Digidexo.com

Vegan Diet & High Blood Pressure

Høyt blodtrykk er et stort problem i land over hele verden. Mange mennesker opplever alvorlige helseproblemer forårsaket av høyt blodtrykk, og de fleste ikke er klar over hvor mye kontroll de har over sin egen helse. Lære mer om hva du kan gjøre for å redusere blodtrykket og forbedre din generelle helse og velvære er en enkel måte å leve et lengre, sunnere liv.

Fakta

To av de viktigste bidragsyterne til hjertesykdom er høyt blodtrykk og høyt kolesterol. I mange tilfeller forekommer disse symptomene sammen, og de er vanskelige å behandle med medisiner. Å ta flere medisiner for å behandle symptomer på både høyt blodtrykk og høyt kolesterol fører til ulike helseproblemer, og bivirkningene ofte blir vanskelig for noen pasienter å håndtere. Heldigvis er det en måte å behandle disse symptomene uten bruk av narkotika: vegansk kosthold.

Betydning

Ifølge Dr. T. Colin Campbell, tidligere senior vitenskapelig rådgiver for American Institute for Cancer Research og nåværende direktør ved Cornell-Kina-Oxford Prosjekt om ernæring, helse og miljø, "Det store flertallet av alle kreftformer, hjerte-og karsykdommer, og andre former av degenerative sykdommer kan forhindres ved å ta i bruk en plantebasert diett. " Høyt blodtrykk er ikke noe unntak. Animalske produkter er den eneste kilden til kolesterol i kosten, og de står for størsteparten av mettet fett. Vegetarianere vanligvis unngå slike matvarer, men veganere velger å ikke spise noe kjøtt, meieriprodukter, eller egg, eliminere kolesterol fra kosten helt og sterkt redusere sine sjanser til høyt blodtrykk.

Fordeler

Omtrent 90 prosent av amerikanerne lider av høyt blodtrykk, en stor bidragsyter til hjertesykdom. Det er anslått at 1560 millioner mennesker vil lide av høyt blodtrykk innen 2025, ifølge Dr. Ed Zimney, av EverydayHealth. De fleste mennesker har kontroll over sine symptomer og vet ikke engang det. De viktigste årsakene til høyt blodtrykk er dårlig ernæring, mangel på mosjon og for mye stress. Innlemming øvelse i den vanlige rutinen og praktisere avslapping teknikker kan bidra til å senke blodtrykket, men ingenting fungerer helt som en endring i kostholdet. De fleste undervurderer hvor mye mat de satt i sine organer påvirker deres helse. Ifølge Dr. William Castelli av det nasjonale hjerte, lunge og blod Institute, "En lav-fett plantebasert diett vil ikke bare senke hjerteinfarkt rente om lag 85 prosent, men vil senke kreftfrekvensen 60 prosent."

Time Frame

Vanligvis de positive effektene av et vegansk kosthold er merkbar etter bare noen få uker. En studie utført av Journal of American College of Nutrition viser at folk flest kan senke blodtrykket og leve sunnere livsstil ved å vedta et vegansk kosthold. Faktisk gjennomsnittlig reduksjon av kolesterolnivået i deltagerne var 11 prosent etter bare 12 dager.

Potensiell

John Robbins, Pulitzer Prize-nominerte for sitt arbeid Diet for en New America, mener at de potensielle helsemessige fordeler av et vegansk kosthold er enorme. Han fant at kolesterolnivået i blodet i vegetarianere var 14 prosent lavere enn kjøttetere, og kolesterolnivået i blodet av veganere var en astronomisk 35 prosent lavere. I tillegg fant han at å vedta et vegetarisk kosthold reduserer risikoen for å dø av hjertesykdom i to. Vær på vakt mot de som hevder fjærfe er et sunt alternativ til rødt kjøtt. Ifølge John Robbins, "Chicken har omtrent like mye kolesterol som biff. Det er ingen rømmer sammenhengen mellom kjøttforbruk og kolesterolnivået." For virkelig å ta kontroll over din helse og ditt liv, er det beste alternativet til å vedta et vegansk kosthold.

Forebygging / løsning

Løsningen på din høyt blodtrykk kan være så enkelt som å vedta en veganer eller vegetarisk kosthold. Hvis du har høyt blodtrykk, er det mer sannsynlig å lide et slag, dør av overbelastet hjertesvikt eller har et hjerteinfarkt. John Robbins fant at "forekomsten av høyt blodtrykk blant pensjonister i land spise tradisjonelle lav-fett plantebaserte dietter [er] nesten ingen." Hvis du velger å adoptere et vegetarisk kosthold, sjansene for å se en betydelig reduksjon i blodtrykk er en enestående 30 prosent til 75 prosent. En enkel endring i kostholdet kan og vil hjelpe deg å leve et lengre og sunnere liv.