dagen. Hvis du ofte glemmer å bruke tanntråd, ta med tanntråd inn i dusjen slik at når du ikke ønsker å komme ut av den varme dusjen i morgen, vil du huske at du også kan floss tennene.

Børste tungen

Børsting eller skraping tungen er viktig fordi det fjerner døde celler, bakterier og rusk igjen fra mat. Bakterier trives spesielt på baksiden av tungen, så rent med tannbørste eller tungen renere så langt tilbake som du kan uten å brekke.

Hold deg hydrert

Lukt-bakterier trives i en tørr munn miljø. Spytt holder munnen fuktig og bidrar til å vaske bort matrester som bakteriene trives på. For å oppmuntre spyttproduksjon, drikke mye vann, unngå røyking og drikking mye koffein eller alkohol, og tygge sukkerfri tyggegummi etter måltider hvis du ikke kan pusse tennene.

Skyll munnen Appliances

Proteser, munn broer og andre muntlig apparater kan forårsake en stygg lukt hvis de ikke blir rengjort skikkelig. Følge rengjørings instruksjonene du får av din tannlege eller kjeveortoped for å sikre at enhver dårlig ånde kommer ikke fra slike apparater.

Besøk din tannlege regelmessig

Besøk tannlegen minst en gang per år. Ideelt sett, gå til tannlegen to ganger per år for å få grundige rengjorde og å sørge for at du ikke har noen underliggende forhold som kan føre til tøylesløs dårlig ånde. Noen problemer som kan føre til dårlig ånde inkluderer abscesser, periodontal sykdom og påvirket tenner.

Advarselen tegn på periodontal sykdom

Periodontal sykdom er en bakteriell infeksjon i munnen som påvirker tannkjøttet og tannstøtte leddbånd. En munn påvirket av periodontal sykdom kan ha ekstra plasser for bakterier å skjule. Her er noen symptomer på periodontal sykdom:

-Red, Hovne, blødende tannkjøtt
-sensitive Tenner og tannkjøtt
-Loose Tenner
-Pus Rundt tennene

Kontakt tannlegen din hvis du tror du er stille symptomer på periodontal sykdom slik at han kan undersøke munnen og tilbyr profesjonelle behandlinger.

Dårlig ånde Behandlinger

Dårlig ånde Behandlinger


Dårlig ånde, kalt halitosis, har mange årsaker, inkludert sinus forhold, mandel problemer, råtnet tennene, tannkjøttsykdom, xerostomia (munntørrhet) og allergier. Visse sykdommer og andre medisinske tilstander kan også bidra til dårlig ånde, for eksempel lunge, nyre og leversykdommer, sure oppstøt, diabetes, blodsykdommer, galleblæren problemer og menstruasjon.

Tannkrem / Floss / Munnvann

Legge litt natron til tannbørsten før du legger tannkrem kan bidra til å nøytralisere dårlig-ånde-forårsaker syrer i munnen. Pass alltid på å børste tungen eller bruk en tungeskrape for å fjerne en hvit film kalt flyktige svovelforbindelser (VSC). Du bør børste og tanntråd tennene minst to ganger om dagen --- i morgen og igjen før du går til sengs. Munnvann renser også munnen og desinfiserer det. Du kan lage din egen munnvann med natron og hydrogen peroxide.

Mints / Gum / Sprayer / Drops

Hvis du tygger tyggegummi, er sukkerfri tyggegummi det beste valget fordi det ikke bidrar til tannråte. Noen andre eksempler på gode dårlig ånde rettsmidler inkluderer Binaca pust spray, Dentiva pastiller, Good Breath gels, Therabrite tyggegummi, probiotiske tyggegummi, ZOX mints, PLUS Extinguisher spray, PLUS Nasal-Sinus dråper og AktivOxigen tabletter.

Vann

Drikke mye vann kan bidra til å forhindre dårlig ånde. Munntørrhet fører til dårlig ånde fordi det tillater bakterier å vokse lett. Hvis du puster gjennom nesen, kan du også redusere munntørrhet. Hard Candy kan øke flyten av spytt for å holde munnen fuktig. Hvis dette problemet er alvorlig, kan tannlegen gi et medikament for å produsere kunstig spytt.

Foods

Grønn te kan hindre bakterievekst. Visse matvarer kan også redusere dårlig ånde, for eksempel persille, peppermynte, gulrøtter, selleri, epler, appelsiner, sitroner og yoghurt. Disse matvarer begrense veksten av bakterier på tennene og i munnen.

