Digidexo.com

Bicarbonate of soda Som Salt Substitute

Bicarbonate of soda Som Salt Substitute


Salt historisk har vært svært ettertraktet som et konserveringsmiddel og smakstilsetningen. Natron er ett element som kan brukes som en erstatning for salt.

Bicarbonate of soda Funksjon

Natron typisk blir brukt i bakervarer for å aktivere og heve deigen slik at den riktige konsistens er oppnådd. Det kan også bli brukt som en farge og smaksforsterker i stekte grønnsaker. Den høye natriuminnhold (800 til 1000 mg per teskje) gjør det mulig salt erstatning.

Ved hjelp av natron

Siden en teskje salt inneholder ca 2400 mg natrium må du bruke 2-3 teskjeer natron for hver teskje salt i oppskriften. Natron er et alkali som motvirker og nøytraliserer syren i en gitt oppskrift.

Betraktninger

Bicarbonate of soda bidrar til å fjerne den sure smaken ofte finnes i visse grønnsaker, sauser og buljonger, så det er ofte brukt som tilsetning til disse rettene.

Advarsel

Natrium kan være skadelig for helsen din hvis det brukes i store mengder. FDA anbefaler å begrense saltinntaket til mindre enn 2400 mg per dag, mens eksperter fastslår at om lag 550 mg per dag er alt kroppen krever. Natrium kan føre til økt puls, høyt blodtrykk, hjertesykdom og slag.