Digidexo.com

Måter for synshemmede å komme seg rundt

Måter for synshemmede å komme seg rundt


Det er mange måter for synshemmede å komme seg rundt. Tjenester som tilbys av statlige og non-profit organisasjoner hjelpe med transport av synshemmede til steder de trenger å gå.

Guide Dog

Førerhund, eller førerhund, er ofte brukt av de med ekstremt dårlig syn. Hunden er en høyt utdannet dyr som hjelper synshemmede person navigere deres verden. Hunden vet når du skal stoppe i kryss og kan trenes til å lære ruter, som å gå til supermarkedet eller arbeid. Førerhund kan kjøpes eller kan bli donert av veldedige organisasjoner. Det tar mye trening, for både eier og hund, men deres bånd er både nyttig og kjærlig.

Logistikk tjenester

Mange frivillige organisasjoner tilbyr ride-aksje transport programmer for synshemmede. Disse programmene tilbys gratis eller for en symbolsk sum. Programmene krever vanligvis rytteren å planlegge en pickup på forhånd. Tjenesten, sannsynlig en van taxi, plukker deretter personen opp og transporterer dem til hvor de skal gå. Tilgjengeligheten av slike tjenester varierer fra by til by som disse typer veldedige organisasjoner er ikke overalt. Lions Club er en slik organisasjon som tilbyr denne tjenesten.

Kollektivtransport

Ifølge loven har kollektivtransport å være tilgjengelig for synshemmede. Driverne må hjelpe synshemmede personer i å få til deres destinasjon. Paratransit tjenester kan også bli tilbudt av byen. Paratransit tjenester er fortauskant-til-dempe transport. Mye som en taxi, er en mindre varebil eller buss brukt som en shuttle å transportere synshemmede til deres destinasjon.

Planlegge ruter

Synshemmede kan være lurt å planlegge og huske ruter de oftest tar. Dette gjøres ved å telle skritt, eller gjenkjenne klare landemerker. Synshemmede person vil be en frivillig eller venn til å følge dem så de lærer ruten. Når ruten er forpliktet til minne, kan synshemmede personen komme seg rundt mye lettere. Mange kryss har nå alternative Piper toner å indikere når det er trygt å krysse. I tillegg kan det ofte brukt "hvit stokk" Hjelp synshemmede mennesker til å oppdage og unngå hindringer.