Hva skal unngås

Røyking og bruk av tobakk bidrar til dårlig ånde ved å tørke ut munnen. Røyking også flekker tennene, oppfordrer råte og fører til tannkjøttproblemer. Du bør unngå matvarer som løk, hvitløk, fisk, kaffe og noen oster. Disse matvarer blir absorbert i blodet og blir fraktet til lungene der lukt er utåndet.

Betraktninger

Hvis du har dårlig ånde ledsaget av munnsår, tilbakevendende tørr munn, smerter når du tygger eller svelge, feber eller hvite flekker på mandlene, bør du konsultere legen din. I tillegg, hvis du tar en ny medisin eller har nylig hatt tannkirurgi, bør du søke lege hvis du merker symptomer på dårlig ånde. Gå til tannlegen for vanlige tannlege cleanings og helsen.

Tips for å kurere dårlig ånde

Dårlig ånde kan være resultatet av dårlig dental hygiene, matvarer nylig har spist eller en indikasjon på sykdommen. Hvis du har dårlig ånde at du ikke kan tillegge til mat - og det går ikke bort med vanlig børsting - du bør la din lege eller tannlege vet.

Årsaker

Spis hvitløk, kål eller løk, og du vil sannsynligvis utvikle en midlertidig tilfelle av dårlig ånde. Sigarettrøyking kan også føre til at pusten å lukte ille. Feilaktig rengjøring av proteser, en abscessed tann, munntørrhet, hulrom, og tannkjøtt sykdommer tillate bakterier å vokse i munnen og utvikle en stygg lukt. Så gjør luftveisinfeksjoner i lunger, hals eller bihulene. Dårlig ånde kan også være en indikasjon på alvorlige sykdommer som diabetes, sure oppstøt, nyresvikt, kreft, eller tarmobstruksjon.

Hjem Behandling

Puss tennene og tungen etter hvert måltid; tanntråd daglig. Bruk en tunge skraper på tungen for å rengjøre den grundig. Har et reserve tannbørste med deg til jobb eller når du går ut for å spise slik at du kan rengjøre tennene før lukt kan utvikle seg. Bytt ut tannbørsten minst hver tredje måned. Hvis du bruker gebiss, fjerne dem og børste dem under rennende vann etter hvert måltid. Suge dem i protese cleanser en gang om dagen for å drepe bakterier og redusere lukt.

Unngå å bruke munnvann som inneholder alkohol fordi det kan tørke munnen og gjøre ting verre. Tygg på mynte eller fersk persille å bekjempe dårlig ånde etter å ha spist. Bruk sukkerfri harde drops eller sukkerfri tyggegummi for å øke spytt og forebygge tørr munn. Pust mints fungerer bare midlertidig, og kan faktisk hjelpe bakterier å formere seg. Slutte å røyke. Røyking tørker ut munnen og etterlater en rest på tennene og tungen. Drikke åtte glass vann om dagen for å holde munnen fuktig, og for å vaske bort matrester. Drikk vann i stedet for kaffe eller brus som koffein kan føre til dårlig ånde ved å tørke munnen.

Medisinsk behandling

Ta antibiotika hvis de er foreskrevet av legen din for å behandle en luftveisinfeksjon eller dental infeksjon som kan være årsaken til dårlig ånde. Dersom tørr munn er årsaken, kan legen forskrive en medisin som øker spyttproduksjon, eller gi deg en kunstig spytt løsning. Legen din vil gi deg en fysisk undersøkelse for å se om det er en underliggende medisinsk årsak til dårlig ånde. Han kan ta blodprøver, en hals kultur og en x-ray for å hjelpe ham å nå en diagnose.

Gjennomgå noen nødvendig tannbehandling er nødvendig for å korrigere din tannkjøttsykdom eller tannproblemer. Gå til tannlegen minst to ganger i året for en grundig rengjøring og påvisning av periodontal sykdom.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde

Hvordan bli kvitt dårlig ånde


Pop en mint, please! Dårlig ånde, eller halitosis som det heter i det medisinske feltet, påvirker alle. Enten det er et jobbintervju, et nettverk hendelse, ditt første kyss eller en nær snakk middag dato, trenger du ikke ønsker å bli distrahert av noe som er kontrollerbare.

Bruksanvisning

•  Se en tannlege. Sjansen er at du lider av de typiske dårlig ånde øyeblikk at alle mennesker opplever. Det er imidlertid en mulighet for at en tiltalende åndedrag er noe mer alvorlig. Å ha en profesjonell vurdering hjelper deg utelukke dette.

Kick the morning pusten blues! Morgenen er den beste tiden for å bli kvitt dårlig ånde lagret opp over natten. Børste og skrape så snart du stige og ingen hopping i helgene!

