Digidexo.com

intrahepatisk kolestase symptomer

Hvordan identifisere Intrahepatisk Kolestase på graviditet

Kløe er en normal del av svangerskapet for mange kvinner, og kan være forårsaket av en rekke ting, blant annet strekking av huden, hormonelle endringer og allergier. Konstant og kraftig kløe kan noen ganger være et tegn på en mye mer alvorlig lidelse, kjent som Intrahepatisk Kolestase av Pregnancy.Intrahepatic Kolestase på graviditet, eller ICP, er en potensielt livstruende leversykdom som forårsakes av unormal flyt av galle fra leveren. Denne unormale strømnings resulterer i en oppbygging av gallesyrer i blodet, forårsaker omfattende kløe. ICP begynner vanligvis i løpet av de siste tre månedene av svangerskapet, men symptomene kan utvikle seg så tidlig som i første trimester. Intrahepatisk kolestase av svangerskapet ikke permanent skade helsen til moren, men er potensielt dødelig for det ufødte barnet, som ofte resulterer i for tidlig fødsel, alvorlige blødninger eller dødfødsel. På grunn av dette, bør alle uforklarlig kløe overvåkes og følges nøye, og testing og behandling bør starte umiddelbart dersom ICP er mistenkt.

Bruksanvisning

Les alt du kan om normale svangerskap klager og lære hva symptomer under svangerskapet kan indikere en komplikasjon som Intrahepatisk Kolestase av svangerskapet. Gravide kropper gå gjennom en rekke endringer, og det er ikke alltid lett å skille mellom normale ubehag forårsaket av din vokser og endrer kroppen og unormale tegn som kan kreve undersøkelse og diagnose av legen din.

Vær på vakt for symptomer på ICP, som for eksempel intens kløe, øvre høyre magesmerter, blek avføring, mørk urin, gule øyne eller hud, eller kvalme som oppstår i løpet av andre eller tredje trimester. Kløe er vanligvis den mest åpenbare og alvorlige symptom på ICP - men det er også symptom oftest avvist av mange obs. Kløe assosiert med ICP er generelt verre på fotsålene og håndflatene, men kan forekomme over alt, hindrer søvn og forstyrrer daglige aktiviteter. Det er ingen utslett synlig å gjøre rede for kløe forårsaket av ICP, som er en grunn leger overse alvoret i symptom. Tretthet, tap av appetitt og mild til alvorlig depresjon er også symptomer assosiert med ICP.

Vis din OB eventuelle kutt på huden forårsaket av konstant skrape. Vær nøye med å merke seg hvilke hud kutt, skraper eller humper var et resultat av skrape, og som kan ha vært til stede før kløen begynte. Andre tilstander vanlige under svangerskapet kan føre til omfattende kløe, men disse forholdene ofte har utslett, støt eller lesjoner.

Snakk med din OB for å avgjøre om symptomene dine er normale for din stadium av svangerskapet, eller hvis de garanterer videre etterforskning. Uansett hva din OB mener, hvis du virkelig tror at dine symptomer er mer enn bare de vanlige smerter, smerter og klør av svangerskapet - insisterer på å følge opp testing.

Insister på at nivåene av gallesyrer i blodet er testet. En ekstremt viktig test som brukes i diagnosen av ICP er gallesyre et serumprøven. Dessverre svært få laboratorier utfører dette svært spesifikke testen, noe som betyr at resultatene kan ta en eller flere uker for å komme tilbake. Når andre tester, for eksempel leverfunksjonstester og målinger av koagulasjonstid er unormal, bør behandlingen startes mens du venter på resultatene av serum gallesyretesten.

Retest dine serum gallesyrer etter fødselen. Noen ganger, selv når Intrahepatisk Kolestase på graviditet er veldig sterkt mistenkt, lab resultater komme tilbake normal eller nær normal. I disse tilfellene kan en diagnose bekreftes etter levering om symptomene forsvinner og testresultater endre på noen måte. Fordi ICP er sannsynlig å gjenta seg i en fremtidig svangerskap, er en diagnose viktig for helsen til eventuelle fremtidige barn.

Hvordan identifisere Kolestase

Hvordan identifisere Kolestase


Kolestase er forårsaket av en hindring i normal flyt av galle - som er en gul eller grønnlig tykk fordøyelsesvæske som hjelpemidler i fordøyelsen av fett. En slik blokkering kan skje utenfor leveren (ekstrahepatiske) eller inne i leveren (intrahepatisk). Ekstrahepatisk kolestase er forårsaket av ulike faktorer som for eksempel unormal innsnevring (strikturer) i gallegangene, veksten av svulster i gallegangene, betennelse i en divertikkel av tykktarmen (divertikulitt), cyster eller svulster fra naboorganer, betennelse i bukspyttkjertelen ( pankreatitt), og pankreatisk tumor. Intrahepatisk kolestase på den annen side, er forårsaket av de følgende reaksjoner: bestemt type medikamenter (legemiddelindusert kolestase), lokalisert akkumulering av puss forårsaket av bakteriell infeksjon, ondartet tumor av en lymfoid vev (lymfom), nærvær av infeksjon på nærliggende organer, alkoholisk leversykdom og graviditet. Hindringer fra noen av disse faktorene vil føre til at galle pigment (bilirubin), gallesalter og lipider eller fettstoffer som skal deponeres i blodet i stedet for å bli utskilt, som fører til manifestasjoner av symptomer.

Hvordan identifisere Kolestase

Hvordan identifisere symptomer på Kolestase

Se å se om det er noen tegn på gulsott. Ikterus eller gulsott er den mest fremtredende symptom på kolestase. Det er et gulaktig pigmentering av huden, sclera (den hvite del av øynene), vev og kroppsvæsker. Dette er forårsaket av deponering av galle pigmenter (bilirubin) i blodet.

Sjekk om fargen på urinen din er mørkere enn normalt. Når kolestase oppstår, vil galle unormalt deponeres i blodet. Disse forekomstene vil da bli filtrert av nyrene og skilles ut som mørk urin.

Observer hvis du opplever alvorlig kløe i huden. Forhøyede forekomster av gallesyrer i blodet vil føre til irriterende kløe i huden (pruritus). Dette vil føre til store ubehag for pasienten, hindrer deres søvn og generell konsentrasjon. Det kan også føre til dårlig hud skader som xanthomas som er små hvite papler som resulterer fra kontinuerlig friksjon brukes når gni eller klø.

Prøv å se om du har en lys-farget avføring. På grunn av tilstedeværelsen av hindringer, er galle i stand til å strømme gjennom tarmen, noe som fører til en leire-farget avføring (akolisk avføring).

Overvåk din evne til å fordøye. Manglende evne til å fordøye viss type matvarer kan oppstå. Bile hjelper på fordøyelsen av fett; så hvis det er noe av det utskilles i fordøyelseskanalen, kan pasienten oppleve en ineffektiv fordøyelse og absorpsjon av fett.

Merknad hvis du noen gang føler smerte. Smerter ved øvre høyre del av abdomen kan bli følt av noen pasienter. Dette kan være forbundet med kvalme og oppkast, spesielt når det er alvorlig smerte.

Trinn videre til veiing skala for å finne ut om du mister vekt. Redusert vekt kan oppstå på grunn av utilstrekkelig opptak av fett.

