Digidexo.com

Hva er mat enzymer godt for?

Enzymer er naturlig forekommende proteiner som finnes i alle levende ting. Når enzymene blir renset og brukt i matlaging, de tilbyr fordeler som forbedret tekstur og smak og kan også hjelpe til med fordøyelsen.

Historie

For tusenvis av år har mennesket produsert matvarer og drikkevarer som brød, ost, øl og vin, som alle krever enzymer i sin produksjon. Mikroorganismer som gjær og bakterier produserer enzymer som bryter ned og omdanne mat komponenter, for eksempel bryte ned løselig sukker til karbondioksid, noe som fører til brød å stige.

Typer

Det finnes mange typer av enzymer, og noe som er vanlig kjent er pepsin, trypsin og peptidaser, som er funnet i fordøyelseskanalen og bryte ned proteinene til aminosyrer. Andre eksempler er lipaser, som spaltet fett til glyserol og fettsyrer, og amylaser, som bryter ned stivelse til enkle sukkerarter.

Fordeler

Enzymer kan forbedre teksturen og ernæringsmessige verdien av mat samt skape attraktive smaker og aromaer. De kan også forbedre effektiviteten i matproduksjon, å minske mengden av energi, vann og råmaterialer som kreves for å produsere matvarer.

Kosttilskudd

Det er enzymer som er tilgjengelig i tablettform som tas som kosttilskudd. De mest vanlige typene brukes til å hjelpe til med fordøyelsen.

Potensiell

Enzymer kommer fra naturlige systemer, slik som de brytes ned, kan aminosyrene bli lettere absorbert tilbake i naturen enn syntetiske kjemikalier. Prosesser som bruker enzymer skaper mindre avfall, noe som muliggjør produksjon med mindre biprodukter og forurensninger.