Digidexo.com

Ting du kan spise på en diett er hvete

Enten du gjør et bevisst valg for å unngå bearbeidet mat, eller du har blitt diagnostisert med glutenintoleranse eller cøliaki, er det flere restriksjoner til en hvete-fri diett. Mange matvarer er eliminert når du utelukker hvete. Hvete og gluten er i mange pakket mat. De er også i mange av krydder du kan utsette på de naturlig hvete-fri mat.

Trygg mat

De fleste ubehandlet eller lav-bearbeidet mat som kjøtt, frukt, grønnsaker, melkeprodukter og egg er vanligvis gluten og hvete-fri naturlig. En enkel tilnærming til innkjøp av mat er å prøve en sunn tilnærming mot hva du velger; jo færre trinn maten tar fra gården til butikken, jo mindre sannsynlig er det å inneholde hvete. Bare sørg som du tilbereder maten du ikke tilfeldigvis introdusere hvete selv gjennom krydder.

Korn og stivelse

Personer med cøliaki er ikke bare begrenset til å gjerde hvete fra kostholdet, men også rug og bygg. Dette gjør finne korn og stivelsesholdige matvarer som er glutenfritt vanskelig. Ved hjelp av havremel, mais, poteter og ris kan utvide den daglige måltider for å legge til karbohydrater. Flere frokostblanding selskaper merke sine produkter, også, slik at du kan unngå hvete i havre, mais eller ris korn.

Alternatives

Det er flere oppskrifter som bruker mindre benyttede produkter slik fava bønne mel, tapioca mel, potetstivelse eller rismel som en erstatning for hvetemel. Hvis du ikke ønsker å forberede substitusjon blander selv, produsere noen selskaper pakket mikser for glutenfri pizzadeig, pannekaker, hvetemel og brød.

Hva skal unngås

Når som helst du bort fra de enkle matvarer som frukt eller kjøtt, må du lese ernæringsmessige fakta etiketten nøye. Mens noen selskaper særskilt opplyse om de er glutenfritt, andre er ikke så gjennomsiktig. Oftere enn ikke, vil hvetegluten være lur i matvarer du ikke mistenker. Vær spesielt oppmerksom i brikken, suppe og korn midtgangen for elementer som hvetestivelse, mononatriumglutamat (MSG) og ulike maltwhiskyer.

Hvor å handle

Flere dagligvarebutikker har glutenfrie seksjoner i de organiske aisles eller tilstøtende å like elementer. Du kan også sjekke på helsekostforretninger eller co-ops for glutenfri mat. Flere elektroniske kilder kan bli funnet som tilbyr hvete-frie produkter, også.