Digidexo.com

Hvordan Fyll en sprøyte

Fylle en sprøyte er vanligvis forbundet med administrering av medisiner. Dette kan være utfordrende og krever faglig kunnskap, praktisk opplæring og ferdigheter til å unngå forurensning, feilmedisinering og nål skade. Diabetikere og andre som utfører denne oppgaven selv er opplært av en profesjonell.

Legemiddelfirmaer og sprøyte produserer gi sikkerhetsfunksjoner i sine produkter for å møte kravene i den Needle Safety and Prevention Act of 2001. Enkelte selskaper tilbyr sprøyter ferdig utfylt med medisindoser. Hvis du fyller en standard pakket sprøyte, kan følgende informasjon være nyttig å re-håndheve din kunnskap.

Bruksanvisning

Fylle sprøyte

•  Vask hendene med antiseptisk såpe løsning og tørk dem med et rent håndkle.

Plasser forsyninger på en ren overflate.

Sjekk utløpsdatoen på medisinering hetteglass, sprøyte og nål pakker. Sjekk medisiner hetteglasset for å sørge for at det er riktig medisinering, til rett dosering.

Rengjør toppen av medisinering hetteglasset med spritserviett. Hold sprøytestempelet i bunnen og dra stempelet til merket av beløpet som skal fylles, og pass på at fingrene ikke berører fat av sprøyten.

Slipp ut nål og fest den til sprøyten. Sett den inn i toppen og midten av medisiner hetteglasset mens du holder hetteglasset opp ned.

Trekk tilbake stempelet sakte, slik at sprøyten å fylle med medisiner til riktig mengde medisiner.

Fjern nålen fra hetteglasset, utvise all luft fra sprøyten og nålen byttes cap.

Tips og advarsler

  • Nålen og sprøyten er engangs-bruk. Aldri oppsummering en brukt nål. Det skal kastes i en rød farlig-materiell beholder.
  • Det skal ikke være noe luft i sprøyten når den er fylt. Dette vil forhindre at injeksjon av luft inn i vevet, og også gjøre det vanskelig å bestemme doseringen.