Digidexo.com

Hjem rettsmidler for perforert trommehinne

Hjem rettsmidler for perforert trommehinne


En perforert eller sprukket trommehinne oppstår når et hull eller rive vises i den tynne membranen som skiller øregangen og det indre øret. Denne delikate membran kan bli skadet av en ørebetennelse eller traumer, for eksempel over-innsetting av en bomullspinne, veldig høye lyder, hodeskader eller endringer i lufttrykket. Den perforering skal undersøkes, og diagnostisert av en lege for å bestemme størrelsen av hullet og alvorlighetsgraden av perforeringen. Ifølge Mayo Clinic, små rifter vanligvis leges på egen hånd innen to måneder dersom pasienter flittig følger pleie og behandlingsinstruksjoner.

Hold ørene Dry

Vann eller andre væsker plassert inne i øret kan føre til infeksjon og forsinke healing. Bruk kun medisiner foreskrevet av legen-unngå å sette andre typer væsker inn i øret. Bruk en dusjhette eller bruke vaselin til bomull baller og plassere dem inne i ørene mens du dusjer eller bader for å sikre området forblir tørr. Unngå å bade eller å senke hodet i vann mens perforering helbreder.

Rengjøring

Unngå å bruke bomullspinner eller andre elementer for å rense øret mens det gror. Mens det kan klø eller føler meg skitten under healing prosessen, er det viktig å tillate det å leges helt før du prøver å rengjøre den. Innsetting av hvilken som helst type av ørevoks fjerning av gjenstander på innsiden av øret kan gjøre bruddet verre.

Påfør Warmth

Lindre smerten av en sprukket trommehinnen ved å bruke en oppvarming puten eller varmt omslag på det området. Varmen kan hjelpe lindre noen hevelse, samt tilby deg noen lettelse for dette ofte smertefull tilstand.

Medisiner

Spør legen din for å anbefale over-the-counter (OTC) smertestillende medisiner som du trygt kan bruke mens du venter på perforeringen å helbrede. Ring din helsepersonell hvis du opplever tegn på infeksjon, som feber eller puss-aktig utflod.

Beskytte ørene

Unngå å blåse nesen mens du venter på perforeringen å helbrede siden trykket opprettet i løpet av prosessen kan forverre bruddet. Du bør også beskytte ørene fra kald luft ved å bære en lue eller ørevarmere. Etter dine ruptur helbreder, anbefaler Mayo Clinic du unngå å fly med en kald eller lunger og bruke ørepropper under fly flyreiser til å holde fra lidelse et tilbakefall av denne tilstanden. Alltid behandle alle typer ørebetennelser raskt for å unngå trommehinnen perforeringer og andre skader på ørene.