Digidexo.com

Demens Vs. Mild Stroke hos eldre

Demens og mild hjerneslag er tilstander som er vanlig blant eldre mennesker. Begge er svært alvorlige lidelser som påvirker hjernen, men de er helt forskjellige forhold.

Betraktninger

Ifølge American Heart Association, en persons sjanse for å få slag dobbel for hvert tiår levde etter fylte 55.

Demens

Demens refererer til en gruppe av symptomer forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Ifølge National Institutes of Health, er Alzheimers sykdom den ledende årsaken til demens hos eldre.

Symptomer

Symptomer på demens kan omfatte hukommelsestap, svekket tale, redusert kommunikasjonsferdigheter, adferdsforstyrrelser, humørforstyrrelser og hallusinasjoner. Kognitiv svikt kan utvikle seg til det punktet at pasienter ikke lenger kan ta vare på seg selv.

Mild Stroke

Et mildt slag kan også bli referert til som en forbigående iskemisk anfall (TIA), eller et mini-slag. En mild hjerneslag har de samme funksjonene som et slag, men symptomene er midlertidige og ikke permanent skade på hjernen.

Funksjoner

Milde slag er forårsaket av en blodpropp som blokkerer blodstrømmen til visse deler av hjernen. Symptomer på et slag oppstå plutselig og kan omfatte nummenhet på den ene side av legemet, forvirring, svekket tale, svimmelhet og nedsatt syn.