Pensle tungen! Hundrevis av bakterier lever på tungen og den sterkeste muskelen i kroppen er en stor bidragsyter til dårlig ånde. Tungeskraper er veldig billig og en god investering. Hvis du ikke har en skrape, bruker tannbørsten ved å skrape langs, fra baksiden av munnen fremover. Eller hvis du er virkelig desperat, er et rent kredittkort en stor skrape erstatning.

Floss! Prøv å bruke tanntråd en gang om dagen, annenhver dag hvis tennene og tannkjøttet er følsomme. Det er mange alternativer når det kommer til bruk av tanntråd. Floss kommer i mange former. Plukk den typen som er mest komfortable og enkleste å bruke.

Hydrate! I mellom måltidene, og mens du sover, kan munnens spytt nivåer svinge. En medisinsk tilstand som kalles xerostomia, bedre kjent som tørr munn, kan oppstå når du mangler væsker. Spytt er viktig å vaske bort de rester fra lunsj.

Hold sukkerfri drops og tyggegummi hendig for rask løsning øyeblikk. Brukes med måte, kan mints og tannkjøtt gir umiddelbar dårlig ånde lettelse når du er i en klemme.

Hint

 • Pass på hva du spiser. Noen elementer er beryktet for sin forårsaker dårlig ånde (hvitløk!), Mens annen mat og drikke, som melk, synes å være tamme, men skaper en ubehagelig ettersmak.
 • Slutte cold turkey! Røyking er en viktig bidragsyter av langvarig dårlig ånde.
 • Unngå sukkerholdige mints og tannkjøtt. Frisk pust elementer med høye doser av sukker kan faktisk gjøre mer skade enn godt. Ikke bare gjør de har ekstremt kort friskhet liv spenner, men sukkeret sitter på tennene, og reverserer de positive effektene av tannpuss og bruk av tanntråd.
 • Stopp spytter! Gutter, spesielt baseball spiller gutter, er skyldig i hyppige spytter. Du må spytt kroppen produserer for å unngå tørr munn og sår hals, to symptomer som kan føre til dårlig ånde.

Vanligste årsaken til dårlig ånde

Vanligste årsaken til dårlig ånde


Dårlig ånde er ikke bare en sosial forlegenhet eller spørsmål om personlig hygiene, men det er ofte tegn på at du kan ha et helseproblem. Det er noen viktige årsaker til dårlig ånde, alt fra tannråte å spise sure matvarer.

Bad Hygiene

Dårlig ånde er også kjent som halitosis. Tannråte, hulrom og dårlig munnhygiene er ledende årsakene til dårlig ånde. Hvis du ikke regelmessig børste og floss tennene, kan matrester fanget mellom tennene brytes ned inne i munnen som forårsaker vond lukt. Ifølge Kids Helse, betyr munnvann ikke stoppe dårlig ånde, men rett og slett masker stygg lukt.

Røyking og tannkjøttsykdom

Røyking og tannkjøttsykdom kan føre til dårlig ånde. Røyking ikke bare fører til at tennene flekken, men kan bidra til tannkjøttsykdom. Tannkjøttsykdom er forårsaket av plakk i munnen; som bakterier i munnen bygger, frigir det giftstoffer som bidrar til dårlig ånde.

Tørr munn og andre helseplager

Ifølge WebMD, medisinsk tilstand som kalles tørr munn eller xerostomia er en bidragsyter til halitosis. Hvis munnen ikke har nok spytt til å holde det fuktig og vaske bort døde hudceller og plakk, vil cellene brytes ned og føre til dårlig ånde og andre helseproblemer. Lungebetennelse, kronisk bihulebetennelse, diabetes, og lever- eller nyreproblemer kan bidra til dårlig ånde.

Stinky Foods

Stinkende matvarer som hvitløk og løk bidrar ofte til dårlig ånde. Munnvann, tannpuss og bruk av tanntråd kan fjerne noen partikler og maskere vond lukt, men til slutt lukt forårsaket av stinky matvarer vil passere som de er fordøyd.

Slik Cure halitosis (dårlig ånde)

Slik Cure halitosis (dårlig ånde)


Få ting er mer pinlig enn dårlig ånde. Hvis du vet at du har dårlig ånde, også kalt halitosis, kan du bli veldig selvbevisst om det. Dårlig ånde er vanligvis forårsaket av noen form for underliggende problemet. Noen av årsakene til halitosis kan være tannproblemer, røyking, dårlig hygiene eller kosthold. Selv om dårlig ånde er lite appellerende og har en tendens til å være et tilbakevendende problem, heldigvis er det et problem som kan bli løst etter noen etterforskning.

