Digidexo.com

Om tidlige stadier av Lungeemfysem

Om tidlige stadier av Lungeemfysem


Emfysem er knyttet til miljøgifter, aerosolsprayer og auto-utslipp. Men de vanligste årsakene til emfysem er eksponeringen til langsiktig røyking samt passiv røyking. I de senere stadier av sykdommen, kan emfysem lider oppleve ødeleggende pustevansker som kan føre til ytterligere komplikasjoner, selv døden. Men de tidlige stadier av emfysem kan forårsake bare mindre symptomer som kan gradvis forverres.

Identifikasjon

Når man diskuterer de tidlige stadier av emfysem, er det viktig å først forstå hva emfysem er og hvordan det påvirker kroppen. Ansett som en luftveissykdom, emfysem ofte resulterer i pustevansker som for eksempel kortpustethet. Små luftblærer i lungene (alveolene) kan begynne å bryte ned, noe som resulterer i uopprettelig skade som begrenser luftveiene.

Typer

De tidlige stadier av emfysem er brutt ned i to kategorier som står i forhold til sykdomssymptomer. Den første, er henvist til kategorien "risiko for å utvikle" der pasienten viser svært små symptomer som er ikke mer enn en liten hoste som er ledsaget av slim. I den andre kategorien, mild emfysem, vil pasienten oppleve de samme symptomene som de i den første kategorien, bortsett fra at symptomene vil begynne å skje oftere. De to kategoriene som er forbundet med de tidlige stadiene av emfysem inneholder ikke noen symptomer som betegner pustevansker.

Betraktninger

Hvis du mistenker at du kan ha oppstått symptomer som er forbundet med de tidlige stadiene av emfysem, kan det være lurt å vurdere å diskutere dine symptomer med legen din. Tidlig stadium emfysem Registrering er gjennomført gjennom en spirometritest, som er utført i en pulmonologist kontor. Spirometritesten er rett og slett et dypt pust test, som vil avgjøre hvor mye luft som strømmer inn og ut av lungene. Hvis du ikke vet om en pulmonologist i ditt område, kan legen din henvise deg.

Expert Insight

Selv om det er ingen kur for emfysem, det finnes behandlinger som kan bidra til å redusere sine symptomer. Expectorants brukes ofte i de tidlige stadier av emfysem å løsne slim og en bronkodilatator kan også bidra til å øke lungefunksjonen og hindre bosetting av slim som fører til hoste. I tilfeller av øvre luftveisinfeksjon, er antibiotika gis øyeblikkelig hjelp for å lindre eventuelle ytterligere komplikasjoner. Dype pusteøvelser regnes også for pasienter som er i de tidlige stadier av emfysem å hjelpe løsne slim og øke lungefunksjonen.

Forebygging / løsning

Skaden som er forårsaket til lungene ved emfysem er irreversibel, men progresjon og ytterligere skade kan reduseres betraktelig med røykeslutt i de tidlige stadier av sykdommen. Pasienter som har blitt diagnostisert med emfysem er også oppfordret til å avvikle sine røykevaner for behandlinger for å være effektive. De med en familie historie av emfysem bør vurdere et røykfritt-livsstil for å redusere deres risiko for å få sykdommen.