Kontroller for andre symptomer som feber, frysninger, eller utslett. Dette kan skje som et resultat av en medikament-indusert cholestase.

Hint

  • Hvis noen av symptomene nevnt ovenfor er lagt merke til, må du kontakte legen din umiddelbart. Tidlig ledelse vil bidra til å redusere ytterligere komplikasjoner

Leveren lidelse symptomer i svangerskapet

Leveren lidelse symptomer i svangerskapet


Graviditet kan skatt leveren din, spesielt hvis kostholdet ikke er tilstrekkelig, eller hvis du er utsatt for leversykdommer enten gjennom arv eller livsstil. Å være klar over symptomene på en leversykdom er viktig, fordi du ikke kan behandles før du er diagnostisert. Behandling av leveren forhold under svangerskapet vil beskytte kroppen din og babyen fra langsiktige skader forårsaket av giftstoffer i blodet eller ernæringsmessige mangler.

Symptomer på Intrahepatisk Kolestase av svangerskapet (ICP)

ICP er karakterisert ved abnormiteter i strømmen av galle, et giftig lever sekresjon. Bile kan ende opp i blodet og forårsake alvorlig kløe over en kvinnes kropp. Begynner i andre eller tredje trimester, er ICP kløe mer uttalt på håndflatene og på sidene av føttene. Et annet symptom på ICP er gulsott, en gulfarging av huden på grunn av opphoping av bilirubin i blodet. I motsetning til en vanlig nyfødt gulsott, er ICP-relaterte gulsott en dårlig ting. ICP avsluttes i løpet av få dager av svangerskapet, og er ikke videre til barnet. Men hvis den forblir ubehandlet, kan det føre til organskade for både mor og baby, så vel som for tidlig fødsel. Behandling av ICP innebærer Vitamin K kosttilskudd, medisiner for å redusere / nøytralisere galle og observasjon, og ofte fortsatt resulterer i for tidlig fødsel.

Symptomer på hepatitt i graviditet

Hepatitt er en av flere virale sykdommer som resulterer i en forstørret lever. Hepatitt symptomer inkluderer gulsott, kvalme og oppkast, tretthet, øvre abdominal ubehag og en lavgradig feber. Hepatitt A er ikke bestått til babyen, er hepatitt B noen ganger gått inn på barnet og Hepatitt C er sjelden gitt videre til barnet. De antivirale medisiner som vanligvis brukes til å behandle hepatitt er ikke anbefalt under graviditet. Legen din vil hjelpe deg med å administrere dine symptomer og overvåke barnets helse.

Symptomer på HELLP syndrom

HELLP står for hemolyse, forhøyede leverenzymer og lave blodplater. Hemolyse betyr en nedbryting av røde blodceller. Symptomene på HELLP er vage, og ofte oversett. Kvalme og oppkast er generelt ikke ting en gravid kvinne kaller legen for, overdreven tretthet, hodepine og smerter i magen eller øvre høyre del av magen kan være mer merkbar. I avanserte stadier, kan HELLP føre til hevelse i føtter og hender. HELLP utgjør ekstrem fare for baby og mor, og legene skjermen generelt urin, og ser etter fysiske symptomer ved hvert besøk. Toksiner kan også bli funnet i blodet.

Symptomer på akutt Fatty Liver på graviditet

Om en i 12.500 kvinner utvikler denne lidelsen, som kan føre til koma, organsvikt og død av både mor og baby. Symptomer er, igjen, ganske vage og inkluderer vedvarende kvalme og oppkast, generell sykdomsfølelse eller trøtthet, smerter i magen eller øvre høyre del av magen, gulsott og hodepine. Forskere ved March of Dimes lærer om denne sykdommen. Det er så sjelden at de ikke er sikker på hvorfor det skjer, og den nåværende flertallet av forskere mener det å være genetisk.

Ta vare på din Liver under graviditeten

Å være skånsom mot leveren din mens du er gravid kan bidra til å forhindre skade fra leveren lidelser. Noen matvarer er vanskeligere for kroppen å fordøye og bearbeide. Unngå mat som du kan være allergisk mot, spise mineral-rike matvarer, for eksempel mørke grønne blader og kutte ned på sentralstimulerende midler som kaffe og te. Drikk rikelig med vann og spise mat rik på antioksidanter, og unngå antacida (selv tums) fordi de bryter ned syrer kroppen din trenger for fordøyelsen. Unngå overskytende salter og sukker, og få rikelig med mosjon.

Leverproblemer under graviditet

En rekke leversykdommer kan skje hos gravide kvinner, som for eksempel intrahepatisk kolestase av svangerskapet (ICP), hepatitt, hemolyse forhøyede leverenzymer og lavt antall blodplater (HELLP) syndrom og andre. Effektene av disse forhold kan føre til alvorlig organsvikt basert på belastningen de satt på en kvinnes kropp. Behandlingen er ofte tilgjengelig, men ofte, og leverer babyen er en kur for disse problemene.

Intrahepatisk kolestase av svangerskapet (ICP)

ICP er en leversykdom som kan oppstå under svangerskapet. Problemer fra ICP oppstår når strømmen av galle i leveren er unormal, og en opphoping av syrer kan forekomme. Symptomer på ICP kan inkludere kløe (med utslett), angst, trøtthet, gulsott, mørk urin og blodig avføring. ICP kan også øke risikoen for Mekoniumfarging under fødselen av barnet, for tidlig fødsel og død til babyen. Behandlinger finnes for symptomene, blant dem lotion eller antihistaminer for utslett, og medisiner som hjelper i riktig sekresjon av leveren galle.

Hepatitt

Hepatitt er forårsaket av et virus, og selv om du kan trekke det når du ikke er gravid, kan det føre til økte leverproblemer hos gravide kvinner og hepatitt B-belastningen kan overføres til barnet i livmoren. Gulsott, tretthet, magesmerter og feber kan alt tyde på en hepatitt-smitte. Det er tre stammer av hepatitt (A, B og C), og noen kan behandles med medisiner, men deres sikkerhet under graviditet er ikke så veldig godt undersøkt. Vedvarende ubehandlet hepatitt kan føre til leversykdom, leversvikt og leverkreft.

HELLP syndrom

HELLP syndrom kjennetegnes ved et lavt antall blodplater, forhøyede leverenzymer og en nedbryting av røde blodlegemer. Det er spesielt en graviditet komplikasjon og regnes som en form for svangerskapsforgiftning. Det oppstår vanligvis i tredje trimester og kan også utvikle postpartum. Leverskader kan oppstå, som kan nyresvikt, slag, blødningsproblemer og død. Morkakeløsning risikoen øker med HELLP. HELLP har en veldig rask innsett, og vanligvis, trenger barnet å bli levert umiddelbart når en blodprøve bekrefter syndrom. For babyer under 34 ukers svangerskap, kan levering bli utsatt i opptil 48 timer for å administrere medisiner for å bidra til å utvikle babyens lunger.

Akutt fettlever

Denne tilstanden er svært sjelden, men kan føre til en opphoping av fett i en gravid kvinnes leverceller resulterer i lever eller nyresvikt. Symptomer er kvalme og oppkast, magesmerter, gulsott og hodepine. Symptomer bedre når barnet er levert, og typisk, kan en full gjenoppretting skje basert på alvorlighetsgraden av tilstanden.