Quit Smoking

Slutte å røyke og skråtobakk. Hvis du noen gang har luktet et askebeger på nært hold, vet du at tobakksblader bak stygg lukt. Dessverre, tobakk også gir pusten en kronisk ubehagelig lukt. Det er ingen måte å løse dårlig ånde forårsaket av røyking eller skråtobakk, annet enn å gi opp røyking. Bruk nikotin-erstatningsprodukter eller se en lege, hvis du trenger hjelp med å slutte tobakk.

Eliminere uakseptable Foods

Identifisere og unngå de matvarene som er mest sannsynlig til å føre til dårlig ånde. Selv om det kan være noe variasjon blant matvarer som forårsaker dårlig ånde, løk, hvitløk, sukker og melkeprodukter er vanlige årsaker til dårlig ånde. Hvis du tygger tyggis, men at bare dekker opp problemet og ikke fikser det. Dårlig ånde er forårsaket av mat i magen som fordøyelsessystemet bryter ned maten. Unngåelse av disse matvarer kan være den eneste måte å eliminere dårlig ånde knyttet til disse matvarer.

Forbedre Dental Hygiene

Ta vare på tennene. Dårlig tannhygiene er en annen vanlig årsak til dårlig ånde. Mat fanget i tennene eller tannproteser, og overskytende plakk kan føre bakterier å vokse, som produserer ubehagelig lukt. Brush og floss tennene minst to ganger om dagen. Se en tannlege for profesjonelle rengjøringer hver sjette måned, og søker oppmerksomhet for eventuelle tannproblemer. I tillegg må du drikke nok vann for å skylle ut eventuelle bakterier i munnen.

Se en lege

Oppsøk lege, spesielt hvis egenomsorg metoder ikke løse problemet. Halitosis kan være forårsaket av flere medisinske tilstander, inkludert bihulebetennelse, betennelse i mandlene og til og med diabetes. Mange medisiner kan også forårsake dårlig ånde - spesielt medisiner som forårsaker tørr munn. Spør legen din om han anbefaler å bytte til et annet legemiddel som kanskje ikke føre denne bivirkningen.

Tips og advarsler

 • Se en lege hvis du har konstant dårlig ånde. Legene har sett alt, og kan bidra til å gi andre botemidler for halitosis.
 • Hold en pakke tyggegummi med deg for nødhjelp.
 • Med hydrogen peroxide, sørg for at du ikke bruker mer enn de 3% konsentrasjon som du kjøper i butikken, og ikke svelge.

Årsaker og botemidler for Forferdelig dårlig ånde

Årsaker og botemidler for Forferdelig dårlig ånde


Dårlig ånde er ikke bare en plage. Det holder deg fra å være nær venner og familie. Dårlig ånde kan gjøre en potensiell arbeidsgiver tenke to ganger om å ansette deg. Dårlig ånde innebærer at du ikke bryr for deg selv eller din helse og personlig hygiene kan være mangelfull. I stedet kan det tyde på alvorlige helseproblemer. Det finnes årsaker til svært dårlig ånde, og også botemidler.

Mat

Eating later matpartikler på tennene. Dersom disse ikke blir fjernet, vil du ende opp med dårlig ånde. Bortsett fra vanlig å spise, kan årsakene til forferdelig dårlig ånde være bestemte matvarer. De med sterk lukt, for eksempel løk og hvitløk, gjør dårlig ånde mer forferdelig. Mens munnvann og tannkrem dekke opp lukt, ifølge medicinenet, "Lukten vil ikke gå helt bort til maten har passert gjennom kroppen din."

Helse

Forferdelig dårlig ånde kan signalisere et helseproblem. Hvis ingenting du ser ut til å lindre din dårlig ånde, kan du ha periodontal, ellers kjent som tyggegummi, sykdom. Ifølge medicinenet, "Gum sykdom er forårsaket av oppbygging av plakk på tennene. Bakteriene forårsaker giftstoffer for å danne i munnen, noe som irriterer tannkjøttet. Hvis tannkjøttsykdom fortsetter ubehandlet, kan det skade tannkjøttet og kjevebenet." Andre helsemessige bekymringer for forferdelig dårlig ånde er tannråte, gjær infeksjoner og problemer med proteser.

Enhver rekke alvorlige sykdommer kan forårsake forferdelig dårlig ånde. Disse inkluderer diabetes, kronisk bihulebetennelse eller acid reflux sykdom, luftveisproblemer som lungebetennelse eller bronkitt samt problemer med nyrene eller leveren.

