Digidexo.com

The History of Blood Trans

Blodtransfusjon er en prosess ved hvilken blodet til en person er overført inn i sirkulasjonssystemet av en annen person. Blodoverføringer brukes til å behandle pasienter som har mistet blod som følge av ulykker, traumer og kirurgi, eller for å erstatte blodet av noen som lider av sykdom. Den tidligste blod "transfusjon" dateres tilbake til grekerne og romerne, og besto av en slik rudimentær vitenskap som drikker blod av en frisk person. Mens moderne overføringer har bare eksistert siden rundt andre verdenskrig, de beste vitenskapelige registreringer av tidlig praksis dateres tilbake til 1400-tallet.

15. århundre

Den første blodoverføring i nedtegnet historie fant sted i det 15. århundre. Da pave Innocent VIII sank i koma etter en apoplectic slag, hans lege hadde skrantende paven drikke blodet av tre friske gutter. På den tiden hadde intravenøs blodoverføring ikke blitt oppdaget. Transfusjon var mislykket. Ikke bare gjorde paven forgå, men det gjorde guttene.

17th Century

Etter det 15. århundre, var det et gap i blodoverføring inntil det 17. århundre. I 1628, engelsk lege William Harvey oppdaget sirkulasjonssystemet og beviste at hjertet pumpet blod gjennom kroppen i en sirkulær måte. I 1665, Oxford lege Richard Nedre utført vellykkede blodoverføringer mellom hunder og klarte å holde hundene i live. I 1667, en forsker ved navn Jean-Baptiste Denis var utfører transfusjoner fra sau til mennesker, men ved 1678 Frankrike hadde forbudt dyr til menneske overføringer som de var mislykket og generelt ført til døden.

18th Century

Etter gjentatte mislykkede overføringer ved hjelp av dyreblod, for ca 150 år praktisering av blodoverføring var alt, men forlatt. I 1778, William Hewson oppdaget fibrinogen, et protein som forårsaker blodpropp. I 1795 den første registrerte vellykket menneske-til-menneske blodoverføring ble utført av Philadelphia legen Philip Syng Physick, selv om detaljene i hans arbeid aldri ble publisert.

19th Century

Det 19. århundre brakte sprang i blodoverføring avansement. I 1818, British fødselslege James Blundell utførte den første publiserte vellykket blodoverføring. I årene 1825 til 1830, Blundell utført 10 flere transfusjoner, hvorav fem var vellykket. Blundell publiserte sine funn og fortsatte med å oppfinne instrumenter som skulle bli avgjørende for blodoverføring. I 1840, Samuel Armstrong Lane of London utførte den første full-body blodoverføring ved hjelp av Blundell. Norsk kirurg Joseph Lister begynte å bruke antiseptiske midler i 1867, noe som resulterte i færre infeksjoner under transfusjoner.

20. århundre og i dag

I 1901 engelske kirurgen Joseph Lister oppdaget at det er tre hovedblodtyper: A, B og O. I 1902 A. Decastrello og A. Sturli oppdaget en fjerde blodtype, AB. Ludvig Hektoen of Chicago konkluderte i 1907 at transfusjoner var mye mer vellykket hvis blodet kompatibiliteten til en pasient og donor ble testet før en transfusjon. Hans funn førte til oppdagelsen at type O blod var den universelt kompatibel donor type. I 1908 oppdagelsen av antikoagulantia hjulpet forskere hindre blodpropp, som til slutt førte til evnen til å lagre blod i blodbankene. I 1950 den amerikanske Blood Bank besto av 1500 sykehusblodbanker, 46 samfunnet blod sentre og 31 amerikanske Røde Kors regional blodsentre. Disse tallene hadde vokst til 4.400 sykehusblodbankene, 123 samfunnet blodsentre og 55 amerikanske Røde Kors Blodentra 1962. Antallet blodbankene har fortsatt å vokse, og samfunnet blod stasjoner har blitt en rutine måte å fylle opp sine forsyninger av blod.