Preeklampsi

Svangerskapsforgiftning er en tilstand som kan føre til forhøyede leverenzymer og lever hevelse i en gravid kvinne. Det oppstår vanligvis i tredje trimester av svangerskapet, og forhøyet blodtrykk er en viktigste symptomet på sykdommen. Hvis venstre ubehandlet, svangerskapsforgiftning kan føre til anfall, slag, eller til og med død mor eller baby. Hyppige urintesting og blodprøver kan bekrefte om protein fra leveren blir sølt inn i leveren. Skade på leveren kan oppstå hvis den forblir ubehandlet.

Hvordan avlaste jeg Kløe Fra strekke merker under graviditet?

Hvordan avlaste jeg Kløe Fra strekke merker under graviditet?


Strekkmerker kan forårsake kløe og generelt ubehag for gravide som kroppene deres støtte nytt liv. Kløe forårsaket av strekkmerker er helt normalt som huden strekker seg, men det finnes noen enkle over-the-counter behandlinger som vil hjelpe lindre kløe. Husk at det er best å ikke klø. Du vil bare gjøre kløe verre, irritere huden, og muligens føre til ørsmå kutt i huden din som vil irritere deg mer over tid.

Bruksanvisning

Beroligende Kløe Fra Stretch Marks

•  Hindre huden tørker ut ved hjelp av milde såper og kroppen vasker når dusjing. Prøv å bruke kaldere vann som varm dusj vil tørke ut huden ut. Etter du dusjer, sørg for at du ikke tørker av for abrasively med et håndkle. Klapp deg tørr i stedet. Påfør generøse mengder uparfymert fuktighetskrem over hele kroppen, med spesiell oppmerksomhet på magen din.

Ta en havremel bad når kløen blir for uutholdelig. Du kan kjøpe disse på et lokalt apotek eller dagligvarebutikker av en rekke merker. Du kan ta en havremel bad om en gang om dagen. WebMD.com inkluderer havremel bad, spesielt aveeno merkevare, som en av sine "medisiner" godkjent for bruk under graviditet.

slites løs bomull klær slik at du kan eliminere ekstra irritasjon trange eller flere slipe stoffer kan føre til huden din. Prøv å holde ut av ekstrem varme og forblir hydrert.

Påfør uparfymert lotion, en havremel lim, eller en fuktighetskrem med kakaosmør hele dagen for å holde huden myk og mindre irritert. Ty til å gjøre dette når du har trang til å klø eller klø strekkmerker.

Tips og advarsler

  • Oppsøk lege hvis du merker en rød bikube-lignende utslett sprer på magen. Din lege eller jordmor kan foreskrive ekstra salver, antihistaminer eller orale steroider for å gi ytterligere lettelse.
  • Gå til legen din og be henne mening hvis du oppdager noen alvorlig kløe eller uvanlige utslett når som helst i løpet av svangerskapet. Alvorlig kløe er ett av tegnene på Intrahepatisk Kolestase på graviditet, en tilstand forårsaket av en opphopning av gallesalter i leveren, som kan forårsake problemer for barnet.
  • Ikke selv diagnostisere. Hvis du opplever nye symptomer eller ikke kan identifisere en bestemt utslett, kontakt lege før du unner deg selv.

Koblingen mellom Hydralazine & Kolestatisk Gulsott

Koblingen mellom Hydralazine & Kolestatisk Gulsott


Hydralazine er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk. Bivirkninger forbundet med stoffet er vanligvis små og forbigående. Alvorlige bivirkninger er rapportert, men er sjeldne. Drugs.com lister intrahepatisk kolestatisk gulsott som en sjelden forekommende, alvorlig bivirkning av hydralazin bruk.

Intrahepatisk kolestase

Leveren produserer galle og utgivelser det inn i fordøyelsessystemet, hvor det bryter ned fett. Ifølge Merck Manual, er kolestase stansen eller bremse av galle flyte. Den type kolestase forbundet med hydralazin utspring i leveren og kalles intrahepatisk kolestase.

Gulsott

Ifølge National Institutes of Health (NIH), er gulsott en gulfarging av hud, slimhinner eller øyne og resultater når unormal leverfunksjon fører til en opphoping av bilirubin, et gult pigment, i blodet. Normalt, bilirubin produsert av leveren blander seg med galle før de blir utskilt i fordøyelseskanalen. Når gallestrøm stopper eller bremser, akkumulerer den gule pigment i blodet.

Drug-Induced Kolestase

Legemiddelutløst kolestase er hemmet galle flyte forårsaket av medisiner. Hydralazin er ikke det eneste medikamentet er knyttet til tilstanden. NIH lister penicillin-baserte antibiotika, anabole steroider, trisykliske antidepressiva og p-piller som noen av de mange legemidler forbundet med kolestatisk gulsott. I henhold til NIH, stopper medikamentet vanligvis reverserer tilstanden, selv om full gjenoppretting kan ta mange måneder.

Årsaker til kløende hud under svangerskapet

Graviditet er en tid for glede og spenning, men det kan også være en tid med fysisk ubehag. Kløende hud er en vanlig graviditet klage og det er mange forskjellige årsaker til graviditetsrelatert kløe.

Hormonelle svingninger

Det er ingen hemmelighet at hormonene er i endring i løpet av svangerskapet. De samme hormoner som er ansvarlig for humørsvingninger og cravings er også ansvarlig for tørr hud som kan føre til kløe.

Skin Stretching

Skin er utrolig fleksibel, men den har sine begrensninger. Under graviditet, kan overdreven strekker seg så magen sveller forårsake ubehagelig kløe.

Pruritisk urtikarielle papler og plakk på graviditet

I tredje trimester, noen kvinner utvikler kløende røde nupper og pustler på sitt underliv. Dette kalles pruritisk urtikarielle papler og plakk i svangerskapet, eller PUPPP. Det er ikke farlig og forsvinner kort tid etter fødsel.

Intrahepatisk kolestase av svangerskapet

Intrahepatisk kolestase av svangerskapet forstyrrer overføring av galle til leveren, noe som resulterer i oppbygging av gallesalter. Dette kan føre til intens og smertefull kløe som ikke er ledsaget av et utslett. Denne tilstanden kan være alvorlig hvis venstre ubehandlet.

Pre-eksisterende Hudproblemer

Pre-eksisterende hudsykdommer som psoriasis, eksem og allergi kan bli forverret av graviditeten. Sjekk med legen din før du fortsetter eventuelle tidligere foreskrevet medisiner for å sørge for at det ikke vil være skadelig for babyen.

Bad Liver Symptomer

Leveren spiller en viktig rolle i din generelle velvære. Det hjelper fordøye mat og næringsstoffer og filtrerer blodet for å fjerne medisiner, alkohol og giftstoffer. Den lagrer glukose, skaper koagulasjonsfaktorer for blodet og produserer vitamin A. Leversykdom forstyrrer disse funksjonene og skaper karakteristiske tegn og symptomer som gulsott, kolestase, forstørrelse av leveren, ascites, portal hypertensjon, hepatisk encefalopati og leversvikt. Det er godt å være på vakt for symptomer på leverfunksjonsfeil.