Hygiene

En årsak til forferdelig dårlig ånde kan være en mangel på god personlig hygiene. Dårlig ånde skjer naturlig etter inntak av mat, etter røyking eller etter å ha drukket noe væske annet enn vann.

En kur er å ta vare på tennene dine. Etter å ha spist, du alltid trenger å pusse tennene nøye. Sørg for å nå alle tennene, inne, ute og på toppen. Børste også tannkjøttet rundt tennene. Tanntråd bistår i å få ut matrester fast mellom tennene. Å pusse tennene med natron eller de fleste tannkremer fjerner bakterier som forårsaker dårlig ånde. Tannbørster slites ut og bli lager for bakterier. Erstatte tannbørster hver to eller tre måneder.

Decay

Forferdelig dårlig ånde kan stamme fra tannråte. Minst en gang i året, sørg for å gå til tannlegen. Hvis tennene forårsake ubehag eller smerte, gjøre en avtale med tannlegen umiddelbart. Tann problemer forsvinner ikke av seg selv. Dårlig ånde kan være et signal om betydelige tannproblemer. Tannlegen vil sjekke tennene for forråtnelse og infeksjoner. Slik at tannlegen å fikse tannproblemer kan lindre problemet. Sørg også for å ha tennene rengjøres regelmessig.

Hva hindrer dårlig ånde

Hva hindrer dårlig ånde


Ingen ønsker å ha dårlig ånde. Og sikkert, ingen ønsker å lukte det. Det er derfor det er godt å vite hva som hindrer dårlig ånde.

Du lukter som hva du spiser

Ifølge American Dental Association, vil maten du spiser påvirker pusten før kroppen din har helt fordøyd dem. Det er derfor sterkere matvarer som hvitløk, løk og noen oster synes å være på pusten i lang tid.

Dirty Mouth

Dårlig ånde forebygging betyr å holde munnen ren. Hvis du ikke børste og tanntråd regelmessig, matrester samles i munnen og bli et fristed for bakterier, som forårsaker dårlig ånde.

Røyking

Røyking gjør pusten lukter dårlig. Hvis du er en røyker, ta kontakt med legen din for å få hjelp til å slutte.

Din munnhygiene rutine

For å bli kvitt dårlig ånde, pusser tennene minst to ganger om dagen, og følger med en antiseptisk munnskylle. Floss tennene minst en gang om dagen. Gå til tannlegen for vanlige rengjorde.

Gode ​​Foods

Spis litt pust frisket matvarer som epler, gulrøtter, selleri, yoghurt og vitamin C-rik mat hver dag - de vil bidra til å forhindre dårlig ånde. Romerne brukte persille som en pust oppfrisker.

Krydder som CURE dårlig ånde

Vanlige årsaker til dårlig ånde kan være mangel på skikkelig tannhygiene, røyking og spising velluktende matvarer. Heldigvis finnes det en rekke vanlige husholdnings krydder som kan bidra til å rette på situasjonen.

Persille

Persille hjelpemidler i eliminering av dårlig ånde på grunn av det faktum at den inneholder et høyt nivå av klorofyll. Klorofyll er en velkjent luktfjern som er spesielt effektive i å redusere k-relaterte lukt. Mange populære over-the-counter pusten friskere inneholder persille.

Nellik

Nellik er et annet krydder som kan svelges som et middel for å kurere dårlig ånde. Hvis tygge fedd viser seg vanskelig, på grunn av sin spiciness, rett og slett å holde den i munnen et minutt eller så er like effektive.

Mynteblader

Tygge en mint blad etter å spise vil bidra til å bekjempe dårlig ånde. Mynteblader kan være en erstatning for de som ikke liker smaken av nellik.

Fennikel frø

Fennikel og andre frø som anis kan tygges for å eliminere dårlig ånde. Fennikel tilbys ofte etter måltider i India. Det bidrar også til å redusere dårlig, noe som kan være en årsak til dårlig ånde.

Advarsel

Hvis dårlig ånde er hyppig og forekommer i en lengre periode, er det lurt å søke råd hos en tannlege eller medisinsk faglig.

Hva er noen botemidler for Ekstremt dårlig ånde?

Hva er noen botemidler for Ekstremt dårlig ånde?


Ekstremt dårlig ånde er et pinlig problem som kan være vanskelig å behandle med hell. Mens alle lider av sporadiske anfall av dårlig ånde, noen mennesker opplever kronisk dårlig ånde så alvorlig at det begrenser sosiale interaksjoner med andre. Å identifisere årsaken til problemet er nødvendig før behandling kan starte.

