Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne barndommen hjernehinnebetennelse

Hvordan gjenkjenne barndommen hjernehinnebetennelse


Meningitt kan være en alvorlig sykdom for et lite barn. Det finnes to typer av hjernehinnebetennelse, viral og bakteriell. Behandling for viral hjernehinnebetennelse er relativt enkelt, mens bakteriell hjernehinnebetennelse kan være en alvorlig tilstand som kan føre til hjerneskade eller død hvis den ikke behandles raskt.

Hvordan gjenkjenne barndommen hjernehinnebetennelse

•  Har barnet ditt berøre haken til brystet. Spør ham om dette vondt halsen hans. Et klassisk tegn på hjernehinnebetennelse, både bakteriell og viral, er en stiv nakke.

Spill inn barnets temperatur. Hvis hun har feber, høyere temperatur enn 100 grader F, og viser andre symptomer, oppsøke behandling med barnelege som det er en mulighet for hjernehinnebetennelse.

Observer en ung barnets atferd. Hvis han er sløv eller motstår spise, er dette et tegn på sykdom og muligens hjernehinnebetennelse.

Se etter tegn på pusteproblemer. I små barn kan du legge merke til blå farge i ansiktet, pipende pust eller gisper etter luft. Barn kan også hoste eller virke som de har influensa eller forkjølelse.

Ring legekontoret hvis han viser noen av disse symptomene, og er også oppkast.

Ta barnet til legen med en gang hvis hun virker veldig apatisk eller viser mer enn ett av tegnene på hjernehinnebetennelse.

Hint

  • Symptomene er ikke den samme for hvert barn.
  • Jo raskere bakteriell meningitt behandles, jo mer vellykket utfall.
  • Ikke forveksle tegn på influensa med hjernehinnebetennelse. Prøv haken til brystet test først for å se hvordan barnet reagerer.
  • Unngå usikkerhet og få barnet til en lege hvis du er usikker på hva som forårsaker symptomene.