Gulsott

Gulsott er preget av gulfarging av huden og det hvite i øynene dine. Urinen kan bli mørk farget. Andre symptomer inkluderer lys avføring, kløe, redusert appetitie, kvalme og oppkast.
Leveren spiller en nøkkelrolle i å utskille bilirubin fra kroppen din. Bilirubin er en mørk farget grønn-gul biprodukt av hemoglobin. Leveren normalt assimilerer bilirubin i gallen (som blir produsert i leveren for å hjelpe til med fordøyelsen), som deretter blir ført inn i tarmen. Hvis leveren ikke fungerer normalt eller er betent, akkumulerer bilirubin i blodet, og er fraktet til huden. På dette tidspunkt blir gulsott tydelig.

Kolestase

Kolestase er en redusert eller stanset flyt av galle. Et sted fra levercellene til helt i begynnelsen av tynntarmen (tolvfingertarmen) det er et problem. Det kan være en indikasjon på leversykdom, gallegang sykdom og bukspyttkjertelen lidelser.
Symptomer på kolestase omfatter gulsott, mørk-farget urin, lys avføring og kløe. Andre symptomer inkluderer utvidelse av milten, utvidelse av galleblæren, bentap, edderkopp blodkar, frysninger, magesmerter og lett blødning.

Liver Enlargment

Leveren utvidelse er akkurat hva det høres ut som. Du kan oppleve noe ubehag i magen og en full følelse. Dette er vanligvis detektert ved fysisk undersøkelse av legen din.

Ascites

Ascites er preget av en opphopning av væske i magen. Ifølge Merck Online Medical Library, den mest vanlige årsaken til ascites er skrumplever, men den kan være forårsaket av andre lever-relaterte lidelser, så vel som noen ikke-lever-relaterte lidelser. Symptomer inkluderer kortpustethet, redusert appetitt, magesmerter og utvidelse av buken. Det kan være forårsaket av levercirrhose, hepatis og andre leverproblemer.

Portal hypertensjon

Den portvenen fører blod til leveren fra tarmen. Høyt blodtrykk i denne vene kalles portal hypertensjon. Dette kan skape vekst av nye blodkar, som kobler intestinal blodstrømmen inn i kroppens sirkulasjon uten å bli filtrert av leveren. Symptomer inkluderer ascites, blødning i nedre spiserør og mage blødning. Ifølge Merck Online Medical Library, den vanligste årsaken til portal hypertensjon i USA er skrumplever.

Hepatisk encefalopati

Når leverfunksjonen er kompromittert, giftstoffer som normalt vil bli filtrert ut akkumuleres i blodet. Dette i sin tur kan påvirke hjernens funksjon (hepatisk encefalopati). Symptomer inkluderer forvirring, humørsvingninger, tap av bevissthet, personlighetsforandringer, nedsatt bevissthet, dårlig dømmekraft, endringer i atferd, langsom tale, langsomme bevegelser, endringer i tenkning, tretthet, forvirring og koma.

Leversvikt

Leversvikt kan være forårsaket av en rekke leversykdommer. Det er karakterisert ved et ekstremt tap av leverfunksjon som følge av utstrakt leverskade. Symptomer inkluderer økt blåmerker og blødninger, gulsott, tretthet, nedsatt appetitt, slapphet, endret mental status, sviktende helse og ascites.

Hvis du mistenker at du kan være i faresonen for å utvikle en leversykdom, snakk med legen din om dine risikofaktorer. Diagnostisk testing kan fange eventuelle problemer tidlig nok til å reversere skader og forbedre sjansene for langsiktige helse.

Tegn og symptomer på begynnende leversvikt hos barn

Håndteringen av et sykt barn kan være en hjerteskjærende ildprøve, spesielt når sykdommen er en alvorlig en. Av ulike grunner, kan noen sykdommer forårsake omfattende skade på et barns leveren, noe som resulterer i nyresvikt. Dette er grunnen til at det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på nyresvikt utbruddet og rapportere disse symptomene til en lege.

Gulsott

Som leveren blir skadet, kan den komme betent, forårsaker en blokkering i gallegangene. Når dette skjer, begynner et overskudd av bilirubin (galle pigment) for å bygge opp i barnets blodstrømmen. Dette resulterer i gulsott, en gulfarging av hud og sclera (det hvite i øynene). Omfanget av leverskade kan måles ved hvor gul barnets hud blir, da dette indikerer høyere nivåer av bilirubin i blodet. Det er generelt en av de første tegn på leversvikt. Noen ganger er det det eneste tegnet.

Utvidelse

Hevelse eller forstørrelse av leveren, også kjent som hepatomegali, kan noen ganger være tegn på lever trøbbel. Ofte har barnet ingen symptomer assosiert med lever enlargment. I alvorlige tilfeller kan han klager over at han føler for full eller at han har ubehag i magen.

Kolestase

Kolestase refererer til reduksjon eller fullstendig stans av gallestrømmen i kroppen. I noen tilfeller er gallen fanget inne i leveren. Det kan også være fanget utenfor leveren, eller fanget i begge områder. Mens gulsott er en av de første tegn på kolestase, er det ikke det eneste. Lett blødninger og blåmerker, kløe i huden, blek avføring og mørk urin er alle tegn på galle avbrudd i et barns kropp.

Liver Encefalopati

Som leveren mister sin evne til å filtrere blodet, giftige stoffer begynner å hope seg opp i en barnets kropp. Disse toksiner kan ha en negativ effekt på hjernen, forårsaker forringelse. Vanlige tegn på denne lidelsen er: endringer i et barns atferd og personlighet, sløret tale, svak bevegelse, desorientering og humørsvingninger.

Ascites

Når det er økt skade på et barns leveren, skip på overflaten av organet, samt på tarmen begynner å lekke væske, som samler seg i bukhulen. Denne tilstanden, som kalles ascites, er preget av en oppblåst, utstående mage. I noen tilfeller kan denne væsken samle seg i barnets ben, en tilstand som kalles ødem.

Leverskader Symptomer

Leverskader Symptomer


Leverskade oppstår vanligvis gradvis. Unnlatelse av leveren er en livstruende situasjon. De vanligste årsakene til leverskade eller svikt er hepatitt B, hepatitt C, overdreven bruk av alkohol, skrumplever, underernæring, en overdose av paracetamol og reaksjoner på foreskrevet medisiner. Poison sopp kan også forårsake leverskader.

Første symptomene

Vanlige første symptomene er kvalme, tap av appetitt, diaré og tretthet. Disse symptomene er vanlig for andre forhold, slik at de kan ikke være forbundet med leverskade.

Gulsott

Live-skade inkluderer vanligvis gulsott, som er en gulfarging av hud og slimhinner i øynene og gjør urinen mørk. Gulsott kan være det eneste symptomet.

Kolestase

Kolestase er blokkeringen eller stans av galle flyte. Resultatet er gulsott, samt en forstørret milt og galleblæren. Andre symptomer inkluderer beinproblemer, kløe og frysninger.

Ascites

Ascites er opphoping av væske i bukhulen. Resultatet er en oppblåst bukhulen og kortpustethet.

Andre symptomer

Forvirring og mental forvirring er symptomer på alvorlige leverproblemer. Søvnighet oppstår og deretter pasienten kan gå inn i koma.