Dental Hygiene

Dårlig tannhygiene resulterer ofte i matrester som blir fanget i tennene og tannkjøttet. Når disse matrester ikke er fjernet av daglig tannpuss og bruk av tanntråd, begynner de å forfalle, produsere en svært ubehagelig lukt. Unnlate å rengjøre proteser på daglig basis kan også resultere i en opphopning av matrester på proteser og kan føre til dårlig ånde. Holde opp med munnhygiene bidrar til å redusere dårlig ånde. The American Dental Association anbefaler å pusse tungen når du pusser tennene for å redusere dårlig ånde. Fordi bakterier som forårsaker dårlig ånde kan leve videre i tannbørsten din, er det en god idé å erstatte tannbørste minst hver 3. måned.

Munnen vasker og skyller kan være nyttig for å redusere dårlig ånde. Mens noen munnskylle bare gi midlertidig lindring av dårlig ånde, en studie av Z. Fedorowicz, H. Aljufairi, M. Nasser, TL Outhouse og V. Pedrazzi viste at munnen skyllinger som inneholder cetylpyridinium og klorheksidin kan spille en viktig rolle i å redusere bakterier på tungen. Studien fant også at munnen skyllinger som inneholder sink og klordioksid kan være effektive i å nøytralisere lukt-forårsaker svovelforbindelser. Studien ble publisert i Cochrane Database of Systemiske Anmeldelser i oktober 2008.

Når tennene ikke er rengjort godt, kan en oppbygging av plakk forårsake lommer, eller hull, for å danne mellom tennene og tannkjøttet. Plakk er en klebrig film som samler seg til tennene og kan føre til tannråte. Hvis disse lommene blir store nok, kan de havnen bakterier, noe som resulterer i ekstremt dårlig ånde og tannkjøttsykdommer. En periodontist, en tannlege som spesialiserer seg på tannkjøttsykdom, kan rense ut disse lommene med en dyp dental rengjøring. Under en dyp rengjøring, er plakk og tannsten skrapt bort både over og under tannkjøttet.

Mat

Hvis du liker sunne mengder løk, hvitløk eller stikkende krydder på maten, kan du dele dette faktum med verden. Selv om disse matvarene kan umiddelbart luktet på pusten din når du spiser dem, kan lukt fortsette å dvele for et par dager lenger, takket være kroppens fordøyelsesprosessen. Krydret eller stinkende matvarer absorberes av blodet og sirkulerer i hele kroppen, inkludert lungene. Inntil kroppen bryter helt ned disse løk eller andre stinkende mat, vil pusten fortsette å lukte vondt. Hvis det er en viktig begivenhet i nærmeste fremtid, kan det være lurt å si nei til løk eller hvitløk noen dager før arrangementet for å unngå dårlig ånde.

Andre årsaker

Slanking, røyking og tørr munn kan bidra til dårlig ånde. Hvis munnen blir for tørr, døde celler begynner å bygge seg opp på slimhinnen i munnen, tannkjøttet og tennene, noe som resulterer i dårlig ånde. Drikkevann i løpet av dagen kan hjelpe, særlig hvis din tørr munn skyldes bivirkninger av medisiner.

Sykdommer og sykdommer kan også føre til dårlig ånde. Når du har en bihulebetennelse, drypper bakterier-laden utslippet ned i halsen din. Hver gang du puster, puster du lukt som kommer fra utslippet. Antibiotika kan hjelpe behandle infeksjonen og forbedre pusten. Hvis du har en alvorlig sykdom, slik som nyresvikt, leversvikt, ukontrollert diabetes, lunge abscesser, noen typer kreft eller kronisk lungesykdom, du kan også ha dårlig ånde. I disse tilfeller kan det ikke være mulig å fullstendig eliminere dårlig ånde. Hvis sykdommen ikke er under kontroll, kan du starter behandling for sykdommen også vise seg gunstig for å redusere eller eliminere dårlig ånde. I andre tilfeller, vil munnskylle hjelp maskere eventuell ubehagelig lukt.

Botemidler for dårlig ånde fra halsen

Du kan pusse tenner, skrape tungen, tanntråd og skyll med munnvann og har fortsatt forferdelig ånde dersom lukten kommer fra baksiden av halsen. Den anaerobe bakterier som lever på overflaten av tungen og i munnen som forårsaker dårlig ånde kan også være til stede i spiserøret. Hvis denne bakterien begynner å reprodusere i et hurtig tempo, på grunn av en infeksjon eller andre årsaker, er du nødt til å ha dårlig ånde, ifølge Kiss-bad-breath-goodbye.com.

