Digidexo.com

Hvordan kan Røyking forårsake et slag?

Røyke sigaretter er en farlig vane å danne. Det fører og forverrer alle typer helseproblemer i enkeltpersoner, samt folk som deler sin plass, og inhalerer sin utåndet røyk. Disse forholdene forårsaket inkluderer hjerteinfarkt, høyt blodtrykk, astma, lungeproblemer, kreft og hjerneslag. Alle disse kan utvikle seg i de fleste andre, men når de utsettes for røyk risikoen er økt dramatisk.

Strokes er en direkte følge av røyking. Ikke alle som røyker vil ha et hjerneslag, men blant de røykere som har blitt rammet, røyke mer enn sannsynlig var årsaken. Når noen har et hjerneslag, et problem med blodårene i hjernen fører til redusert blodstrøm og precipitates en svikt i hjernens funksjon. Til alle ytre skinn, slag påvirker en persons evne til å tenke klart og flytte på en normal måte. Når mild, kan effekten av et slag løse seg selv over en kort tidsperiode, eller den plagede kan svare på terapi. Imidlertid kan en mer alvorlig slag forlate en person i en vegetativ tilstand eller drepe. I den grad at røyking fører til økning i blodtrykk og senker oksygennivået i blodet, det er en direkte årsak til slag.

Sigarettrøyk inneholder nikotin og karbonmonoksid. Disse ingrediensene senke oksygennivået i blodceller. Med senket oksygennivå, og skadet fartøy vegger grunn til å røyke, kan blodpropper dannes i blodet, og blodtrykket øker. Som et resultat av dette slag kan oppstå, noe som kan være mer alvorlig dersom en blodpropp former i hjernen, eller dersom blodtrykket i hjernen brister et blodkar.

Røyking fører til en rekke helseproblemer hos personer som røyker, så vel som de som er rundt dem. Hjerteinfarkt, astma, kreft og slag alle kan være forårsaket av røyking, men de trenger ikke å være. Det er helt forebygges hvis en person kan bare få seg til å slutte å røyke, eller unngå å være rundt røykere. Dette betyr ikke at disse sykdom ikke vil oppstå, bare at risikoen for dem som forekommer er sterkt redusert. Det finnes hjelp der ute for de som ønsker å slutte å røyke. Patcher, tannkjøtt, terapi og andre hjelpemidler er tilgjengelige for å redusere en røyker inntak. Den største trinnet må gjøres av de røyker selv.