Leversykdom Symptomer

Leveren filtrerer blodet i kroppen og genererer galle. Da leveren er svekket, er evnen til å filtrere blod redusert og en blokkering av gallestrøm kan forekomme, noe som resulterer i en oppbygging av giftstoffer i kroppen. Dette er en farlig situasjon som kan eskalere til en uopprettelig skadet leveren og muligens død. Det finnes flere symptomer på en leversykdom, noen som fungerer som varselsignaler av en forverret tilstand.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud tone og det hvite i en persons øyne. Høye nivåer av gallepigment i blodet eller forringelse av røde blodceller i kroppen kan forårsake gulsott. Ifølge University of Maryland Medical Center, er gulsott den første og muligens bare tegn på angrep av leversykdom.

Forstørret lever

En større-enn-normal leveren er et tegn på leversykdom, men det er ingen påviselige symptomer for milde tilfeller. For en ekstremt forstørret lever, en person kan føle ubehag i magen eller føler full.

Kolestase

En forstyrrelse av gallestrømmen, enten redusert eller stoppet, er kjent som cholestase. Denne tilstanden kan føre til gulsott. The University of Maryland Medical Center rapporterer tegn på kolestase inkluderer mørk urin, frysninger, lett blødning, blek avføring og edderkopp-årer.

Portal hypertensjon

En motstand mot strømmen av blod gjennom leveren kan faktisk føre til vekst av andre blodkar som går utenom leveren helt, sirkulerende giftstoffer som normalt ville ha blitt filtrert ut fra blodet. Blødning av blodårene i mageslimhinnen eller spiserøret er tegn på denne tilstanden, som er en oppblåst mage.

Generelle symptomer

Når en person lider av en leversykdom, et symptom som en forstørret lever ikke kommer til å være det første som person merknader. The University of Illinois Medical Center lister opp en rekke generelle tegn og symptomer på leversykdom. Disse inkluderer formørket urin, tap av matlyst, kvalme og oppkast, unormale svingninger i vekt, smerter i øvre høyre del av magen området, tretthet, verkende muskler, feber, depresjon og enda et tap av sexlyst.

Intrahepatisk gallegang kreft behandling

The American Cancer Society sier at intrahepatisk gallegang kreft er en kreft som danner inne i små gallegang grener innenfor leveren. Gallegang kreft forblir sjelden med ca 2000 tilfeller diagnostisert hvert år, ifølge Mayo Clinic. Intrahepatisk gallegang kreft beviser vanligvis asymptomatisk i de tidlige stadier. Behandling for intrahepatisk boks omfatter kirurgi, levertransplantasjon, kjemoterapi, strålingsterapi, fotodynamisk terapi, medisinsk terapi og biliær drenering, avhengig av tumorstørrelsen og typen og graden av progresjon av sykdommen.

Symptomer

Pasienter med intrahepatisk gallegang kreft vil til slutt ha symptomer som inkluderer gulsott eller gulfarget hud, leire-farget avføring, kløe, tap av matlyst, vekttap, feber, frysninger eller mage-og ryggsmerter.

Kirurgi

Operasjonen er utført dersom svulsten er liten og lokalisert. Kirurgen fjerner den berørte del av gallegang å eliminere kreft. Hvis intrahepatisk gallegang kreft har blitt lokalt avansert, da kirurgen må fjerne det omliggende levervev og tilstøtende lymfeknuter også.

Levertransplantasjon

Levertransplantasjon viser et alternativ for pasienter med ondartet gallegangene kan ikke fjernes helt. Disse pasientene motta strålebehandling og kjemoterapi før transplantasjon prosedyre.

Strålebehandling

Ifølge Mayo Clinic, strålebehandling dreper intrahepatisk gallegang kreft ved å bombardere den med radioaktive partikler. Leger kan administrere strålebehandling på flere forskjellige måter, inkludert en ekstern strålebehandling, noe som gir høy dose røntgenstråler til kreft nettstedet; intraoperativt, ved hjelp av en radioaktiv kilde plassert inne i legemet på stedet av kreft; som radioimmunterapi, der radioaktive stoffer, gitt intravenøst, for å reise til området av kreft drepe den og ladet partikkelstråling, der en ekstern maskin sender fokuserte høye energipartikler direkte inn i svulsten for å drepe den. Leger kombinerer ofte strålebehandling med cellegift og noen ganger med kirurgi og transplantasjon. For pasienter som ikke kan ha kirurgi, leger ofte kombinere stråling og kjemoterapi.

Fotodynamisk terapi

I fotodynamisk terapi, leger injisere et lysømfintlig stoff som samler seg i det intrahepatisk gallegang kreft. En laser, innsatt med endoskopi (gjennom et kirurgisk hull i pasientens mage) i gallegang, skinner et lys på den kjemiske forårsaker en reaksjon som dreper kreftceller. Vanligvis er denne behandlingen reservert for pasienter som ikke kan ha en operasjon eller transplantasjon.

Medical Therapy

Medisinsk behandling er reservert for intrahepatic gallegang kreftpasienter som ikke er frisk nok for kirurgi eller har ubrukelige sykdom. Terapien innebærer å plassere en protese eller stent i gallekanalen for å åpne innsnevring forårsaket av tumoren for å tillate galle til avløp. Disse metodene er palliativ; betyr, de lindrer symptomene, men ikke behandle den underliggende sykdom eller forlenge livet.

Tegn og symptomer på Bile Duct Cancer

Gallegang kreft er en sjelden type kreft som begynner i gallegangen, en tynn slange på ca 4-5 inches lang som går fra leveren til tynntarmen. Den gallegang er ansvarlig for transport av galle fra leveren og galleblæren til tynntarmen. Den vanligste typen av gallegang kreft, hilar gallegang kreft, begynner der den hepatiske kanaler, de som finnes i den øvre del av tynntarmen, som bærer galle til leveren, kommer sammen. Andre typer gallegang kreft inkluderer intrahepatisk gallegang kreft, som begynner i kanal grener inne leveren og distal gallegang kreft, som starter i nærheten av tynntarmen. Selv om den eksakte årsaken til gallegang kreft er ukjent, de som er i faresonen er mennesker med kroniske inflammatoriske tarmsykdommer, unormale galleganger og en parasittisk infeksjon forårsaket av lever fløyter.

Scener og karakterer

Ifølge den "Detaljerte Guide: gallegang Cancer" på Cancer.org, finnes det en rekke forskjellige stadier at personer med gallegang cancer kan bli diagnostisert med, avhengig av størrelsen av deres kreft og om den har spredt seg til andre deler av kroppene deres. Den type og form av kreft bidrar til leger for å gjøre behandlingsavgjørelser. Stage 1A beskriver når kreften kan bare bli funnet i gallegangen; trinn 1B, når den har spredt seg til veggen i gallegangen, men er ikke tilstede i omgi lymfeknuter; stadium 2A, da det kan finnes i lever, bukspyttkjertel, galleblære og blodårer, men ikke nærliggende lymfeknuter; trinn 3, da den sprer seg til blodårene som fører blod til leveren, tynn- eller tykktarmen, i bukveggen, mage og / eller lymfeknuter i magen og trinn 4, når det kan finnes i deler av kroppen som er langt borte fra gallegangen, slik som lungene. Kreft er også gradert, når det er undersøkt i mikroskop, basert på hvor like kreftcellene ser til andre celler, og hvor raskt de vokser. De anses lav grad av om de ser ut som andre celletyper i kroppen, har langsomme vekstmønstre og således er mindre tilbøyelige til å spre seg raskt. Høy grad av svulster er de som ser unormalt og er sannsynlig å vokse og spre seg raskere.