Infeksjoner

Tenk at du kan ha dårlig ånde på grunn av en infeksjon i mandlene eller bihulene. Dette kan føre til dårlig ånde som kommer fra baksiden av halsen, ifølge Health911.com. Disse forholdene kan forårsake overflødig bakterier, som kan gjøre pusten stinker. Det kan være at du har noen form for allergi hvis du har også hals og bihuleproblemer.

Faryngitt

En sår hals, også kjent som faryngitt, kan føre til dårlig ånde. Faryngitt innebærer en betent pharnyx, som er den del av halsen som ligger like utenfor baksiden av taket i munnen. Den strekker seg til svelget, som er adamseplet. Virus og bakterier fra en bihulebetennelse, forkjølelse eller influensa føre til sår hals. Bakterier kan gjøre pusten lukt.

Mandel Stones

Mandel steiner, eller tonsilloliths, er hvitaktig-gul, uregelmessig formet, illeluktende bunter av bakterier og slim som kan sette seg fast på baksiden av halsen. Disse steinene utvikle seg i mandel krypter, som er små lommer som er til stede i alles mandlene. Disse hvite klatter kalles tonsilloliths, ifølge Tonsilstones.com. Hvis du hoste opp stinkende klatter av hvitt, har du sannsynligvis mandel steiner.

Vanskelig å behandle

Hvis du ikke har mandlene, trenger du ikke å bekymre deg for mandel steiner. Men hvis du har mandlene, kan disse steinene lukte veldig dårlig. De stikker på baksiden av halsen og føre til irritasjon i halsen. Stones kan fjernes, men ofte dukke opp igjen i en dag eller to.

Geografisk Tongue

Den hvite belegget som oppstår på enkelte folks tunger kan lukte, ifølge Dental-health-index.com. Ifølge Dr. Harold Katz, hvis du har en geografisk tunge du er mer sannsynlig å ha en hvit tungen. En geografisk tunge er en tunge som har flere spor og sprekker i det enn de fleste tunger. Disse områdene gir et utmerket sted for bakterier å formere seg, noe som er det som forårsaker dårlig ånde og en hvit tungen. Bruk en tungeskrape for å fjerne den hvite gunk. Ikke skimp på denne prosessen, som er en som mange overser. Det bør gjøres daglig for å holde pusten frisk. Hvis du ikke fjerner bakterier fra tungen, kan pusten lukter.

Snørr og postnasal drypp

Hvis du har mye slim og postnasal slipp, kan dette forårsake halitosis, som er kronisk dårlig ånde på grunn av opphoping av slim i baksiden av halsen.

Hvordan bli kvitt lukten

Vurder å bruke et produkt som kalles TheraBreath, som er en oxygenating tannkrem. Hvis du arbeider med mandel steiner og gobs av hvite ting som anses som "stinker baller," prøve å blande 2 ts. honning med bikarbonat brus og sette både i et glass med varmt vann. Gurgle blandingen i et minutt og deretter drikke det. Du kan også gurgle saltvann for å redusere lukt av de "stinker baller." Røyking og drikking kan forverre lukten som kommer fra tonsilloliths, så unngå disse praksis.

Andre teknikker

Vurdere å pusse tungen og tannkjøttet med pulverisert nellik eller myrra for å redusere lukt. Bruk en Waterpik etter at du har spist, å sette en oz. av hydrogen peroxide i vannet du bruker. Etter at du har spist, swish vann rundt i munnen. Dette vil bidra til å eliminere rester fra drinker, primært sukkerholdige drikker, og matrester som kan gjøre du har dårlig ånde. Bruk et munnvann som har svært lite alkohol i det fordi alkoholinnhold kan gjøre lukt verre. Lag din egen munnvann ved å blande sammen 50 prosent vann og 50 prosent hydrogenperoksid (3 prosent) og swish dette rundt innsiden av munnen i 30 sekunder.

Andre Anbefalinger

Kiss-bad-breath-goodbye.com råder tanntråd daglig, og ved hjelp av en oksygennivået olje skylling som er alkoholfritt. Kjøp tannkrem som inneholder tea tree olje eller sette et par dråper av denne oljen på tannbørsten din. Tea tree olje har en svært aromatisk smak. Bruk urt spirulina, som er en kilde til klorofyll. Du kan kjøpe den i løs form eller kapsel. Ta 500 mg tre ganger daglig. Peppermynte er en god ressurs for å bekjempe dårlig ånde. Det pustes ut gjennom lungene og sukrer pusten.

