Digidexo.com

Hva kan en person med høyt blodtrykk spise?

Nøkkelen til et sunt kosthold hvis du har høyt blodtrykk er å spise mat med lavt natriuminnhold. En god start er å bare kaste bort din table-top saltbøsse, slik at å legge salt til maten på måltid tid er ikke et alternativ. Utover det, er det nok av sunne måter å legge til smaken til din favoritt retter og masse oppskrifter designet nettopp for å redusere natrium inntaket. Velge mat rik på kalium bidrar også administrere blodtrykk.

Frukt og grønnsaker

All frukt og grønnsaker er, i seg selv, naturlig lav i natrium. Inkludert massevis av frukt og grønnsaker er en sikker måte å unngå for mye natrium, forutsatt, selvsagt, er at salt ikke lagt enten under eller etter kokeprosessen. Men i visse tørkede frukter eller frukter som brukes i kombinasjon med andre ingredienser, kan natriuminnholdet stiger --- eplekake, f.eks. Frosne grønnsaker gir de samme næringsstoffene og lav natrium teller som friske barn, med unntak av de som har tilsatt salt eller de som er utarbeidet i krem ​​sauser. Hermetiske grønnsaker er vanligvis ikke et godt valg, men det er lav-natrium hermetisert varianter av grønne bønner, mais, spinat og andre.

Brød, frokostblandinger, korn

De beste valgene for å spise sunt når det gjelder brød er hele korn varianter, som vanligvis har en lav natrium teller. De fleste kjeks er lastet med natrium, men det er lav natrium varianter på mange dagligvarebutikkhyllene; melba toast er vanligvis et godt valg. For frokostblandinger, velge blant granolas, puffet hvete eller ris korn og strimlet hvete. De fleste tørre pasta er i seg selv ganske lav i natrium, men ikke pakket eller hermetisert pastaprodukter, som for eksempel makaroni og ost.

Hovedretter

Du kan føle deg ganske sikker på at hvis du plukke opp noen ferske svinekoteletter, til en kylling, noen torsk, eller andre hovedretter lage mat til middag, spiser du lav-natrium matvarer. Imidlertid er nesten alle bearbeidet kjøtt er høy i natrium, som er frossen kylling, som ofte blir bevart i en natriumløsning. Hermetisk kjøtt og fisk er generelt høy i natrium, men lite salt tunfisk og laks er tilgjengelig. Andre gode kilder for protein er peanøttsmør, uten tilsatt salt, eller egg.

Snacks

For noe søtt kan du vanligvis regne med de fleste iskrem og sherbets å være lav i natrium. Noen pakket pudding mikser er lav i natrium. Prøv usaltet popcorn, eller bruke en salt erstatning. Usaltet nøtter er et godt valg. Mange snack produkter er nå tilgjengelig i lav natrium varianter. Fruktdrikker og brus sannsynligvis ikke vil legge mye til ditt daglige inntak av natrium.

Spise ute

Spise ute kan være vanskelig for personer med høyt blodtrykk; men er det mulig å ha et måltid på en restaurant og hold deg til din lav-natrium diett. Foreta valg som unngår sauser og ingredienser naturlig høy i natrium. På bedre restauranter, kan du be om at maten skal tilberedes uten salt. For fast-food restauranter, gå å vite nøyaktig hva som er de beste valgene ved å sjekke med en kilde som Fast Food Explorer (se Ressurser), som gir natrium innhold av menyelementer på hundrevis av restauranter i kjeden.