Gulsott

En av de vanligste symptomene på gallegang kreft er gulsott. Dette er når det er en gulning i huden og i det hvite i øynene. Når leveren ikke er i stand til å kvitte seg med galle, det er et overskudd av et kjemikalie som kalles bilirubin i blodet og kroppens vev. Hvis gallegangene er blokkert, er bilirubin ofte ikke i stand til å reise til tynntarmen. Gulsott kan også være forårsaket av en stein fra galleblæren som blokkerer galle duct, så det kan være et tegn på andre helseproblemer.

Gulsott Behandlinger

Det er mulig å behandle gulsott uten kirurgi gjennom to mulige fremgangsmåter, ifølge Mayo Clinic oversikt over gallegang kreft. Den ene innebærer å sette inn et rør som kalles en stent i en blokkert galle duct. Den stent vil bidra til å fjerne galle som blokkerer gallegangen. En lege kan bruke en dilator, en oppblåsbar ballong, strukket til et innsnevret gallegang, slik at en stent kan settes inn. Stenter vanligvis trenger å bli erstattet i kroppen hver 3-4 måneder, eller gulsott kan returnere. En annen fremgangsmåte omfatter en ledning med en stent som blir ført inn gjennom en blokkert gallegang. Under denne prosedyren, kan en lege lar en enhet kalt et kateter inne i gallegangen. En del av kateteret vil være inne i gallegangen og en annen vil bli koblet til en pose som vil samle overskudds galle. Kateter blir vanligvis oppbevart i kroppen i noen få dager før de ble fjernet. Etterpå vil legene sette pasienter på antibiotika for å være sikker på at de ikke får infeksjoner.

Andre symptomer

Noen andre vanlige symptomer på gallegang kreft er kløende hud, tap av matlyst, høy feber og vekttap. Noen mennesker kan også oppleve en ubehagelig følelse i magen og / eller misfarges i deres urin og eller avføring. Dette betyr at de kan oppleve urin som er mørk gul og en blek avføring. Noen av disse symptomene kan også være en indikasjon på andre forhold, som er hvorfor det er viktig å se en lege hvis du opplever dem for et par uker eller hvis de blir verre.

Diagnose

Ifølge Mayo Clinic s oversikt over gallegang kreft, for de med symptomer på gallegang kreft, er det en rekke tester for å bestemme hvor de har sykdommen. Dette inkluderer ultralyd, computertomografi eller CT skanner, magnetisk resonans avbildning eller en MR, en ERCP, en perkutan transhepatisk cholangiography, en angiografi, en biopsi, en endoskopisk ultralydundersøkelse eller en laparotomi. I ultralydundersøkelser, er lydbølger som brukes til å ta bilder av gallegang og omkringliggende organer. Under CT-skanning, er en serie av x-stråler gjort, å ta tredimensjonale bilder av kroppen. Med en MR, er magnetiske felt anvendt, i stedet for x-stråler, for å ta tredimensjonale bilder av kroppen. ERCP brukes til å ta en mer detaljert røntgen av bukspyttkjertelen duct og gallegang. Den kan også brukes til å bli kvitt materialer blokkerer galle duct. Perkutan transhepatisk cholangiography er en annen prosedyre som kan gi x-ray bilder av gallegang. En angiografi er en test som er gjort for å vise om blodårer nær leveren har blitt rammet av en svulst. En biopsi er gjort etter andre tester, dersom legen mistenker at en person har gallegang kreft. En lege vil ta en prøve av celler eller vev og se på det under et mikroskop. En endoskopisk ultralyd brukes til å ta et bilde av bukspyttkjertelen og strukturer rundt det. Hvis en lege ikke er i stand til å stille en diagnose basert på andre tester, vil han eller hun bruker en laparotomi. Denne type undersøkelser innebærer en lege klippe opp magen for å se på gallegang og omkringliggende vev.

Kirurgi

Ifølge den "Detaljerte Guide: Bile Cancer" på Cancer.org, for personer med gallegang kreft, er den mest vanlige type behandling kirurgi. Det finnes en rekke operasjoner som kan utføres, basert på scenen av kreft. Hvis kreften ikke har spredd seg utover gallegang, kan det være mulig å fjerne svulsten. Det kan også være nødvendig å fjerne gallegang hvis kreften er lokalisert og å slutte seg til de gjenværende kanaler til tynntarmen, slik at gallen vil strømme gjennom legemet gang til. En prosedyre kalles delvis reseksjon leveren kan bli gjort, hvor en del av leveren som påvirkes er fjernet. Andre fremgangsmåter kan også utføres for å fjerne vev og lymfeknuter at kreften har nådd. Noen leger kan anbefale en levertransplantasjon hvis kreften har bare spredd seg til leveren, men kan ikke fjernes av andre behandlinger. Hvis kreften har spredd seg til liten tarm, lever, bukspyttkjertel, galleblære og lymfeknuter, kan folk trenger å få alle disse strukturene kirurgisk fjernet. Når du skal fjerne kroppslige organer ikke er mulig, kan legene utføre bypass kirurgi, som bidrar til å stoppe eventuelle blokkeringer og la galle strømme til tynntarmen. I løpet av denne prosedyren, er galleblæren koblet til en del av den lille tarm.

Andre behandlinger

Andre behandlinger som kan bli anvendt for å behandle kreft i gallekanalen er strålingsterapi, kjemoterapi og fotodynamisk terapi. Strålebehandling og kjemoterapi er behandlingsalternativene som er gitt til pasienter med ulike typer kreft. Under strålebehandling, er høy energi røntgenbilder som brukes til å drepe av kreft celler og krympe svulster. I stråleterapi for cancer gallegang, radioaktive kilder er satt inne i gallegangen for en kort tidsperiode. Kjemoterapi bruker narkotika for å drepe raskt dele kreftceller. Kjemoterapi og strålebehandling har blitt funnet å være mest effektive når de anvendes sammen. Et problem har vært at kjemoterapi er blitt funnet å bare bremse utviklingen av gallegang kreft, og behandlingen er bare effektiv i en periode på uker eller måneder. Fotodynamisk terapi bruker et kjemikalie som er lysfølsom, som blir injisert i pasienter, ifølge Mayo Clinic oversikt over gallegang kreft. Etter den kjemiske har gjort sin vei inn i canceous celler, kalt en enhet et endoskop settes inn i gallegang med en laser festet for å drepe kreftceller.