Vitaminmangel

Hvis du har en vitamin B-mangel, kan dette føre til dårlig ånde. Vurdere å ta et supplement. Vitamin C vil hjelpe rense kroppen for overflødig giftstoffer og slim som kan forårsake lukt som kommer fra munnen. En sinkmangel kan også føre til dårlig ånde. Diskuter dette med legen din og se hva hun anbefaler.

Andre hensyn

Drikk en spiseskje av eple cider eddik før hvert måltid. Dette hjelper fordøyelsen og kan bidra til å eliminere dårlig ånde. Tenk om å pusse tennene med natron. Dette vil redusere surhetsgraden i munnen slik at bakterier ikke er like sannsynlig å vokse. Hvis bihulene er årsaken til back-of-the-munn lukt, fortynne hydrogen peroxide med 50 prosent ved hjelp av vann, sette dette i en sprayflaske og spray det opp nesen. Gjør dette to ganger om dagen. Det kan brenne litt. Hvis det ikke hjelper, så problemet er ikke bihulene.
Lag en te ut av ¼ ts. av bakken cloves og 2 kopper varmt vann. Etter bløtlegging, hell den gjennom en fin sil. Skyll munnen med det eller gurgle med det to ganger om dagen.
Du kan kjøpe klorofyll tabletter eller flytende ved apoteket. Klorofyll fjerner lukt.
Tygg noen hasselnøtter (filberts). Dette herder velig dårlig ånde.

Tygge og suge

Tygg basilikum, timian, vintergrønne, persille eller rosmarin. Disse urtene vil bidra til å eliminere dårlig ånde. Suge på en sitron kile som er overstrødd med salt.

Husholdningenes botemidler for dårlig ånde

Husholdningenes botemidler for dårlig ånde


Ifølge Hjem rettsmidler Web, dårlig ånde, eller halitosis, rammer folk flest på et tidspunkt i løpet av livet. Selv om det kan være pinlig, kan det som regel rettes opp med noen få husholdningsartikler. Men hvis dårlig ånde vedvarer, snakk med din tannlege eller lege for lege.

Årsaker til dårlig ånde

Hjem rettsmidler Web notater som forårsaker dårlig ånde inkluderer: mat (spesielt mat høy i protein), røyking, medisiner, dehydrering, stress, bihuleproblemer, sinkmangel, snakker mye, ikke spise frokost, eller mer alvorlige medisinske lidelser, som for eksempel kreft.

Baking Soda

Natron, ifølge Hjem rettsmidler Web, er en ideell løsning for dårlig ånde, noe som gjenspeiles av det faktum at det ofte finnes i tannkrem. Natron endrer nivåene av surhetsgraden i munnen, årsaken til dårlig ånde. Legg en liten mengde natron til tannbørsten din med litt vann, og pusse tennene som vanlig.

Apple Cider Eddik

Hjem tiltak Web foreslår også å bruke eple cider eddik for å bekjempe dårlig ånde. Bland 1/2 ss. av eddik i et glass med vann og bruk den til å gurgle i 10 sekunder av gangen. Gjenta etter behov.

Persille

Granny Med foreslår å bruke fersk persille (ikke tørket) som et middel for dårlig ånde. Spis en kvist eller to av fersk persille som helst på dagen for å bekjempe dårlig ånde, men særlig etter måltider. Ikke bare nøytralisere det dårlig ånde, men det hjelper også til med fordøyelsen og tarmgass.

Hva er bra og dårlig om røyking?

Hva er bra og dårlig om røyking?


Sigarett røykere vanligvis har tenkt å slutte en dag, men sjelden gjør. De antar det er bare en fase av livet sitt, og de kan slutte når som helst. Sannheten i saken er at jo lenger du unne deg å røyke, jo vanskeligere er det å avslutte vane.

Giftige kjemikalier

Sigaretter inneholder ca 4000 kjemikalier, mange av dem giftige, slik som nikotin, arsen og hydrogencyanid.

Stygg lukt

Sigaretter forlate en langvarig stygg lukt på din kropp, hår og klær etter røyking. Dette er støtende for folk flest.

Dental Health

Folk som røyker får tre ganger flere hulrom enn de som ikke røyker, ifølge Center for Unge kvinner Health nettsted. Det fører også til at du har dårlig ånde.

Inntekter for tobakkselskaper

Den eneste fordelen med forbrukere som kjøper og røyke sigaretter er at tobakksselskapene høste gevinsten. I juli 2010, Philips Morris - verdens største ikke-statlige kontrollerte tobakk selskap - sa sitt resultat i andre kvartal 2010 er $ 1980000000 ifølge Reuters nettside.