Digidexo.com

Hva gjør du for en migrane Hodepine?

Ingen helt vet årsaken til migrene, men sannsynlige kandidater omfatter biokjemiske ubalanser i hjernen, hormonelle endringer i overgangsalderen, stress og visse audiovisuelle stimuli som lys lys eller lyder. Uansett hva årsakene, den bankende smerte, kvalme og følsomhet gjøre selv dagligdagse oppgaver vanskelig å fullføre. Behandling for en migrene går skalaen fra enkle hjem rettsmidler for å reseptbelagte medisiner.

Akutte behandlinger

Bruk akutte behandlingene bare når migrene i seg selv har manifestert, som et middel for å redusere symptomene. Medisinering alternativene inkluderer over-the-counter smertestillende midler som aspirin, Tylenol og ibuprofen. Se etter de som er merket som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som Mayo Clinic anbefaler for tilfeller av migrene. Andre medisiner kan inkludere triptaner (for eksempel Frova og Amerge), ergotamin (som Cafergot) og butalbital kombinasjoner (for eksempel Butapap). Alltid snakke med legen din før du tar noen av disse medikamentene; mange av dem har bivirkninger, og kan reagere på andre medisiner du tar.

Forebyggende behandlinger

Forebyggende medisiner er utviklet for å redusere antall migrene og begrense deres effekter når de gjør. Avhengig av din sak, kan du ta forebyggende medisin hver dag, eller bare når en bestemt trigger vises. Den vanligste er betablokkere, som normalt brukes for høyt blodtrykk, men også effektive i å håndtere migrene. Andre kardiovaskulære medikamenter som Calan, Isoptin og Zestril, har vist seg effektive i tillegg. Visse typer av trisykliske antidepressiva og anti-anfall medisiner som Topimax også arbeide for å forebygge migrene, men som alltid bør du snakke med legen din før du tar dem.

Hjem Rettsmidler

I tillegg til formelle medisiner, kan du adoptere en rekke hjem rettsmidler for å redusere alvorlighetsgraden av migrene hodepine. Unngå unødig stress i livet ditt og lette arbeidsmengden hvis du føler en migrene kommer på. Ta jevnlige pauser i et rolig, mørkt sted der du ikke har mye distraksjoner. Sett en kul vaskeklut på baksiden av hodet ditt, eller trykk og hold de to trykkpunkter i bunnen av skallen din for omtrent et minutt eller så.

Ulike typer vitaminer kan hjelpe en migrene hodepine også - inkludert niacin, kolin, C og B6 - som kan sunn mat som frukt eller en naturlig drikke. I noen tilfeller vil et langt bad eller dusj hjelpe slappe muskler, redusere alvorlighetsgraden av migrene smerte. Unngå å trene mens du har en migrene - pounding blod vil gjøre det verre - og holde seg borte fra ethvert område som inneholder lyse eller blinkende lys.