Hvordan å behandle kolestase

Under graviditet noen kvinner kan oppleve en alvorlig form for kløe oppstår stort sett på hender og føtter, men kan bli lagt merke til på stammen og hodebunnen også. Denne tilstanden kalles Kolestase er en leversykdom som påvirker 1-2 kvinner ut av en 1000. Kolestase forekommer oftest i siste trimester av svangerskapet når de høye mengder av graviditet hormoner påvirker hvordan galleblæren funksjoner. Galleblæren er et lite sac som holder og slipper galle som produseres av leveren er nødvendig for nedbryting av fett under fordøyelsen. Galleblæren kan bli påvirket av de høye nivåene av graviditetshormonet og det bremser eller stopper flyten av galle derfor forårsaker en opphoping av galle som til slutt søl inn i blodet. Det er oppbygging av galle i blodet som forårsaker kløe eller symptomer som en mørk urin, tretthet, tap av appetitt og depresjon. Kvinner har høyere risiko for å utvikle Kolestase omfatter de som er bærer multipler (mer enn en baby), har hatt tidligere leverproblemer, eller hvis deres mor eller søster hadde Kolestase. Blodprøver kan gjøres for å teste for Kolestase. Testene sjekke leverfunksjonen, gallenivåer og bilirubin. Kolestase vanligvis blir bedre når babyen er født, så fødsel er den eneste sanne behandling av denne tilstanden, men nedenfor er noen måter å bidra til å holde det under kontroll og hjelpe lindre kløe.

Bruksanvisning

Bruk av aktuelle anti-klø kremer til de berørte områdene kan bidra til å holde kløen under kontroll. I noen alvorlige tilfeller jordmor eller lege kan forskrive en krem ​​med Kortikosteroider.

•  Bruk medikamenter for å redusere konsentrasjonen av gallesyrer. Det er økningen av galle i kroppen som forårsaker kløe, slik at dette trinnet kan bidra til å redusere årsaken til kløe og gjøre det lettere å bære.

Ta steroider hjelper barnets lunger modnes ved tidlig levering av barnet, på grunn av økt risiko for det ufødte barnet. Høyere nivåer av mors gallesyrer forårsaker stress på babyens leveren fordi barnet er avhengig av mors leveren å fjerne syrer fra blodet. Så, i noen alvorlige tilfeller kan barnet må leveres tidlig for å forhindre fetal nød.

Bruke urter for å støtte og opprettholde et sunt leveren er viktig hvis dette skjer. Holde leveren fungerer normalt vil bidra til å holde denne tilstanden fra å bli for alvorlig. Noen gode urter for å prøve inkludere løvetann rot og Milk Thistle. Begge disse er gunstig for leveren og kan drikkes daglig som te eller tatt i kapselform.

Å ha en ikke-stresstest to ganger i uken for å sikre at barnet håndterer tilstanden greit og er ikke stresset. En ikke-stresstest overvåker babyen hjertefrekvens under riene at mor kan ha, vanligvis Braxton-Hicks sammentrekninger. Resultatet av testen vil avgjøre hva løpet av handlingen din jordmor eller lege mener er best.

Få regelmessige blodprøver for å overvåke galle nivåer og leverfunksjon. Det vil være viktig for din jordmor eller lege for å sjekke nivåene av galle i blodet og hvordan leveren din fungerer. Denne informasjonen vil videre avgjøre om barnet skal bli født tidlig eller om det er trygt å fortsette svangerskapet.

Tips og advarsler

  • Hvis du merker noen av symptomene for Kolestase som ekstrem kløe på hender, føtter, kropp eller hodebunn; mørk farget urin; lys farget avføring; utmattelse; tap av matlyst og / eller depresjon må du snakke med din omsorg leverandøren. Det er viktig å fange denne tilstanden tidlig på og holde den under kontroll.

Symptomer på ALS Feet

Symptomer på ALS Feet

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en raskt progressiv og ødeleggende nevromuskulær sykdom. Det fører til økende muskelsvakhet og vil til slutt føre til uførhet og død. ALS er også kalt Lou Gehrig sykdom.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på ALS er så subtile at de ofte oversett. Symptomene kan begynne med svakhet eller rykninger i føttene, som kan føre til problemer med å gå eller gå i trapper.

Foot Drop

Droppfot er en av de tidlige symptomene på ALS. Dette er karakterisert ved vanskeligheter med å løfte den fremre del av foten og tærne.

Babinski sin Sign

Et annet symptom på ALS som involverer føttene kalles Babinski er skiltet. Dette vises når stortåen strekker seg oppover når den eneste av foten er strøket.

Betraktninger

Første symptomene varierer fra person til person. Mens en person kan først oppleve muskelsvakhet og kramper i føttene og bena, kan en annen oppleve utydelig tale eller svelgeproblemer.

Progresjon

Som tidlige symptomer utvikle seg til åpenbar svakhet eller muskelatrofi, vil en lege begynner å mistenke ALS. Den sykdommen skal spre seg til alle deler av kroppen. De fleste mennesker med ALS vil dø innen tre til fem år etter symptomdebut.

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Demens er et begrep som refererer til en gruppe av symptomer som er forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Sykdommer slik som Alzheimers, Parkinsons sykdom og slag, og toksiske reaksjoner overfor medikamenter og alkohol kan føre til demens. De med demens kan oppleve hukommelsestap, kognitiv svikt, atferdsforstyrrelser, hallusinasjoner og vrangforestillinger. Sluttstadiet demens refererer til terminal fase av alvorlig demens. Sluttstadiet demente har begrenset kognitive evner og kan ikke lenger ta vare på seg selv.

Nedskrivning

De med sluttstadiet demens kan oppleve et tap av psykomotorisk evne, og ikke være i stand til å utføre daglige oppgaver. En sluttstadiet demente kan kreve hjelp å få kledd, turgåing og bading. Pasienten kan være inkontinente. Han kan være ute av stand til å kommunisere godt, viser en svært begrenset ordforråd, eller har tale som er uforståelig. Noen med sluttstadiet demens kan være forvirret og ikke gjenkjenner nære familiemedlemmer.

Sykdom

Ifølge en 2009 studie publisert i New England Journal of Medicine, end-stage demente har en økt risiko for visse sykdommer, bidrar til den omtrentlige seks måneders dødelighet. En sluttstadiet demente kan være spesielt utsatt for å utvikle lungebetennelse, og magesår. Han kan også være i fare for urinveisinfeksjoner og sepsis, som er en livstruende infeksjon forårsaket av bakterier i blodet. Pasienter kan bli dehydrert og erfaring uttalt vekttap. Ifølge New England Journal of Medicine, spiseproblemer er et felles trekk ved end-stage demens.

Ernæring

Sluttstadiet av demente gå ned i vekt for en rekke årsaker. Ifølge alzbrain.org, fôring apraksi, som oppstår når en sluttstadiet demente glemmer hvordan å tygge og svelge, er vanlig og kan forstyrre en pasient forbruker nok mat. Pasienter kan miste viljen til å spise på grunn av depresjon eller nedsatt motorikk. De med sluttstadiet demens kan også være en økt risiko for aspirasjon, som oppstår når maten inhaleres til øvre luftpassasjen.

Pain

Ifølge HelpGuide.org, kan de med i den siste fasen av demens lider av smerte. The end-stage demente kan ikke være i stand til å kommunisere at hun hadde det vondt på grunn av redusert språk evner. Omsorgspersoner kan ha å svare på ikke-verbale signaler som pasienten opplever smerte. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Alder og aldring, kan de med sluttstadiet demens nytte palliativ omsorg. Palliasjon refererer til behandling av symptomene uten herding sykdommen eller tilstanden. Palliasjon kan hjelpe noen med sluttstadiet demens være komfortabel.

