Digidexo.com

Liggende årsakene til hjertesykdom

Hjertesykdom omfatter flere forhold som kan affisere hjertet. Koronarsykdom er blokkering av arterier som avgreining av aorta og forsyner hjertet med oksygenrikt blod. Hjertesvikt er manglende evne hjertet å pumpe blod gjennom kroppen så sterkt som det skal. Dette kan føre til ødem i ekstremiteter, kortpustethet og tretthet. Hjertet kan også utvikle en arytmi, som er en uregelmessig hjerterytme. Her er noen grunner til hjertesykdom kan utvikles.

Kolesterol

Kolesterol kombinert med fettsyrer kan bidra til oppbygging av arterielt plakk. Dette kan føre til arterielle blokkeringer og, til slutt, hjerteinfarkt. Ikke alle kolesterol er skapt like. Lav-tetthets lipoprotein (LDL) kolesterol bidrar til dannelsen av plakk. High-density lipoprotein (HDL) kolesterol fjerner plakk dannende stoffer fra arteriene. Det er viktig å få et årlig kolesterol test for å sikre at LDL-nivåene er lave, og HDL-nivåene er høye.

Hypertensjon

Normal blodtrykket 120/80 mm Hg. Kroniske blodtrykket opplesninger av 140/90 mm Hg er høyt blodtrykk, eller hypertensjon. Hypertensjon er økt press på arterieveggene. Dette økte presset kan fremme tårer i endotelet, som er den indre fôr av arteriene. Endothelial tårer kan tiltrekke blodplater og kolesterol, fører til en plakk. Arterien kan til slutt bli helt blokkert med plakk.

Diabetes

Diabetes er høyt blodsukker. Det oppstår når kroppen ikke produserer nok insulin til å behandle blodsukkeret for lagring. Denne økte nivået av blodsukker kan gi en klebrig blodet karakteristikk. Dette kan bidra til plakk dannelse i arteriene. Diabetes kan også bidra til hypertensjon.

Fedme

Fedme bidrar til høye triglyseridnivåer i blod. Triglyserider og kolesterol kombineres for å danne plakk på innsiden av blodårer. Fedme er også sterkt forbundet med andre hjertesykdom risikofaktorer. For eksempel, kan den bidra til diabetes og hypertensjon, som begge direkte bidrar til dannelsen av arterielt plakk. Dårlige matvaner som bidrar til fedme - nemlig et høyt kolesterol, høyt fett diett - kan også føre til hyperkolesterolemi, eller høyt kolesterol.

Røyking

Røyking øker andre risikofaktorer for hjertesykdom. Tobakksbruk øker LDL kolesterol og minsker HDL kolesterol. Det bidrar til høyere triglyseridnivåer, eller blodfettnivåer. Flere studier har vist at røyking bidrar til dannelsen av plakk. Kombinere røyke med diabetes øker risikoen for plakk. Denne kombinasjonen er også en vanlig årsak til perifer vaskulær sykdom.