Digidexo.com

Er Salmonella i jorda?

Er Salmonella i jorda?


Av de mer enn 2500 typer av salmonellabakterier, bare ca et dusin gjøre folk syke. Matforgiftning er oftest knyttet til salmonella-infeksjon. Salmonella bakterier lever i tarmen hos mennesker, dyr og fugler. Dersom avføringen kommer i kontakt med bakken, kan det forurense jord, planter, vann og fisk, fugler og dyr som kommer i kontakt med disse tingene.

Salmonellose

Salmonellose er navnet gitt til infeksjon av en salmonellabakterier. Tegn oppstå mellom flere timer til to dager etter infisering. De inkluderer kvalme, oppkast, magesmerter, diaré, feber, frysninger, hodepine, muskelsmerter og blod i avføringen.

Prevalens

The Centers for Disease Control (CDC) og forebygging rapporterer at det er ca 40.000 tilfeller av salmonellose diagnostisert i USA hvert år. Mildere tilfeller kan ikke bli diagnostisert eller rapportert. Det faktiske antall kan være 30 eller flere ganger større, i henhold til CDC. Akutt salmonellose dreper rundt 400 personer i året i USA og nesten 2 millioner mennesker over hele verden. Barn som er yngre enn 5 år er nesten fem ganger mer sannsynlig å få salmonellose enn noen annen gruppe mennesker de eldre og de med nedsatt immunforsvar er også i fare. Salmonellose er vanligere om sommeren enn om vinteren.

Siden tidlig på 1990-tallet, har stammer av salmonella som kan motstå legemidler som brukes til å behandle salmonellose blitt rapportert, ifølge Verdens helseorganisasjon. Dette kan bli et alvorlig folkehelseproblem.

Kilder til Salmonella

De fleste mennesker smittet av salmonella få det ved å spise dårlig tilberedt forurenset kjøtt, fjørfe og sjømat. Rå egg, slik som er funnet i hjemmelaget majones eller hollandéssaus, er en annen kilde. Kommersielle egg er behandlet for å hindre forurensning av eggeskallet med salmonella. Noen kyllinger har salmonella i sine organer og gi det til egget før skallet utvikler. Fisk oppvokst i forurenset vann kan bære bakterier. Frukt og grønnsaker som er vannes eller vasket med forurenset vann også kan spre salmonella.

Dårlig lagring, matlaging og hygiene på kjøkkenet spre smitte. Vaske hendene før matlaging eller spise eller etter toalettbesøk, håndtering et kjæledyr eller endre en bleie er avgjørende. Grundig koking av mat ødelegger bakterier.

Salmonella i jorda

Salmonella kan bli introdusert inn i jorden av forurenset vann, dyr avføring eller ubehandlet gjødsel eller fjærkre skitt som brukes som gjødsel. Krypdyr (skilpadder, øgler og slanger) samt kyllinger og unger ofte båtplass salmonellabakterier. Folk som jobber i jorda må bruke hansker og grundig vaske hendene etter hvert kontakt med den.

Advarsel

Salmonella er vanligvis ikke livstruende, men det kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert dehydrering, blodforgiftning (bakteriemi) og økt risiko for å utvikle reaktiv artritt.