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure


Et fravær anfall, også kalt en petit mal anfall, innebærer en plutselig, kort forfalle i bevisst aktivitet. Disse anfallene er mest utbredt hos barn, og mange barn vokser slutt tilstanden, ifølge Mayo Clinic. Absensanfall vanligvis kan kontrolleres med medisiner. Barn som har slike anfall må være under oppsyn når du utfører noen potensielt farlig aktivitet, for eksempel svømming.

Primær Symptom

Et individ som har et fravær anfall brått slutter å snakke, gå, spise eller utfører en annen aktivitet. Han kan synes å stirre ut i rommet i noen sekunder før du fortsetter hva han gjorde før. Han har ikke noe minne av hendelsen.

Distraksjon

Beslagene kan oppstå mange ganger per dag, men fordi de er så korte og virker så mild, kan voksne ikke merke at noe vesentlig som skjer i lang tid. De kan anta at barnet er lett distrahert og har problemer med å betale oppmerksomhet. Ett tegn på absenser er en nedgang i et barns læringsevne og fallende skolekarakterer.

Atypiske symptomer

De fleste absensanfall ikke involverer uvanlige bevegelser. Et barn med atypiske absenser, derimot, har andre symptomer under forfalle i bevisstheten. Dette kan omfatte leppe smacking, tygge bevegelser og flagrende øyelokk. Barnet kan også lage små hånd eller armbevegelser. Atypiske absenser kan vare opp til to eller tre minutter, i motsetning til de typiske absenser, som varer bare noen få sekunder.

Hva er tegn og symptomer på ALS?

Hva er tegn og symptomer på ALS?


ALS (amyotrofisk lateralsklerose), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, en nevrologisk tilstand som påvirker muskelbevegelser. Selv om en genetisk defekt er årsaken til tilstanden i omtrent 10 prosent av tilfellene, National Institutes of Health rapporterer at årsaken til tilstanden er vanligvis ukjent. Symptomene på ALS bli verre over tid.

Tidlige symptomer

Ifølge Mayo Clinic, de tidligste symptomene på ALS inkluderer problemer med å løfte opp fronten av foten samt tærne (et symptom kjent som footdrop), en følelse av svakhet i ben, føtter og ankler, svakhet og klossethet av hendene , sløret tale, problemer med å svelge (choking og gagging), og kramper i musklene i armer, skuldre og tungen. Symptomer på ALS utvikler vanligvis etter fylte 50.

Puste og svelge

Som amyotrofisk lateral sklerose symptomer utvikler seg, blir det stadig vanskeligere å puste, tygge, snakke og svelge, ifølge National Institutes of Health.

Leder Drop

Et symptom kjent som leder fallet utvikles i ALS. Dette fører til at hodet til å slippe frem på grunn av svakhet i nakke og rygg, ifølge National Institutes of Health.

Muskelsvakhet og lammelser

Muskel svakhet i ALS begynner ofte i en bestemt område, slik som hender eller føtter, deretter sprer seg over hele kroppen, ifølge Mayo Clinic. Muskelsvakhet gjør det vanskelig å utføre oppgaver, for eksempel å løfte, gå i trapper og gå. Til syvende og sist, svakhet i musklene gir vei til lammelser, noe som betyr at det totale tapet av en muskel bevegelse.

Andre symptomer

Noen mennesker kan oppleve flere symptomer med amyotrofisk lateral sklerose. Disse inkluderer sikling, muskelsammentrekninger og spasmer, hevelse i ankler, føtter og ben samt vekttap.

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only


Epilepsi er en nevrologisk lidelse som fører elektriske impulser i hjernen som kan føre til anfall. Når epilepsi treffer et menneske, kan en distinkt sett av symptomer bli lagt merke sammen med avslørende anfall. Det finnes ingen kjent årsak for epilepsi hos mennesker, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste formen for behandling av epilepsi hos mennesker er anti-krampe medisinering. Hvis tilstanden kan spores tilbake til en bestemt del av hjernen som trygt kan fjernes, kan så kirurgi benyttes.

Hallusinasjoner

Hallusinasjoner er et tegn på epilepsi som bare er sporbar hos mennesker. Ifølge Nevrologi Channel, kan disse hallusinasjoner inkluderer lysglimt, ser solide bilder av ting som ikke er der, snakke med folk som ikke er i rommet og høre lyder som ingen andre kan høre.

Tale

En person med epilepsi kan finne det vanskelig å snakke enten på tilfeldige øyeblikk, eller rett før et anfall. Stemmebåndene blir midlertidig lammet og personen ikke er i stand til å lage noe lyd i det hele tatt.

Kvalme

Et symptom som er eksklusiv for mennesker med epilepsi er kvalme som kan føre til oppkast. Kvalmen er ofte følte rett før et anfall, og kan bli svært voldelig som det fører til beslaget.

Psykologiske symptomer

I noen tilfeller et menneske som lider av epilepsi vil se ut som om han dagdrømmer og kan ikke fokusere. Personen vil være ute av stand til å forstå tidens gang, og han vil begynne å miste oversikten over de timer og dager. Det kan også være en sterk følelse av hva som er kjent som "deja vu". Dette er følelsen av at en person har opplevd en hendelse eller besøkt et sted i det siste, men i virkeligheten har han ikke.

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena


Leg nummenhet, noen ganger referert til som parestesier eller sansetap, er en tilstand som kan oppstå i ett eller begge ben der bena er i stand til å føle varme, kulde eller trykk. Noen ganger når leg nummenhet er til stede, er en kriblende følelse følte. Tegn på nummenhet i bena kan være forårsaket av en skade eller indikere en helsetilstand som krever legehjelp.

Isjias

Når smerter, sammen med nummenhet, starter i baken og reiser nedover beinet, indikerer det et symptom på isjias. En utstikkende plate, som kalles radikulopati, forårsaker isjias. Dette er en plate ute av posisjon i ryggraden som legger press på radicular nerve. Symptomer inkluderer skarp smerte, en brennende følelse nedover beinet og svakhet eller nummenhet. De fleste som lider av isjias ikke krever kirurgi, og symptomene vil avta over tid.

Stenose

Spinal stenose er en innsnevring av ryggraden som vanligvis oppstår i korsryggen eller nedre del av ryggen regionen. Mellomrommene mellom virvlene blir mindre etter hvert som de mister vann med alderen. Skivene mellom ryggvirvlene mister sin evne til å absorbere støt, noe som gjør daglig aktivitet vanskelig. Som diskene utarte, ryggvirvlene skift og presse nerver i ryggmargen, forårsaker nummenhet og prikking i beinet.

Aterosklerose

Aterosklerose forårsaker en stor oppbygging av plakk eller fettholdig materiale i arteriene. Denne tilstanden fører til innsnevring og blokkering som fører til smerter i beinet. Symptomer vanligvis vises når innsnevring er alvorlig på grunn av blodstrøm som ikke kan holde tritt med etterspørselen etter oksygen til muskler. Når blokkeringen fortsetter å utvikle seg, nummenhet og en kald følelse oppstå.

Andre betingelser

Det er andre forhold som kan produsere tegn og symptomer på nummenhet i bena. Disse omfatter herpes zoster (helvetesild), unormalt lave nivåer av vitamin B12, kalsium, kalium og natrium, toksisk skade fra alkohol, bly eller tobakk, strålebehandling, diabetes og multippel sklerose.